07-06-2008, 18:57 | #1 |
Song Resmi İmzayı Attı ve Samimi Konuştu
Rigobert Song sözleşme imzaladı
Kulübümüzün daha önce anlaşmaya vardığı Rigobert Song basın önünde sözleşme imzaladı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan ve Genel Sekreterimiz Hasan Yener ile Sağlık ve Futbol Sorumlumuz İhsan Alioğlu'nun hazır bulunduğu imza töreninde Song ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Song'un Galatasaray'dan dışlanmış bir oyuncu olmadığını kaydeden Alioğlu, ''Song, lider bir oyuncu. O da orda ki hukuki sözleşmeyi bitirdiği aşamada Trabzonspor'a dahil edilmiştir. İstanbul’un dışladığı, Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği gibi bir durum yok'' diye konuştu. Song ise Trabzonspor ile anlaşmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Önümüzde büyük bir hedef var. Yeni, iyi bir takım oluşturuldu. Şampiyonluk için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Eski ve yeni futbolcular ile beraber bir aile gibi iyi bir takım yapmaya çalışacağız 32 yaş insanın tam olumlu yaşı olduğunu kaydeden Song, ''Yaşımdan da gurur duyuyorum. Daha çok istekli oynamaya çalışıyorum. 17 yaşında da dünya kupasında oynadım. Çalışmaya devam edeceğim'' diye konuştu. Trabzonspor'u 4 yıldır takip ettiğini ve tanıdığını kaydeden Song, ''Geçmişte sorun yaşandı ama bu demek değil ki kötü bir takım. Takımı iyi bir duruma getirmek bizim görevimiz. Çok kaliteli oyuncuları var'' diye konuştu.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-06-2008, 19:14 | #2 |
Song Resmi İmzayı Attı ve Konuştu
Şampiyonluktan Başkası Yalan!
Trabzonspor'un Kamerunlu yıldızı Rigobert Song'dan Karadeniz'e özel açıklamalar... SONG: "Şampiyon bir takımdan geliyorum. Trabzonspor'un uzun yıllardır ara verdiği şampiyonluk mutluluğunu yaşatıp, tarihini değiştireceğiz" SONG: "Yakın dostum Tony ile oynamam avantaj. Ancak birkaç kişinin değil, başarı için takımın yıldızı parlamalı. Futbolu burada bırakmak isterim" PARA DEĞİL, HEYECAN Trabzonspor'un yeni transferi Rigobert Song da ilk özel röportajını Karadeniz'e verirken, "Şampiyonluk duygusunu Trabzon'da da yaşamak istiyorum" dedi. G.Saray'dan ayrılışında paranın kesinlikle etkili olmadığını ifade eden Kamerunlu savunmacı, "Ancak G.Saray'lı yöneticiler böyle göstermek istiyor. Trabzon'a imza attığım değere bakılırsa, bunun doğru olmadığı ortadadır. Parayı düşünsem, daha yüksek teklifleri elimin tersiyle itmezdim. Benim için para değil, kulübün istekleri ve heyecanı önemli. Bu heyecan ve isteği Trabzon'da gördüm ve buradayım" dedi. YANAL'IN ETKİSİ Türkiye'de kalmak istediğini bu yönde Trabzonspor'un sıcak yaklaşımının kendisini etkilediğini belirten Song, özellikle Ersun Yanal'ın Fransa'da kendisiyle görüşmesinin kafasındaki boş noktalarını ortadan kaldırdığını ifade ederek, "Ersun hoca, bana karşı güven doğrultusunda sözleri etkileyiciydi. Bu güvene layık olmak için çalışacağım. Beni kulüpten çok hocanın istemesi imza atmamda önemli etken oldu" dedi. SIRA TRABZON'DA Kamerunlu yıldız, G.Saray'da iki şampiyonluk yaşadığını ve aynı duyguyu Trabzonspor'da yaşamayı istediğini de ifade ederek, "Başarılar doyum yarattığı zaman futbolcu için 'futbol' o zaman biter. Ancak yeni başarılar beni daha da kamçılıyor ve heyecan yaratıyor. Trabzonspor'un 24 yıldır bir şampiyonluğa ara verişi var. Trabzonspor'u yeniden şampiyon yaparak, tarihi değiştirmek istiyoruz. Böylesi açlık, beni de fazlasıyla motive ediyor. Ayrıca ateşli bir taraftarın benim gibi hırslı bir futbolcu için büyük bir itici güçtür" dedi. TONY