AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-08-2008, 20:21   #1
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Atatürk'ü nasıl Peygamber yaptılar
Atatürk'ü nasıl peygamber yaptılar
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, İstanbul'da farklı gruplar tarafından düzenlenen Çağlayan ve Kadıköy mitinglerle kutlandı... Çağlayan'daki mitingde kürsüye gelen konuşmacı çok tartışılacak bir iddia ortaya attı...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, İstanbul�da farklı gruplar tarafından düzenlenen Çağlayan ve Kadıköy mitinglerle kutlandı...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği öncülüğünde düzenlenen Çağlayan mitingine katılan kadınlar, ellerinde Türk bayrakları, türban karşıtı dövizler ve sloganlarla Çağlayan Meydanı�nda bir araya geldi. Geçen yıl yapılan Cumhuriyet miting havasının bulunduğu Çağlayan�daki kutlamalara ilginin az olduğu görüldü. Hükümetin protesto edildiği, türbana �hayır� sloganlarının atıldı..

Mitingde 'Bizkaçkişiyiz' platformunun kurucusu Tuncay Özkan'dan önce kürsüye çıkan Emekli Hava Pilot Albay Şenay Güray, AK Parti'nin uyguladığı politikaların kadına verilen hakları adım adım ortadan kaldırdığını savundu. Güray, "Sen ki Atam, can çekişen bir hastaya şifa vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş bir elçi, bir adı konmamış peygambersin. Sen sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin!" diye seslendi.

-�KADIKÖY�DE KADINLAR RENKLERİYLE ALANLARDA�-

İstanbul'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), Emekçi Kadınlar Derneği, Gökkuşağı Kadın Derneği, SDP'li, EMEP'li, EHP'li kadınlar, Barış Anneleri, DİSK, KESK, Halkevleri üyesi kadınlar ile İşçi Mücadelesi, Çağrı, Lambda ve İstanbul Kadın Platformu, Feminist kadınlar tarafından düzenlenen 8 Mart mitingi için kadınlar, Tepe Nautilus önünde bir araya geldi. Binlerce kadın, �Susmayacağız, durduracağız� ana pankartı arkasında sloganlarıyla, halaylarıyla, şarkıları, türküleri ve zılgıtlarıyla mitingin yapılacağı Kadıköy İskele Meydanı'na yürüdü.

Kadınlar, "Kimsenin namusu olmayacağız", "Yaşasın 8 Mart'ı yaratanlar", "Kürdistan'da kadınlar yalnız değildir", �Jin Jiyan Azadi�, �Erkek taciz ediyor, devlet göz yumuyor, kadın burada meydan okuyor�, �Savaşı kadınlar bitirecek�, �Kadına özgürlük, halklara kardeşlik�, �Kimsenin namusu olmayacağız� ve hükümeti protesto eden sloganlar attı. "Savaşa, şiddete, kimliksizliği, sömürüye ve kadın katliamlarına son sözümüz artık yeter", �Cinsel tacize hayır�, �Utanma haykır, örtme teşhir et�, �Saçım süpürge, eteğim eksik, bedenim senin değil� yazılı pankart ve döviz taşıdı.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve SDP Genel Başkanı Filiz Koçali'nin de katıldığı mitingde polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bu arada, CHP ile DSP İstanbul il başkanlıklarınca Taksim Cumhuriyet Anıtı�nda iki ayrı tören düzenlendi. İstiklal Caddesi�nde toplanan CHP�liler, ellerindeki döviz, pankart, Atatürk posterleri ve bayraklarla Cumhuriyet Anıtı�na kadar çeşitli sloganlar eşliğinde yürüdü.

