![]() |
#1 |
![]() Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse…
Beceriksiz adımlarla yürüyen bir kıza rastlarsanız. Sanki düşecekmiş gibi, sanki ayakları birbirine dolaşacakmış, bir yere takılacakmış gibi. Merdiven kollarını sıkı sıkı tutuyorsa. Aceleyle yürüyorsa mesela. Kalkacak son vapura, son trene yetişecekmiş gibi hızlı atıyorsa adımlarını. Yere, toprağı incitecekmiş gibi basıyorsa, yer çatlayacakmış gibi ürkek atıyorsa adımlarını. Şaşkınsa bir masaldan şehre düşmüş gibi. Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse… Utangaç bir kız yüzüyle karşılaşırsanız, başını yerden kaldırmıyorsa. Gözlerine hüzün düşmüşse. Karanlık değmişse bakışlarına. Gece gökyüzünü seyretmekten ay ışığının izi kalmışsa yüzünde. Gözlerinden yıldızlar dökülüyorsa mesela. Nereye baktığı anlaşılmıyorsa. Her şey gözlerinde kayboluyorsa. Kirpiklerine yakamozlar takılmışsa. Gözleri denize bakan bir balıkçının gözleri gibiyse. Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse… Genç gürültülerin arasında sessiz bir kıza rastlarsanız, kalabalığın ortasında bir sükut yürüyorsa. Tam konuşacakken dudakları titriyorsa, saklaması gereken bir sırrı taşıyormuş gibi. Bir ortaçağ bilgesinin susuşu gibiyse sessizliği. Henüz evrenin yaratılmadığı zamanlardan kalma bir sükutsa mesela. Bir Hint hikayesinin tanrısal suskunluğunu taşıyorsa. Eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse… Saçlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız. Konuşurken saçlarını savurmuyorsa. Sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmışsa saçlarını. Uyumsuz kıyafetler varsa üzerinde. Yakıştırmamışsa giydiklerini. Güzelliğinden utanıyorsa mesela. Yaz sıcağında boğazlı bir kazak giymişse. Bir pardesü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına. Ya da modası geçmiş bir şapka takıyorsa. Ellerini sürekli başına götürüyorsa, saçlarını tıkıştırıyorsa şapkasından içeri. Ürkekse, bir başınaysa… Bilin ki o kız, başörtülü bir kızdır. Bilin ki, bir kez daha kaybetmişizdir. Kekeme Çocuklar Korosu
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() RABBİM bu ızdırabınızı dua kabul buyursun ne diyeyim . Bizleri affedin okuyup adam olsaydık ta şimdi sizlerin önüne engeller koyan insanların yerinde biz olurduk !
Önce ALLAH ( c.c ) sonrada sizler AFFEDİN bizleri ! Hakkınızı helal edin ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Yaşamın heryerinde başörtüsünü takıp üniversitede açmak enzor ve kırıcı durum olmalı..rabbim sabır versin..Güzel bir anlatım olmuş sağolun..+
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
bu arada paylaşım için teşekkürler.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ben bu yazıyı Kekeme Çocuklar Korosunda ilk okuduğumda da göz yaşlarımı tutamamıştım Cuma akşamı Meksika Sınırında Tarık Tufan’ın kendi sesinden dinlerken de gözyaşlarımı tutamadım… Ne kadar da bizden yazmıştı Tarık TUFAN, nasıl bu kadar iyi anlayabilmişti bizleri ve yaşananları. Başörtülü bir kızın üniversitede ancak başını açarak okuyabilmesi yüzünden çektiği acı, duyduğu utanç, acemilik ne bileyim bilenler biliyor işte.. Ben anlatamıyorum ama Allaha şükür ki Tarık Tufan gibi güzel insanlar anlıyor ve anlatıyor. Benim sözümden başka söylenecek milyonlarca söz var belki… Çünkü milyonlar var yüreği böyle sızlayan. O halde söylenecek de milyonlarca söz olmalı.. Sözün bittiği yer derler ya, yok yok bitmemeli sözümüz. Bu gün belki o kadar “Kekeme Çocuklar Korosu” oluşturmuyoruz, belki daha gür konuşuyoruz, belki o kadar da kekeme değiliz. Sakın ümitsizliğe kapılmayalım, biz kekeme de olsa konuşalım. Karşımızda bir sağırlar ordusu olsa bile anlatalım acımızı hüznümüzü gökyüzüne.. Sığ bir duvara ne anlatabilirsiniz diye geçiyor insanın içinden, bir duvara ne kadar etki edebilirsiniz. Ama tarih göstermiştir ki basit bir duvar değil, bazen bu tür zulümlere maruz kalanların feryatlarına dağlar taşlar dayanmamıştır. Biliyorum yolculuğumuz zor, meşakkatli ama yolumuz açık. Çünkü biz nereye gittiğimizi biliyoruz. Bu pırıl pırıl genç kızların yüreğindeki inanç ve inat kurtaracak bizi ve ancak onların yanında olduğumuzu gösterebilmektir. . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bu sancının, ızdırabın kıymetdar müzdaripleri; Baharvari günlerin, geleceğimiz olan nesillerin daha iyi yaşayabilmesi için seçilmiş nazenin adanmışlardır. O adanmışlar ki; çektikleri her sıkıntı bu uğurda ecri Mutlak Hikmet sahibi tarafından samimiyetleri ölçüsünde verilecektir. Bu günler çok da uzun sürücü olmayacaktır. Biraz daha sabır gerekiyor.
Acınız acımız, ızdırabınız ızdırabımızdır. Paylaşım için teşekkürler. (+) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Allah yazandan razı olsun..okuyanlardan ve paylaşanlardan da... hepinize artı veriyorum çünkü en azından okuyup buğz ediyoruz... belki en basiretsiz yol... belki bunu seçiyoruz... ama en azından hakkı biliyoruz... bu işi çözmeye çalışanları,engelleyenleri,çırpınanları,ceremesini çekenleri,dertlenenleri... hepsini biliyoruz,görüyoruz... kıyamet günü yüceltmeye de,yerin dibine sokmaya da Allahın izniyle bu şahitliğimiz yetecektir... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() bizim bu dünyada kaybettik dediklerimiz ...cennettte mükafat olucak inşallah....Allah yardım etsin...
çok etkileyici yazıydı....NuR-eFSaN bu aralar yazılarına bayılıyorum...teşekkürler canım+ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|