![]() |
#1 |
![]() HAYDAN GELEN HUYA GİDER cümlesi bu cümlenin aslı
HAY(yani allah)DAN GELEN HU(yani allah a)YA GİDER bu cümleyin gerçek anlamı dışında kullanmak insanın dinden çıkmasına sebep olur birde insan helal olan bir şeye haram yada haram olan birşeye helal derse gene insan dinden çıkar ör:birinsan içki İÇMESE ve içki helaldir dese dinden çıkar bir insanda içki içtigi halde içki haramdır derse dinden çıkmaz sadece günahkar olur amel etmeniz dilegi ile......
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ALLAH ağzımızdan çıkan lafın anlamını bilip,idrak etmeyi nasip etsin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() kesinlikle....güzel bir konuya değinmişsiniz...
mesela:islamda tesettür farzdır...ama bazen ortama uyarak kalbi temiz olsun gerisi önemli değil diyenlerinde vay haline... mesela:sıklıkla kullanılan kader utansın sözü... allah bizi ve dilimizi bu sözlerden korusun... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ben de bir tane yazmak istiyorum.
Mesela; "Allah nasip ederse inşaAllah" , "Alah kavuştursun İnşaAllah" , İnşaAlllah ne demek? Allah'ın izni ile demek değilmidir? O zaman yukarıdaki cümleleri tekrar yorumlayalım. "Allah nasip ederse Allah'ın izni ile" , "Allah kavuştursun Allah'ın izni ile" Söz konusu cümlelerde haşa iki ilahtan söz ediliyor. İnşaAllah, kelimesini doğru cümlelerde kullanalım ;) Gerçi sözde değil, kalpte geçenler önemlidir. Ama bir müslümanın söylediği cümleler yerinde olmalı. Kadim Sevgiler... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() teşekkürler...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ben dinden çıkaran güncel sözler diye konu açmıştım ama kafir olmak bu kadar kolay değil diye konu kitlendi :-*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
"Demek îman, bir mânevî Tûba-yi Cennet çekirdeğini taşıyor. Küfür ise mânevî bir Zakkum-u Cehennem tohumunu saklıyor. Demek selâmet ve emniyet, yalnız İslâmiyette ve îmandadır." "İman, insanı insan eder; belki, insanı sultan eder. Öyle ise, insanın vazife-i asliyesi iman ve duadır." Bize sorgulamak değil, iktibas düşer. Kilitlenen konunun 1: kaynağı yoktu ... 2 . Tutarsız idi. 3. Yönetim açıktan eleştirilemez. ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() İnşaAlah ile ilgili yazmış olduğum konuda dinden çıkma gibi bir şey söz konusu olamaz. Kalben niyetin önemli olduğunu söylemiştim zaten.
Bilmiyorum benim yorumum için mi söyledi? Yoksa konu başındaki mesaj için mi? milli mücahide :-\ Konunun geneli için yazılmışsa açıklamam budur ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |