AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-15-2014, 18:04   #1
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Exclamation gelenek ve demokrasi: meşrutiyet
Demokrasi geldiğinden beri bu millet hep sağ siyaseti desteklemiştir.


Yani bu milletin hamurunda iki önemli şey vardır: 1. Gelenek, 2. Demokrasi


Milletin hamuru ortada iken nasıl bir aklın ürünüdür meşrutiyet yerine cumhuriyeti getirmek?


Cumhuriyetin meşrutiyetten demokrasi mevzusunda daha iyi bir sistem olduğunu kanıtlayacak bir veri de yoktur ortada.


Hatta tam tersine Avrupa'daki birçok krallık demokrasiyi daha iyi uygulamaktadırlar.


Hem şahsiyetlerini yani geleneklerini, kültürlerini devlet düzeyinde koruyarak yaşatıyorlar, hem de demokrasileri var.


Bugün en güzel örnek de 'demokrasinin beşiği olan' krallıkla yönetilen İngiltere örneğidir.


Türkiye'nin meşrutiyetten cumhuriyete geçiş süreci ve rejimin şekillenişi tamamen K.Atatürk'ün şahsi nedenlerinden ötürüdür.


Devletin rejimi millete göre değil bir kişinin makam, arzu ve heveslerine göre şekillendirilmiştir maalesef.


Ayrıca cumhuriyet ile birlikte değil demokrasi, tam tersine diktatörlük gelmiştir.


Ve en kötüsü de bu diktatörlüğün zorbalığı aracılığıyla milletin şahsiyeti (gelenek, kültür, inanç) ruhundan kopartılmaya çalışılmıştır.


Bu millet ama meşrutiyete doğru gitmektedir. Kendi geleneğinin sağlama alınmasını, emin ellerde durmasını istemektedir.


Yani bir demokratik seçim ile tüm şahsiyetlerinin elden gitmesini istememektedir. 30 senelik tek parti travması milletin zihnine böyle nakşolmuştur. O yüzden de demokrasiye geçildiğinden beri bir defalık bile olsa CHP'ye tek parti iktidarını yaşatmamışlardır.


O yüzden meşrutiyet ile yani devlet başkanının geleneği temsil eden makamı ile sağlama alınan bir rejim altında demokratik sistemi bu millet özümser ve sistem daha kullanışlı hale gelir.


Bugün Türkiye'de demokratik sistemdeki gibi particilik rekabeti yoktur, bugün rejim rekabeti vardır.


Meşrutiyet ve cumhuriyetin rekabeti vardır. Ne vakit sistem oturur ancak o vakit demokratik rekabetteki iktidar dışında muhalefet de milleti temsil edebilecek konuma erişmiş erdemi yansıtabilir.


Fakat bugün CHP mantığı şudur. Osmanlı gelecek ise o vakit sistem de işlemesin, ülke de ilerlemesin. İşte bu yüzden de memlekete faydalı muhalefet yapmıyorlar, sadece sistemi tıkamaya yönelik eylemlerde bulunuyorlar. Hem de batılı ülkelerin işbirliği altında. Ülkede anarşi çıkarmayı, sokakları karıştırmayı atalarına bir borç biliyorlar.

 

zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi