AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-25-2008, 18:24   #61
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Standart "Örtüneceksen Çarşaf Giy"
Böyle bir zamanda sanıyorum örtünmeyi ve tesettürü açık bayanlarımıza özendirmenin bir yolunu bulmaya çalışmak gerekli...
Bu yüzdende biraz fazla ileri gidilmiş olabilir ama Müslümanın her şartta temiz ve bakımlı olması gerektiğini düşünüyorum..
Özendirici olmalı..

Alt 04-25-2008, 18:26   #62
Kullanıcı Adı
sümeyra
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
eddie Nickli Üyeden Alıntı
evet kıyafetler şık.. müslüman hanımların da şık olması gerekir..
ama bu defilede şatafat var.. tevazu yok.. zaten tevazu olacak olsaydı tesettürün defilesi olmazdı.. çıkarlarına tesettürü alet etmeleri çirkin.. kıyafetlerin bu kadar gösterişli olması daha da çirkin bence...

:-*

Tesettürün anlamı bir alimin deyimiyle "ben kişiliğimle değil kişiliğimle varım" diyebilmektir.

Modern kafa kendini ancak seküler zeminlerde ifade edebiliyor: güzelliğiyle, şanıyla, parasıyla, şöhretiyle.

"Mersedes'e binen adam." deyimini ele alalım. Bu cümlede vurgulanan "mersedes"tir. Mersedes adamın adamlığının önüne geçmiştir. "100 $'lık ceketi olan adam", yine adam kendini istemese de ceketiyle ifade etmektedir.

Müslüman kadınlarımızın kendilerini güzellikleriyle ifade etmeye ya da birileri kadar güzel olmaya çalışmalarına luzum yok bence.

Sizce bayanlar nasıl güzel olmaya çalışıyorlar
defilede olanlardan bahsetmiyorum normal yaşamdan örnekler verelim
nedir aşırı olan göze batan
Alt 04-25-2008, 18:27   #63
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Ak_Zeynep Nickli Üyeden Alıntı
zaten bu konu da erkekler çok acımasız..sanki herşeyi tam anlamıyla yapabiliyorlar.sinir oluyorum bazen
Haklısın vallahi. Biz Cuma'ya bile gidemiyoruz. Ama kimse bunu tartışmıyor.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2008, 18:29   #64
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Alıntı:
zaten bu konu da erkekler çok acımasız..sanki herşeyi tam anlamıyla yapabiliyorlar.sinir oluyorum bazen
Buda çok doğru...Hep kadına yüklenme oluyor ama benim gördüğüm kadınların erkeklere göre çok daha dine bağlı olduklar yönünde...Etrafıma baktığımda bunu görüyorum yani..
Alt 04-25-2008, 18:32   #65
Kullanıcı Adı
eddie
Alıntı:
sümeyra Nickli Üyeden Alıntı

[/quote]

büyük topuzlar, dar pardesüler, cıvıl cıvıl makyajlar..
bakımlı olsun testtürlü hanımlar, şık da olsunlar.. ama Allahın emrettiği gibi olsun.. normal tesettürlüler bence bu defiledeki gibi olmasınlar..
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2008, 18:35   #66
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Giyim tarzı aslına bakılırsa aşırıya kaçıldığında, dikkat çekici olduğunda; insan psikoljisini de etkiler nitelik kazanıyor. Bu da olumlu yönde olmuyor her zaman...
Ölçülü davranıldığında aslında muhatıp taraf da, giyinen de zarar görmüyor veya en aza indirilebiliyor. Peki ölçü ne derecede olmalı ?
Kişi önce ne için, kimin için, ne adına giyineceğine karar vermeli bence... eğer maddesel ise bakış açısı, sınır tanımaz bir hal alır. Kimse de durduramaz. İslam ise kimin için giyinileceği, nerede ve nasıl olunacağı açıkça bilidrilmiş ve dikkat çekmek kesinlikle Men edilmiştir.
Bu zaviyeden bakıldığında, bayanlarımızın öncelikleri, bakış açılarını belirler bence... Ama toplumsal süreçte de bu sosyokültürel olarak etkileyici rol oynamaktadır. bu da gözden kaçırılmamalı. Birilerine örnek olmak için aşırılık sınırı aşılmamalı, ifrat ve tefrit kurallarına da uyulmalı...
Saygılarımla...

tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2008, 18:36   #67
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:
sümeyra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
eddie Nickli Üyeden Alıntı
evet kıyafetler şık.. müslüman hanımların da şık olması gerekir..
ama bu defilede şatafat var.. tevazu yok.. zaten tevazu olacak olsaydı tesettürün defilesi olmazdı.. çıkarlarına tesettürü alet etmeleri çirkin.. kıyafetlerin bu kadar gösterişli olması daha da çirkin bence...