Cafesiyaset/ANKA

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-08-2008, 20:23   #2
Kullanıcı Adı
gerçekçi
Gerçekte Atatürkçü olmayan bu insanlar halkı atatürkten soğutuyorlar sonra da............
Alt 03-08-2008, 20:25   #3
Kullanıcı Adı
mavera
iste asil irticaci, gerici, yobaz, yarasa beyinliler bunlar..Kendi cikarlari ugruna her türlü kutsal degeri kullanan bu akli evveler yüzünden laiklik, dinsizlik olarak algilaniyor..
Atatürkü peygamber, Nutuguda kutsal kitap görenlerle benim dinimin ayni din olmadigi kesindir!..
Alt 03-08-2008, 20:26   #4
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
gerçekçi Nickli Üyeden Alıntı
Gerçekte Atatürkçü olmayan bu insanlar halkı atatürkten soğutuyorlar sonra da............
Yok bunlarla kemalist devrimde olmaz degil mu gercekci 8)..bunlardan olsa olsa insaatte amele olur diyecegim ama o insaatta calisan emekcilere cok büyük haksizlik yapacagim..
Alt 03-08-2008, 20:32   #5
Kullanıcı Adı
gerçekçi
Bu insanlar kemalist olamyıp çıkarcıdır.Benim hayallerimin Kemalist Türkiyesinde bunlara böyle makamlar verilmez ki......
Eğitim gerçek kemalist bireyi yetiştirir bu sorunda aşamalı olarak ortadan kalkar....
Alt 03-08-2008, 20:34   #6
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
gerçekçi Nickli Üyeden Alıntı
Bu insanlar kemalist olamyıp çıkarcıdır.Benim hayallerimin Kemalist Türkiyesinde bunlara böyle makamlar verilmez ki......
Eğitim gerçek kemalist bireyi yetiştirir bu sorunda aşamalı olarak ortadan kalkar....
Ya sende su gercek kemalistleri bir aciklamadin gitti..kimdir onlar bir, iki örnek verde bizde bilelim be kardesim
Alt 03-08-2008, 20:43   #7
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
işte video: http://www.videonuz.com/12571_Haber-...er-dedi__1.htm

Atatürk'ü peygamber ilan ettiler

Yüce Atatürk'ü öveyim derken ölçüyü kaçıran ve onu putlaştıran zihniyet adeta geri döndü ve bugün Çağlayan'da toplanan kalabalık Atatürk'ü peygamber ilan etti....

'Bizkaçkişiyiz' hareketi, Çağlayan Meydanı'nda 'Dünya Kadınlar Günü' mitingi düzenledi. Mitinge katılanlar 'Türbana serbestlik' konusunda yapılan yasal düzenlemeye karşı çıkarken, sık sık "Hükümet istifa", "Türkiye laiktir laik kalacak" şeklinde sloganlar attılar.

"ATATÜRK ADI KONULMAMIŞ BİR PEYGAMBERDİR"

Mitingde 'Bizkaçkişiyiz' platformunun kurucusu Tuncay Özkan'dan önce kürsüye çıkan Emekli Hava Pilot Albay Şenay Güray, AK Parti'nin uyguladığı politikaların kadına verilen hakları adım adım ortadan kaldırdığını savundu.

Güray, "Sen ki Atam, can çekişen bir hastaya şifa vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş bir elçi, bir adı konmamış peygambersin. Sen sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin!" diye seslendi.

ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2008, 20:48   #8
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
ben şunu demek istiyorum ATAMIZI peygamber yapan zihniyet, dini inancı zayıf olan peygamberimiz kimdir onu bile bilmeyen, KURAN-I KERİMİ okumayan bir zihniyete sahipler. >
Alt 03-08-2008, 20:52   #9
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
kemalizm dinimi çiğniyorsa....laiklik ...atatürkü peygamber ilan ediyorsa....:haykırıyorum....LAİKLİĞE KARŞIYIM....

.....zavallıları acıyorum...buda aslında ağızlarında geveledikleri ve şu ana kadar söylemeye cesaret edemedikleri bir safsatadır...

.....çünkü bu zavallıların amacı islam düşmanlığı ..ne ata..ne laiklik.....
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2008, 21:13   #10
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Alıntı:
feyk 1905 Nickli Üyeden Alıntı
kemalizm dinimi çiğniyorsa....laiklik ...atatürkü peygamber ilan ediyorsa....:haykırıyorum....LAİKLİĞE KARŞIYIM....

.....zavallıları acıyorum...buda aslında ağızlarında geveledikleri ve şu ana kadar söylemeye cesaret edemedikleri bir safsatadır...

.....çünkü bu zavallıların amacı islam düşmanlığı ..ne ata..ne laiklik.....
ben laikliğe hepten karşıydım, ATATÜRKÜN LAİKLİĞİ bu olamaz zaten,

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)