![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
Bunu gören dış güçler ise bu tür insanları kullanarak ki özellikle medya bunu çok yapıyor. Bu zihniyetteki insanların beyinlerine girerek başta hükumet olmak üzere resmen Devleti düşman gösteriyorlar. Sonra da ne demokrasi kalıyor ne de Cumhuriyet ama akıllarına gelmiyor ki Bu ülkeyi Mustafa Kemal kurdu |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() şunda söylüyeyim demokrasinin gerçek manada uygulanabilmesi için ülkedeki nisanlar kişisel haklarının kullanma bakımınından birbirine eşit olması gerekiyor ülkede kölelik sisteminin olmaması gerekiyor
türkiyeye baktığımız zaman demokrasinin sadece oy verme esnasında uygulandığını görüyoruz onun dışında bayan öğrencilerin kıyafet seçimleri yüzünden eğitim haklarından edilmeleri meslek liseli ve imam hatip liselilere karşı uygulanan katsayı adaletsizliği ülkede emokrasi değilde daha çok belli bir zümrenin yönettiği ve sadece o zümreye mensup olanların haklarını özgürce kullanabildikeri bir ülke demokrasi değilde sanki aristokrasi uygulanıyor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Demokrasi batının yönetim biçimlerinden en akıllıcası. Milletin reyini önem vermesi hasebiyle....
Demokrasiyi temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak alırsak elbette ki batı devletleri daha demokratik. Akif'in dediği gibi "Onların işleri bizim dinimiz gibi sağlam, bizim işimiz onların dinleri gibi bozuk." |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() işliyor tabiki bizdede işleyecek ama köstek koyanlar var
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() bence işlemiyor
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() ABD AB ve İngiltere dışında demokraside çarklar tam olarak dönmüyor
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Bana bir ülke söyleyin ki tam anlamiyla demokrasiyle yönetiliyor!..
Buna "basis demokrasi"yle yöneltilen isvicre de dahil, demokrasi anlayisi ülkeden ülkeye degisiyor ayni laiklik gibi demokraside belli bir kaliba oturmamis uygulandigi ülkenin yapisina göre sekillenmistir.. Mesela Türkiye deki demokrasi anlayisina göre azinlik, cogunluga hüküm ediyor oysaki demokrasi ne cogunlugun, azinligi tahakkümü nede azinligin, cogunluga tahakkümüdür demokrasi bireylere esit mesafede yaklasip, bireylere esit haklar sunar sunulan haklarin bireyler tarafindan faydali yada zararli bicimde kullanilmasi bireyin kendisine birakilmistir.. Demokrasi su anda sistem olarak önümüze sunulan bir cok idari yapidan daha bir hak ve adalet unsurlarini icinde barindirdigi icin kabul edilir olarak görüyor... |
|
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi olduğu söylenir fakat egemenliği eline geciren her otaritenin kendi sosyal anlayış bicimine göre değişmiştir
Bana bir tane pratikte halkın egemenliği temeline dayanan bir demokrasi bicimi gösterebilir misiniz? Demokrasi asla inanmadığım inanmayacağım teoride bile bana saçma gelen şeydir... islamda demokrasi yoktur |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|