03-24-2008, 21:29 | #1 |
Takva
Tür : Dram Gösterim Tarihi : 1 Aralık 2006 Yönetmen : Özer Kızıltan Senaryo : Önder Çakar Görüntü Yönetmeni : Soykut Turan Müzik : Gökçe Akçelik Yapım : 2006, Türkiye Oyuncular Erkan Can (Muharrem) , Meray Ülgen (Şeyh) , Güven Kıraç (Rauf) , Erman Sabah (Muhittin) , Settar Tanrıöğen (Ali Bey) , Murat Cemcir (Mahmut) , Engin Günaydın (Erol) , Öznur Kula (Hacer) Konusu Kendi halinde, oldukça mütevazi bir yaşam süren Muharrem, dini inançları çok kuvvetli bir insandır. Öyle ki, gece gündüz sürekli ibadet etmekte, cinsellikten uzak, içine dönük bir hayat yaşamaktadır. Bütün bu özellikleri, çevresindeki insanlar tarafından büyük bir güvenilirlik kazanmasına neden olur. Bu durum, varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker ve Muharrem'in güvenilirliğini, tarikatın sayısız mülkünün kiralarının toplanması için kullanmaya karar verir. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giriveren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Modern dünyanın içinde bulunduğu karmaşa, onun yıllardır alışık olmadığı kadar yıpratıcıdır. Ama işin kötüsü artık o da, bu dünyanın getirilerinden kendini uzak tutamaz. Yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın yaptığı Takva'nın Toronto Film Festivali'nde Kültürel Yenilik Ödülü'nü aldığını da ekleyelim.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-24-2008, 21:31 | #2 |
Takva
Film o kadar güzel ki izlemek için indiriyorum şuan
İzleyip bir şey anlamayan oluyor filmi ne gariptir,bu kişilere şaşıyorum bazen Erkan Can gibi ustanın oynamısı ayrı bir güzel,bu adamın filmleri gerçektende çok iyi,oyunculuğu tartışılmaz. |
|
03-24-2008, 21:58 | #3 |
Takva
Takva bazı şeyleri çok güzel anlatan, herkesin izlemesi gereken bir türk yapımı film...
|
|
03-24-2008, 22:01 | #4 |
Takva
ayrıca ödülde almış bir film
|
|
03-24-2008, 22:07 | #5 |
Takva
Ödüle doyamadı gitti...
|
|
03-24-2008, 22:16 | #6 |
Takva
İzliyorum şuan
|
|
03-24-2008, 22:34 | #7 | |
Takva
Alıntı:
|
||
03-25-2008, 00:00 | #8 |
Takva
gerçek takva ile tek bağlantısı afişinde yazılı olan Takva ile sınırlı olan film
Böyle filmleri gerçek takva kavramını özümsemiş insanların çekmesini özlemle bekliyorum Ama izleyene lafım yok |
|
03-25-2008, 00:06 | #9 | |
Takva
Alıntı:
|
||
03-25-2008, 00:26 | #10 |
Takva
Hayatımda izlediğim en saçma flimdi.Ama genelde beğenmediğim filmler ödül alıyor sanırım sorun ben de :D
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|