AK Gençliğin Buluşma Noktası
Antivirüs & Güvenlik Antivirüs ve Güvenlik programlarını burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-13-2007, 23:29   #1
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Virüs Testinden Kalanlar!
Virus Bulletin, Aralık ayının antivirüs test sonuçlarını yayınladı. Bazı büyük antivirüs üreticilerinin sınıfta kaldığı testin şaşırtıcı ayrıntılarını öğrenin.

VB100 adıyla anılan testin Aralık ayı yayını, 100 adet eski Windows 2000 virüsünün antivirüsler tarafından yakalanabilmelerini ölçüyor. Amaç artık bulaşması ihtimali düşük olan ama sıfır olmayan eski virüslere karşı ne kadar koruma sağlanabildiğini görmek. Test için gereken virüsler bu iş için kurulmuş laboratuvarlardan ve web sitelerinden toplanıyor.

Bir ürünün testi geçmiş sayılması için 100 virüsün hepsini yakalayabilmesi ve bunun yanında bazı virüs bulaşmamış örneklere yanlış alarm vermemesi gerekiyor. Sonuçlar gayet şaşırtıcı.

Yapma Kaspersky!

Testi geçemeyen antivirüsler arasında Kaspersky, Avast, Avira AntiVir ve Trend Micro gibi tanıdık isimler göze çarpıyor. Kaspersky 1 virüs kaçırma, Avast 2 yanlış alarm, AntiVir 4 yanlış alarm, Trend Micro ise 4 virüs kaçırma istatistiklerine sahip. Trend Micro bundan önceki 13 VB100 testini başarıyla geçmesinin ardından gelen bu sonuca henüz yorum yapmadı. Aralık VB100 testi, Kaspersky'nin son 25 VB100 testinde başarısız olduğu ikinci test.

Testi Geçenler

Gelelim testte başarılı olanlara. McAfee, Microsoft, BitDefender, Eset, Symantec ve aslen güvenlik duvarı üreticisi olan Agnitum testi geçen antivirüs yapımcıları arasında. Testi kendinize göre yorumlamakta serbestsiniz.

S.D.NET

Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-13-2007, 23:40   #2
Kullanıcı Adı
eses
SAOALASINN
eses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-19-2007, 22:45   #3
Kullanıcı Adı
yolcu44
eset nod32 tek tavsiyemdir ;)
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-22-2008, 18:07   #4
Kullanıcı Adı
RDönmezs
antiVİR kullanıyorum şuanda ama eskiden McAfee idi dönüşmü yapsam acaba
Alt 03-09-2008, 00:23   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
..DolunAy_Kadim.. Nickli Üyeden Alıntı
Aynen, Nod32...
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2008, 09:10   #6
Kullanıcı Adı
sadeceali
Alıntı:
başkanım nod 32 iyi güzelde..... o program hereşyi virüs diye gösteriyo ya... geçen gün yükledim bilgisayarıma....

neymiş tarama yapmak istiyomuş.. iyi dedim yap.... bi bşladı.... :D ya yıllardır oynadığım adam asmaca vardı.... bide tavla.... bilgisayar ne formatlar yedi ama o oyunları silmedim...

gitti onlarda virüs var dedi.. oyunları silmedim... antivirüsü sildim bende...
sadeceali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2008, 11:28   #7
Kullanıcı Adı
By_ÇAKIR
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Virus Bulletin, Aralık ayının antivirüs test sonuçlarını yayınladı. Bazı büyük antivirüs üreticilerinin sınıfta kaldığı testin şaşırtıcı ayrıntılarını öğrenin.

VB100 adıyla anılan testin Aralık ayı yayını, 100 adet eski Windows 2000 virüsünün antivirüsler tarafından yakalanabilmelerini ölçüyor. Amaç artık bulaşması ihtimali düşük olan ama sıfır olmayan eski virüslere karşı ne kadar koruma sağlanabildiğini görmek. Test için gereken virüsler bu iş için kurulmuş laboratuvarlardan ve web sitelerinden toplanıyor.

Bir ürünün testi geçmiş sayılması için 100 virüsün hepsini yakalayabilmesi ve bunun yanında bazı virüs bulaşmamış örneklere yanlış alarm vermemesi gerekiyor. Sonuçlar gayet şaşırtıcı.

Yapma Kaspersky!

Testi geçemeyen antivirüsler arasında Kaspersky, Avast, Avira AntiVir ve Trend Micro gibi tanıdık isimler göze çarpıyor. Kaspersky 1 virüs kaçırma, Avast 2 yanlış alarm, AntiVir 4 yanlış alarm, Trend Micro ise 4 virüs kaçırma istatistiklerine sahip. Trend Micro bundan önceki 13 VB100 testini başarıyla geçmesinin ardından gelen bu sonuca henüz yorum yapmadı. Aralık VB100 testi, Kaspersky'nin son 25 VB100 testinde başarısız olduğu ikinci test.

Testi Geçenler

Gelelim testte başarılı olanlara. McAfee, Microsoft, BitDefender, Eset, Symantec ve aslen güvenlik duvarı üreticisi olan Agnitum testi geçen antivirüs yapımcıları arasında. Testi kendinize göre yorumlamakta serbestsiniz.

S.D.NET
Mcafee kullandım, o biraz kasar sistemi... Ramini istediğin kadar yüksek yap McAfee kasar makineyi... En güzeli en az kasanı, hatta kasmayanı eset nod 32
Alt 06-08-2008, 11:31   #8
Kullanıcı Adı
By_ÇAKIR
Alıntı:
sadeceali Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
başkanım nod 32 iyi güzelde..... o program hereşyi virüs diye gösteriyo ya... geçen gün yükledim bilgisayarıma....

neymiş tarama yapmak istiyomuş.. iyi dedim yap.... bi bşladı.... :D ya yıllardır oynadığım adam asmaca vardı.... bide tavla.... bilgisayar ne formatlar yedi ama o oyunları silmedim...

indirdiğin antivirüs eski versiyon. Yeni versiyonlarda her programı virüs olarak görmüyor. Gördüğü virüs sistemdeyse temizliyor, yada karantinaya alıyor. Eğer virüs dosyasıysa kökünü kurutuyor.

Sendeki tam nod 32 ... Eset nod 32 (Yeni) sana yardımcı olabilir.

Alt 06-08-2008, 12:23   #9
Kullanıcı Adı
sadeceali
Alıntı:
By_ÇAKIR Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sadeceali Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

indirdiğin antivirüs eski versiyon. Yeni versiyonlarda her programı virüs olarak görmüyor. Gördüğü virüs sistemdeyse temizliyor, yada karantinaya alıyor. Eğer virüs dosyasıysa kökünü kurutuyor.

Sendeki tam nod 32 ... Eset nod 32 (Yeni) sana yardımcı olabilir.

hayır kardeş yanılıyosun... çünkü dün akşam yükledim.... ve son sürümü... eset smart security..... ne yüklediğimi iyi biliyorum...
sadeceali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2008, 23:23   #10
Kullanıcı Adı
By_ÇAKIR
Smart security ile Eset nod 32 antivirüs aynı şey değil ;)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)