AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-27-2008, 20:18   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart 'Başörtüsüyle değil, yeteneğiyle ilgileniyoruz'
'Başörtüsüyle değil, yeteneğiyle ilgileniyoruz'Danimarka’da Zeynep Hatip isimli Müslüman bir genç kız, 16 yaş altı bayanlar milli futbol takımına seçildi. 15 yaşındaki Zeynep’in teknik direktörü, ‘Biz başörtüsüyle değil, kişiliği ve yeteneğiyle ilgileniyoruz” diyerek oyuncusuna destek çıktı.

AVRUPA’DA BİR İLKİ TEMSİL EDİYOR
Danimarka Futbol Federasyonu’nun kendisini başörtüsüyle kabul etmesinin bir emsal teşkil ettiğini belirten 15 yaşındaki Zeynep, İslamOnline’a yaptığı açıklama, başörtüsüyle Avrupa’da ulusal bir takımda oynayacak ilk kişi olduğunu söyledi.

İSVEÇ’E BİR GOL ATTI
İki yıl önce futbola başlayan Zeynep, Danimarka 16 yaş altı milli takımının forvet mevkiinde görev yapıyor. En son İsveç’le oynadıkları maçta da bir gol atarak takımına galibiyet kazandıran Filistin asıllı Zeynep, başörtülü olduğu için kimsenin bir engel çıkarmadığını, arkadaşlarının da kendisine çok destek verdiğini söyledi.

‘BİZ BAŞÖRTÜSÜYLE DEĞİL, YETENEĞİ VE KİŞİLİĞİYLE İLGİLENİYORUZ’
Danimarka bayanlar 16 yaş altı milli takımının teknik direktörü Troels Mansa da, Zeynep’in çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, kendilerinin başörtüsünden çok yeteneklerine ve kişiliğine baktıklarını söyledi.

5.5 milyon nüfuslu Danimarka’da yaklaşık 200 bin Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. Ülkede, İslam ikinci en büyük dini teşkil ediyor.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-27-2008, 22:57   #2
Kullanıcı Adı
fatos_erd
Danimarka ve Türkiye karşılaştırmak istiyorum ama karşılaştırmaya korkuyorum.. Ne yazıktır ki çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bunları görmek, bu saygıyı görmek biraz zor..
fatos_erd isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-27-2008, 22:59   #3
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Sanırım Voleybol milli takımdan bir oyuncumuz başörtüsü kullanıyor denildiğinde fırtına kopmuşdu...

Bu haber onlara kapak olsun..
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-27-2008, 23:11   #4
Kullanıcı Adı
Berika
çok ilginç :-X
Alt 06-28-2008, 00:14   #5
Kullanıcı Adı
isimsiz
benim takıldığım nokta baş örtüsüyle nasıl futbol oynuyor. hadi baçı örtük o birşey değilde forma tesettüre uygun mu? formayı nasıl giyiyor? :-\
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2008, 20:06   #6
Kullanıcı Adı
Kafes
Alıntı:
milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
benim takıldığım nokta baş örtüsüyle nasıl futbol oynuyor. hadi baçı örtük o birşey değilde forma tesettüre uygun mu? formayı nasıl giyiyor? :-\
oldu mu oluyor, olmaz diye atmamak lazim demek
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2008, 20:07   #7
Kullanıcı Adı
politikaci
futbol hayatında başarılar ;)
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2008, 20:08   #8
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Alıntı:
Valla voleybolcular giyiyor neden olmasın.. Pek mantıklı değil ama..
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2008, 20:09   #9
Kullanıcı Adı
oturanboğa
Alıntı:
orası çelişkili doğru ama burada önemli olan o kızın kıyafetinin tesettüre uygun olup olmadığı değil...özgürlükler
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-28-2008, 20:09   #10
Kullanıcı Adı
isimsiz
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Valla voleybolcular giyiyor neden olmasın.. Pek mantıklı değil ama..
ama ne bileyim sanki futbol farklı neyse ben önce kendi tesettüme bakayım benimki tam olduğu zaman başkasına laf ederim :-*
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)