ARKADAŞIMDIR Song, kaleci Tony Sylva'nın yakın dostu olduğunu ve Trabzonspor'da kendisiyle birlikte oynamaktan mutlu olacağını ifade ederek, "Bu ayrıca ikimizin olduğu gibi takıma yapacağımız katkı anlamında da büyük avantaj. Ancak şu bir gerçek ki birkaç futbolcunun değil, başarı için takımın yıldızının parlaması önemli. Yeni bir takım oluşturuldu. Kaliteli futbolcular uyum sorununu kısa sürede aşar. Bunun için tek vücut olarak, Trabzonspor'u şampiyonluğa taşımanın mücadelesini vereceğiz" dedi. BAŞARI İÇİN.. Song, başarıya ancak bir bütün olunması halinde ulaşılabileceğini ifade ederek, "Bu tribündeki taraftardan, sahadaki futbolcuya kadar Trabzonsporlu olarak herkesin ortak hedefe inanması ile olabilecek bir durum. Trabzonspor taraftarının takımına tutku ile bağlı olduğunu biliyorum. Bu güzel ve özel yerde tecrübelerim ile hizmet vermek istiyorum. 17 yaşında Dünya Kupası'nda forma giydim. Şimdi 32 yaşındayım ve futbolun en olgun dönemindeyim. Yaşımı speküle edenler herhalde geçmişimi bilmiyor. Herkes görecek ki en başarılı performansımı Trabzonspor'da göstereceğim" diye konuştu. BIRAKMAK İSTERİM Trabzonspor ile 2 yıllığına anlaştığını ancak kendisinin asla kağıt üzerindeki rakamları düşünmediğini ifade eden Song, "Benim için mutlu olmak ve güzellikler ile insanları mutlu etmek en önemli olgudur. Trabzonspor'da başarılı kimliğimi ortaya koyarsam ve insanlar da benden memnun ise futbolu da burada bırakabilirim. G.Saray ile geçen sezonki tablo nedeniyle kafalarda sorunlu oyuncu profili oluşmamalı. Beni tanıyanlar bilirler ki Song, problem üreten değil, çözen bir yapım vardır. Zaten Song'un nasıl bir portre çizeceğini yaşayınca herkes görecek" dedi. ARKA ARTIK SAĞLAM Song, Egemen, Giray ve Tayfun gibi genç savunmacıların yanında kendisinin de tecrübesiyle Trabzonspor'a katkı yapacağını belirterek, "Futbolda savunmanın gücü, çok önemli. Bu ekip ile arkada kaliteli bir kaleci olan Tony ile birlikte oluşacak kurgu ile sağlam bir çatı oluşacak. Trabzonspor yeni sezonda savunmasında hiçbir sıkıntı yaşamayacaktır" dedi. |
|
07-06-2008, 19:26 | #3 |
Song imzanın ardından idmana katıldı
Hüseyin, Song'la takımı tanıştırıyor Ve Song 2008-09 futbol sezonu için start verdi |
|
07-06-2008, 22:31 | #4 |
Trabzonspor'un transfer ettiği Song'un kariyeri başarılarla dolu
Trabzonspor'un renklerine bağladığı tecrübeli savunma oyuncusunun kariyerinde birçok ünlü külup bulunuyor. Song aynı zamanda Kamerun'un da kaptanlığını yapıyor ve dünya kupalarının en çok forma giyen oyuncularından… Rigobert Song kimdir? Kamerun Millî Futbol Takımı'nın kaptanlığını yapan Song, geçen yıl Galatasaray'da futbol oynuyordu. Lakabı büyük ağabeydir. Dünya kupasında en çok forma giyen futbolculardan biridir. Daha önce FC Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham United, Cologne, ve RC Lens takımlarında oynamıştır. Çevresinde sıcak ve esprili bir kişi olarak tanınmaktadır. Gerek giydiği kıyafetler, gerek taktığı gözlükler bakımından giyimi oldukça şık bir insan olarak bilinir. Türkiye'nin şu anki en iyi defans oyuncularından biri olarak gösterilir. İlginç bir rekora da imza atmıştır. 1994 FIFA Dünya Kupası (Amerika Birleşik Devletleri'nde) sırasında Henüz 17 yaşındayken Brezilya maçında kırmızı kart görmüştür. Bu da FIFA Dünya Kupaları tarihinde en genç kırmızı kart gören oyuncu olarak kayıtlara geçmiştir. Her gol attığında, Aslan yürüyüşünü yapar. Arsenal'da oynayan Alexandre Song, Rigobert Song'un yeğenidir. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|