11-30-2007, 16:38 | #1 |
Cuma Vaazında İmamın Anlattığı Yaşanmış İki Hikaye
Küçük yaşlarda ailelerinin yanından ayrılıp yurtdışında okumaya giden bir kız bir erkek evlenmeye karar verirler. İkisinin de tahsil dereceleri çok iyidir ve kendi dallarında yüksek lisans yapmışlardır. Gençlerin aileleri adet yerini bulsun diye imam nikahıda yaptırmak istemişler. Çağırmışlar erkeğin evine bir imam. İmam nikahi kıyacak, erkeğe demiş:
-Oğlum Kelime-i Şahadet getir. Çocuk başlamış evde gezmeye mutfak, banyo, yatak odası gezmedik yer bırakmamış. Hoca dayanamamış sormuş: -Oğlum ne arıyorsun. -Hocam Kelime-i şahadet getir dediniz, onu arıyorum nedir bu Kelime-i Şahadet. Hoca şaşırmış. Neyse demiş. Kızım sen getir bakalım o zaman Kelime-i Şahadet demiş. Kızdan gelen cevap: -Hocam ben bu evde daha yeniyim onun bulamadığını ben nasıl bulayım... ( Gülsem mi, ağlasammı şaşırdım...) Hoca, imam nikahı kıyacak. Erkeğe döner ve der ki: -Oğlum Kelime-i Şahadet getir. Damat adayından gelen cevap: -Euzübillahimineşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim Arkadaşlar konuyu yanlış bir yere açtıysam eğer kusura bakmayın. Bana en uygunu burası geldi...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-30-2007, 17:13 | #2 |
gerçekten çok üzücü bi durum....yani kelime-i şehadeti dahi bilmemek!!! rabbimize hamdu senalar olsun...bilmeyenlere öğrenmeyi nasip etsın Allah'ım... saolasın |
|
11-30-2007, 17:22 | #3 |
bu olay bilmiyorum ama bana çokta inandırıcı gelmedi;yüksek lisans yapmış yükselmiş iki gencin kelime-i şahadeti bilmiyor olması zor hadi diyelim ki bilmediler;ama onu kalkıp evde arayacak kadarda saf olamazlar yada tüm bunları bir kenara koyalim kelime-i şahadeti bilmiyor hatta onu kalkıp evde arayacak kadar da dinden uzak bir hayata sahiplerlerse; o halde imam nikahi denilen bir kavramı niçin hayatlarına soksunlar, bana çok fazla tezatlıklar la dolu görüktü bu haber... belkide yanılıyorumdur ama anadolu da bazi cami hocalarının öyle anlattığı şeyleri duyuncada bu olayın da bilgisiz hocalar tarafından ortaya atılmış bir olay olabileceği ihtimali hiç de uzak değil.
|
|
11-30-2007, 17:32 | #4 |
Kelime i şehadet evet biraz abartılı kaçmış ancak bir şey gerçek ki.. İmam nikahında gerçekleşmiş buna benzer bir çok olay var bende çok duydum bir çok kişi 32 farz bilmez boy abdesti bilmez.. bu tarz olaylar ne yazık ki gerçek
|
|
11-30-2007, 21:43 | #5 | |
Alıntı:
|
||
11-30-2007, 21:44 | #6 | ||
Alıntı:
|
|||