03-28-2008, 17:14 | #1 |
BİR PROGRAM VE HATIRLATTIKLARI !!!
bismillahirrahmanirrahim.sübhaneke la ilmelana ma allemtena inneke entel alimun hakim.
nerden baslamalı bilmiyorum bugün ilk köse yazımı yazacagım o kadar yazmak istedigim konu var ki nereden baslayacagımı sasırıyorum. gecen sabah'ın besine kadar izledigim bi tartısma programını paylasmak istiyorum sizlerle akparti kapatılmalı mı kapatılamamalı mı ?, saat 00:30 gibi olmus uyku tutmuyor televizyonu actım ve kanalları karıstırırken bir tartısma programı dikkatimi cekiyor,seyirciler mersin üniversitesi ögrencileri abbas güçlü'nün sundugu programda konuklar; sevket kazan(eski refahyol hükümeti adalet bakanı),özdemir özok(barolar birliği baskanı),süheyl batum(sözüm ona hukukcu). program baslamıs sevket kazan konusuyor; -akpartinin basındakiler bizim egittigimiz,bizim büyüttüğümüz kişilerdi ama neden sonra milli görüş gömleğini cıkarıp yoldan saptılar(içimden geçiyor acaba kıstasları ne ??kur'an a göre mi hadis'e göre mi ??düşünüyorum ikiside degil acaba ölçüleri ne soruyorum kendi kendime !!)abd'nin imf'nin güdümüne girdiler vs ...daha sonra bir ögrenci soru soruyor;"-siz simdi seriat'ı istiyormusunuz istemiyormusunuz?" bu sorunun cevabı veya acıklaması yok tabi !!! ama reklamını yapmaktan geri durmuyor hani ,biz geldigimizde ımf'yi ve ortadoguda kardeslerimize zulm eden ve simdikilerin birlikte iş projeleri yaptıkları abd'yi ülkeden kovarak ciftcinin,emeklinin,memurun maaşını su kadar artırmıstık,(muhakkak güzel işler yaptılar ama abd'yi suclarken aklıma bir an israil'le yaptıkları anlasmalar geliyor ve derinden la havle cekiyorum),.biz geldigimizde basörtüsü sorununu cözmüştük kızlarımız üniversiteye basları kapalı giriyordu diyor( ve o an doluyor gözlerim,kalbim daha hızlı carpıyor kalbim ve konusuyorum kendi kendime;-yahu bunlar degilmiydi 28 subat'ın müsebbibleri,değilmiydi imam-hatiplerin kapatılmasının altında imzaları bulunan),,süheyl batum soruyor;-siz makam arabanızla mahkum olan birini ziyaret ettiniz mi etmediniz mi ?- diyor ettim ama ben ona işlediği suc için çok kızmıstım sonra vicdanım sızladı helallik istemeye gittim tabi herkes gülüyor (ben üzülüyorum cünkü inanmak istiyorum söylediklerine ama üniversite cocuklarını kendsine güldürmesine üzülüyorum) aradan bir ögrenci cıkıyor kendini yırtarcasına bu ülkeyi okyanusun öte tarafındakilerin yönetmesine izin vermeyecegiz !!! diye haykırıyor ve ardından alkış tufanı !! (hoppala nerrden cıktı simdi bu ya hu kimse demiyor mu nerden biliyorsun kardesim bu söze dayanagın ne ?? söylede bizde bilelim.hergün yalan haberleri cıkan ulak medyanın,sapık ideolojilerin,bu ülke de kargasa cıkarıp bundan nemalanmak isteyen yalancıların sözlerine ne cabuk inanmıslar diyorum kendi kendime büyük bir hicranla ..) ikinci olarak özdemir özok konusuyor;-şimdi ben işin sosyolojik boyutu hakkında konusmayacagım sadece işin hukuki boyutunu anlatacagım sizlere yor ve baslıyor konusmaya 14 mart'tan beri basın yayın kurulusları,köşe yazarları,politkacılar acılan bir mahkeme süreci hakkında konusarak suc işlemekteler bunu belirtmek isterim diyor(ne bekliyor acaba isteyen,yargı mensubu bir iddaname hazırlayacak mahkemeye basvuracak mahkeme'de istedigini yapacak,davalılar bu konu hakkında hiçbir aksiyon göstermeyecek ve usulca giyotin'in altına uzatacaklar boyunlarını işte o an aklıma geldi bizler milletvekillerini degil yargı mensublarını secmelliyiz !!! ,sonra savcıya karsı yapılan söylenen sözleri eleştriyor yargı mensubları bagımsız olamlıdır hakklarında kimse konusamaz,eleştiremez(karnıma agrılar giriyor yahu bunlar degilmiydi semdinli savcısının görevine son veren,van'daki savcıları baska yerlere süren !!!) en son olarakta cmk'dan bir yer okuyor,işyeri,hane ve bunu gibi yerlerde gece vakti arama yapılamaz,yanlış yapıyorlar hakklarıda dava acılmalı tarzında konusuyor (acı bir tebessüm yüzümden ziyade kalbimde merve kavakcı'nın evinin kapısını kırarak girdiklerinde nerelerdeydiniz,gece 00:30'larda bacılarımızın yurtlarında ayakkabılarını dahi cıkarmadan askerler arama yaptıklarında nerelerdeydiniz ) son olarak süheyl batum'un konusmaları; -ana teması bu kadar güzel genclerimiz,söyle genclerimiz böyle gençlerimiz(aklıma bir daha ki dönem milletvekkili olacagı geliyor ve tebessüm ediyorum) simdi zamanlarını bunlara harcayacaklarına bilimsel calışmalr yapmalıdırlar,burada alkış tutmak hiçbirşey ifade etmiyor bu zamana kadar neler yaptınız tarzında konusacak oluyor bir ögrenci söz alıyor,-"peki siz ne yaptınız bunca sene,yapılanlara karsı cıkmaktan baska ne icraatınız oldu ??" (hay agzına saglık be kardesim diyorum içimden yüregim ferahlıyor biraz !)cevab vermeye calısıyor sayın batum ; -simdi sizler daha küçüksünüz yasınız 20-22 tabi sizede söyleyecek sözüm yok ileride bu ülkeye cok faydanız olacak sizde görüyorum ben o ısıgı burada birbirinizin düşüncelerine gösterdiginiz saygıdan belli tarzından sözler etmeye tabi sorulan soruya cevap yok !! program ögrencilerin neredeyse hepsi söz hakkı isterken son buluyor.saat 04:30 olmus benim uykum iyiden iyiye izini kaybettirmiş bana,karnım ve basım agrıyor tabi nerde benim zuladaki sigaram diye arıyorum etrafı megerse dükanda unutmuşum.tühhh...sabahta olmuş zaten ezanın o hos sesi alıyor içimdeki tüm sıkıntıları ve aklıma geliyor ; -"bu ezanlar ki sahadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim İNLEMELİ" " selam ve dua ile... ASIM US
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-02-2008, 01:44 | #2 |
Kardeş, güzel yazmışsın tebrik ederim ama imla kurallarına ve yazının şekline biraz daha önem verirsen, daha fazla okuyanın olacaktır. Bundan emin olabilirsin...(+)
|
|
06-19-2008, 13:17 | #3 |
paylaşım için sağol
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|