:-*

Tesettürün anlamı bir alimin deyimiyle "ben kişiliğimle değil kişiliğimle varım" diyebilmektir.

Modern kafa kendini ancak seküler zeminlerde ifade edebiliyor: güzelliğiyle, şanıyla, parasıyla, şöhretiyle.

"Mersedes'e binen adam." deyimini ele alalım. Bu cümlede vurgulanan "mersedes"tir. Mersedes adamın adamlığının önüne geçmiştir. "100 $'lık ceketi olan adam", yine adam kendini istemese de ceketiyle ifade etmektedir.

Müslüman kadınlarımızın kendilerini güzellikleriyle ifade etmeye ya da birileri kadar güzel olmaya çalışmalarına luzum yok bence.

"Aşırılık" kıstasını islamın ölçülerini göze alarak düşündüğümüzde. Mesela başörtüsünün altına "tesettür" bilincine yakışmayan kot pantolon giyen genç bayanlar var.

Bunu görmemiş olmanız / olmamız mümkün değil.

Olaya "müslümanların da güzel görünmeye hakkı" var diye başlayan iyiniyetli olduğunu bildiğim düşünceler buna sebep olacaktır. Bir sınır yoksa hiç sınır yoktur.

Öyleyse olaya "müslümanların peygamber efendimizin tavsiyesi üzerine giyinme 'sorumluluğu' var" diye başlarsak bakımlı ve güzel görünmek sınırlarını aşmayacaktır. Sınır nedir ? 1. Dişil kimliğine 'dikkat çekmemeké (herkesi tenzih ederim) 2. Olabildiğince sade ve mütevazi giyinmek. (bunun da yer ve zaman şartları siyer kültüründe saklıdır)

Alt 04-25-2008, 18:37   #68
Kullanıcı Adı
Meftun
birincisi güzel olmak suç mu şık olmayalım mı yani? ben anlayamıyorum bu düşünceyi.kadınlar yaratılışları gereği de zaten güzel olmayı severler bunun kötü birşey olduğunu düşünmüyorum.biz sadece karşı cinse değil, hemcinslerimize ve kendimize de güzel görünmeyi severiz.biz böyle imtihan oluyoruz...ayrıca emreye de katılıyorum ben ve kardeşim bir yere misafirliğe gitmiştik ve evin küçük kızı bize özenip kapanmış.özellikle gençlere tek şeklin köydeki anneannesi olmadığını göstermek lazım.bizim örttüğümüz şekil modernleşmenin ve şehirleşmenin getirdiği bir moda akımı olabilir ama moda diye kötü mü bu? örtmesi gerekli yerler örtüldükten sonra ister süslü olsun ister sade...biz üzerimizdeki ön yargıları kırmay çalışırken dışarıya karşı burada kendi dava kardeşlerimizce neredeyse günahkar ilan ediliyoruz...
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2008, 18:38   #69
Kullanıcı Adı
KAmusal mışş
Yahu arkadaşlar haklısınız bunlar Allah'ın emirlerini yerine getirebilmek açısından hiç hoş şeyler değil ama başkalarının kulluk vazifesi hakkında yorum yapmak da hiç iyi değil.

Herkes dört dörtlük olamaz ki.
Abartanlar yüzünden herkesi karalamaya çalışan bi yazarın yazısı üstüne bunu bizim tartışmamız ne kadar doğru bilmiyorum ama hani derler ya akmıyosa da damlıyo diye,tam manasıyla yerine getiremeseler de ucundan kulağından yakalamaya çalışıyolar.
Bu durumda o insanları yargılamak yerine hoşgörüyle yaklaşmak daha doğru olmaz mı ??
KAmusal mışş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2008, 18:43   #70
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Haklısın vallahi. Biz Cuma'ya bile gidemiyoruz. Ama kimse bunu tartışmıyor.

Haklı ama bence haklılığını erkeklere "acımasız olmakla" pekiştirmeli Mesela Cuma'ya gitmeyen erkekleri ya da tesettüre değil dış görünüşe odaklanan erkeklere karşı herkes bu manada "acımasız olmalı" ;)

Bence burda "acımasız olmak" olarak anlaşılmamalı durum. Tesettürlü bayanlar tesettürlü olmakla "Allah'ın emirleri başımın üzerindedir" demektedir.

Allah'ın emirleri sadece tesettürle bitmez tesettüre girmek bir sorumluluksa "tesettürde kalmak" ondan daha ağır bir sorumluluktur.

(yine tüm kardeşlerimi sorumsuzluktan tenzih ederim)

Birbirimizin tercihlerine saygı duyalım ama "birbirimizi düzeltme" yükümlülüğümüzü yerine getirirken de gerekirse "acımasız olalım" diye düşünüyorum.

Siyer kültüründe karşılıklı sevgi ve saygıyla halledilmeyecek mesele yoktur.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)