![]() |
#401 |
![]() Münazara tarihleri belli i ?
Hangi konulardan olacağı filan... Önce izlemek sonra katılmak isterim mümkünse ![]() Komünizm-Kapitalizm-Liberalizm-Faşizm vs. vs. Bunlar gerçekten tartışırken zevk alınıcak konular ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
![]() Bizim ki muhafazakar liberallik sana söyle tam anlamiyla bir su katilmamis liberal lazim
![]() |
|
![]() |
![]() |
#403 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#404 |
![]() yaw yine konuyu dağıttım çok pardon
![]() |
|
![]() |
![]() |
#405 |
![]() Simdi söyle anlatayim kardes en basitinden örnek vereyim erononla bir noktada ters düsmüstük o alkolik, escinselligin, kumarin serbest olmasini bununda liberalligin geregi oldugunu düsünüyordu oysaki ben toplumun deger yargilarina ters seylerin yasaklanmasini onayliyordum..
Benim liberastligim daha cok özgürlükler alaninda ve düsünce özgürlügü, yasam özgürlügü, esit haklar özgürlügü gibi önemli konular benim önceligimdir.. Evet icki icene,kumar oynayana karismam ama toplumu dejenere etmeye gelirse o rahlede benim muhafazakarligim agir basar ;).. Yani eronon metroda icki icmenin lzgürlük oldugunu söylerken ben ise adabi muassereye ters düstügünü bu zikkim icilecekse bile adabiyla icilsin diyenlerdenim ;) |
|
![]() |
![]() |
#406 |
![]() Ben de böyle düşünüyorum ama türkiye de ak partiye oy veren liberal kesim böyle düşünmüyor.siz okulunuza başörtülü girerken ben de canımın istediği yerde içkimi içebilmeliyim diyor.Mesela ak partinin son zamanlarda yaptığı içki yasağının mantıklı bir açıklaması var mı?Bu yüzden liberal kesimin oylarını kaybedebiliriz
|
|
![]() |
![]() |
#407 |
![]() Senin özgürlügünün eger beni rahatsiz ediyorsa o an senin özgürlügün bitmistir..icki yasagi sadece Türkiyeye öz birsey degil bütün dünyada bunun örnekleri mevcut..
Yani eger ak parti bunu dini gerekcelerle yapsaydi o zaman izahida zor olurdu, anlatimida ama toplumu toplum yapan temel degerler adina, düzeni korumak adina ve cogunlugun hakkini korumak adina yaptiysa o zaman haklidir.. Simdi bir kisi icki özgürlügü verirken o kisinin zarar verecegi kisilerin haklarini nasil koruyabiliriz? buyrun ickinizi icin ama herseyin bir yolu, yordami vardir diyor ak parti.. Ama bazi artniyetliler olayi direkt ak parti ickiyi yasakladi diye lanse ediyor ak parti icki icenlere bir yasak getirmedi sadece bir düzene soktu öyle gelisi güzel her yerde icilmemesini düzene soktu, dünyada örnegi oldugu gibi kirmizi sokaklari hayata gecirdi.. Evet özgürlükleri savunuyoruz o halde cogunlugun öugürlügünüde savunalim o senin bahsettigin liberaller cok uclarda olanlardir ve onlarin orani bana göre cok yüksek degildir kaldiki ak partiden baska daha iyi bir alternatifleri olmadigini kendileride biliyor ;) |
|
![]() |
![]() |
#408 |
![]() Gerçekten liberal gazete yazarlarını, iş adamlarını, vs. vs. kaybetmememiz gerekir...
Çünkü bizim değil daha çok onların düşünceleri etkili oluyor... Ben bir başörtülü olarak yasak kalsın derim elbette...Ama çıkıpta Mehmet Barlas derse onun ki daha çok etkili oluyor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
![]() Ah Ah bu başlıkta az mı kaynattık :D :D
|
|
![]() |
![]() |
#410 | |
![]() Alıntı: