AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-21-2008, 01:52   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart ÖLEN "KURTULUYOR" YA KALANLAR?
Irak, işgalden bu yana bunalımda! Irak'ta sağlık alanındaki durum "dramatik"! Antidepresan en çok kullanılan ilâç, 2 bin doktor öldürüldü


Dünya Doktorları Teşkilâtı, Irak'ta sağlık alanındaki durumu "dramatik" olarak nitelendirdi.

Örgütün Irak'ın işgalinin 5. yıl dönümünde yayımladığı raporda, Irak'ta başlıca kurbanların siviller olduğu vurgulandı.

Iraklı çocukların yüzde 28'inin kötü beslendiği ve yüzde 10'unun kronik hasta olduğu belirtilen raporda, kentlerde kadınların yüzde 30'unun, kırsal kesimdeyse yüzde 40'ının tıbbi yardım olmadan doğum yaptıkları na dikkat çekildi.

Sağlık kurumlarının araç-gereç ve nitelikli elemandan yoksun olduğunun altını çizen örgüt, ülke genelindeki 180 hastanenin yüzde 90'ının insani kaynağı olmadığını, orta ve batı bölgelerinde bu kurumların saldırıya uğradığını belirtti.

Irak'ta 1991'den bu yana faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşu Dünya Doktorları Örgütü, sosyal konumları nedeniyle tıp personelinin sık sık tehdit edildiğini, baskılara maruz kaldığını, kaçırıldığını ve hatta öldürüldüğünü bildirdi.

Raporda, 2003'te 34 bin doktorun yarısının ülkeyi terk ettiğine, 2003'ten bu yana 2 bin doktorun öldürüldüğüne ve 250 doktorun kaçırıldığına ilişkin Irak Tıp Derneğinin verilerine yer verildi.

Merkezlerde muayene edilen hastaların yüzde 20'sinin psikolojik sorunları olduğu vurgulanırken, başta gençler olmak üzere halkta bağımlılığın çok hızlı yayıldığına, ayrıca depresyon ilac ı Valium'un bugün Irak'ta en fazla kullanılan ilaç haline geldiğine dikkat çekildi.

Irak'ta sadece iki psikiyatri hastanesi olduğu kaydedilen raporda, bu hastanelerin de Bağdat'ta bulunduğu ve bunlarda sadece yetişkinlerin kalabildiği, ülkede psikiyatr sayısının yalnızca 91 olduğu vurgulandı.

Örgüt, uluslararası toplumdan Iraklı mültecilere oturma izni vermesini ve bağış yapan ülkelerden de Irak'ta kalanlar için insani yardıma hız vermelerini istedi.


habervakti

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi