AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2008, 00:29   #41
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart Tekbire kapatma davası..
kotuluk oldugunu neren anlayabiliriz ki bu acik bir sey degil, adami tanimiyorum bile
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 00:30   #42
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Adam hakkında konuşmuyoruz bizde burada " Yaptığı defile ve kullandığı isim " hakkında konuşuyoruz. Adamı tanıma imkanınız olmadı ise, Defileyi izleme şansınız olabilirdi, olmuş ise, buyurun bana kötü olmadığını kanıtlayın.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 00:31   #43
Kullanıcı Adı
Kafes
olmadi izlemedim tekbir magazasina da hic gitmedim zaten
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 00:34   #44
Kullanıcı Adı
Meftun
bana defileyi neden kötü atfettiğinizi anlatır mısınız necip fazıl bey iki cümle ile...diğer konu başlığına git bak deme çünkü beni ikna etmedi....
ben yıllar önce ilk tekbir defileini görünce tv de o kadar sevinmiştim ki 'ohh be hep onların yarı çıplak hatta bazen anadan üryan kadınlarını mı izleyeceğiz biz de bu sahnedeyiz işte bu da kanıtı' demiştim ve günlerce herkes de bu defileyi konuşmuştu..şimdi sorun daha ünlü mankenlerle mi yapılması..
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 00:37   #45
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Tessettür defilesi adı altın da yapılan defileler de kadınların vücutlarını sergilemesi ne derece doğrudur ? Kıyafetleri tanıtıyor derseniz tekbir markasının tesettür tanımına uyacak tek bir kıyafetini göremedim ...
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 00:38   #46
Kullanıcı Adı
mavera
saliha onlar yapiyor diye bizde mi yapmaliyiz!...bu özenti olmuyor mu!..
Sunu asla unutmayalim orada sergilenen elbiseler mahremiyeti örten elbiselerdir o halde o elbiseleri öyle aleni sekilde ifsa etmek bence o zikrettigin kesimle aynisini yapmaktir..
Onlar öyle yapti diye bizim öyle yapmamiz ne kadar mantikli..bugün defileyle baslar, yarin ickili kokteyle döner..
Ben kendi adima o defileleri tasvip etmiyorum yok yapilacaksa bile böyle ses getirecek sekilde, uluorta bir sekilde yapmanin anlami yok..
Cünkü birileri o defile üzerinden muhafazakar kesime gönderme yapiyor, bagciyi dövmeye calisiyor ;)
Alt 05-06-2008, 00:40   #47
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
" Tekbir Giyim " kendisini " Tesettür Giyimi " olarak tanıtıyor bu defilede " Başörtüsü Defilesi " değil, " Tesettür Defilesi " olarak yapılıyor. Bu defile neden maskaralaık ve neden kötü ?

İslamda Tesettür nasıl olmalıdır sorusunun cevabı, bu sorumuzun da cevabıdır;

“Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış örtülerini üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir.” (el-Ahzâb, 59)

Yani tesettür sadece vucudun kaplama içerisine alınması değildir. Giysi vucut hatlarını ortaya koyuyor ise, bunun adını nasıl Tesettür koyar ve nasıl böyle kepazeliklerin " İslami Giyim " adı altında sunulmasına göz yumabiliriz ?

VesseLam
Alt 05-06-2008, 00:43   #48
Kullanıcı Adı
Semm

Mimsiz medeniyet, tâife-i nisâyı yuvalardan uçurmuş, hürmetleri de kırmış, mebzul metâı yapmış. Şer'-i İslâm onları
Rahmeten dâvet eder eski yuvalarına. Hürmetleri orada, rahatları evlerde, hayat-ı ailede. Temizlik zînetleri.
Haşmetleri, hüsn-ü hulk; lûtf-u cemâli, ismet; hüsn-ü kemâli, şefkat; eğlencesi, evlâdı. Bunca esbab-ı ifsad, demir-sebat kararı
Lâzımdır tâ dayansın. Bir meclis-i ihvanda güzel karı girdikçe riyâ ile rekabet, hased ile hodgâmlık debretir damarları!
Yatmış olan hevesât, birdenbire uyanır. Tâife-i nisada serbestî inkişafı, sebeb olmuş beşerde ahlâk-ı seyyienin birdenbire inkişafı. Şu medenî beşerin hırçınlaşmış ruhunda, şu sûretler denilen küçük cenazelerin, mütebessim meyyitlerin rolleri pek azîmdir; hem müdhiştir te'siri. (*)
Memnu' heykel, sûretler: Ya zulm-ü mütehaccir, ya mütecessid riyâ , ya müncemid hevestir. Ya tılsımdır: Celbeder o habis ervahları.

(*) Nasıl meyyite bir karıya nefsanî nazarla bakmak nefsin dehşetle alçaklığını gösterir. Öyle de, rahmete muhtaç bir bîçare meyyitenin güzel tasvirine müştehiyane bir nazarla bakmak, ruhun hissiyat-ı ulviyyesini söndürür.

Bediüzzaman
Sözler / LEMEAT
--
Amenna ve Sadakna..

Semm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 00:45   #49
Kullanıcı Adı
Meftun
ahmet abi sana teşekkür ederim evet haklısın..
necip fazıl sana da teşekkür ederim ama oradaki kıyafetler tesettüre uygun diye düşünüyorum defilenin tamamını izlemesem de mağazadaki kıyafetlerden bildiğim kadarıyla konuşuyorum..yani senin görüşüne göre atıyorum vucut hatlarını belli etmeyen acayip bol pardesüler falan olsa defile olabilir miydi?
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 00:52   #50
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Kadeş ... Yazdığım ayette farkettiysen " Peygamberin Eşlerine ve kızlarına " ibareside yer alıyor ve ayetin devamında "Bu onların tanınıp kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur." buyuruluyor.

H.z. Aişe velidemiz cemel vakası vuku bulurken, ordunun başını çektiği halde, mahremi olmayan hiçbir sahabe ile birebir konuşmamış ve perdenin arkasından kendisini göstermemiştir.

Bizim rehberimiz önce Kur'an-ı Kerim, sonrada Sünnet-i Seniyye ise, bana sorduğunuz sorunun cevabı açıktır.

Hanımlar gerektiği gibi kendi hayatlarında bu bahsettiğiniz giysileri giyebilirler amma, bu giyisiler, " Erkek " lere sergilenemez ... Hanımlara özel, medyaya kapalı defileler neden olmasın ...

VesseLam

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)