AK Gençliğin Buluşma Noktası
Trabzonspor (TS) AK Parti Forum Trabzonsporlular !

Stil
Seçenekler

Alt 07-08-2008, 20:15   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Yattara "Cola Turka Günlük"te
Cola Turka Futbolcu Günlüğü

Futbolcu Günlükleri : Lütfen Seçiniz
18.Hafta İbrahima Yattara 17.Hafta Adnan Güngör 16.Hafta Kadir Keleş 15.Hafta Onur Recep Kıvrak 14.Hafta Barış Memiş 13. Hafta Serkan Balcı 12. Hafta Ergin Keleş 11. Hafta Ceyhun Eriş 10. Hafta Erdinç Yavuz 9. Hafta Celaleddin Koçak 8. Hafta Umut Bulut 7. Hafta Ayman Abdelaziz 6. Hafta Hüseyin Çimşir 5. Hafta Çağdaş Atan 4. Hafta Mustafa Keçeli

18.Hafta İbrahima Yattara

İbrahima Yattara:“Trabzon benim yuvam”

Açıkçası bu sezon kendimi pek başarılı bulmuyorum. En iyi performansımı gösterdiğimi düşünmüyorum. Ama bu sadece benden kaynaklanan bir durum değil. Takım olarak da çok başarılı bir performans gösteremedik

Trabzonspor’u çok seviyorum. Bu dönemde takımdan ayrılmayı hiç düşünmedim. Yönetim kurulumuzla da görüşerek her konuda anlaştık

Türkiye liglerinde oynayan en iyi Gine’li oyuncu benim demiyorum ancak en iyilerinden biriyim. Milli takıma çağrılmak için öncelikle kulüp maçlarında da düzenli oynamak gerekiyor, bunu yapıyorum. Peki o zaman neden çağrılmıyorum? Afrika’nın şartları belli. Yoksulluk var. Bazı oyuncular kıskançlık yaparak beni milli takıma istemiyor da olabilir

Takımımızın başarılı oyuncusu İbrahima Yattara Trabzon’u ve Trabzonspor’u çok sevdiğini vurguladı. Kariyerinde ilk defa bir takımda 5 yıl forma giydiğini belirten yıldız futbolcu, tek eksikliğinin şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi.

2007-08 sezonu için açıkçası pek bir şey söyleyemeyeceğim. Şampiyonluk hedefiyle başladığımız sezon başında gerek takımın yaşadığı şanssızlıklar gerekse oyuncuların sakatlıkları beklentilerimizin önüne geçti. Şampiyon olamadığımız ve şampiyonluğa oynayamadığımız için üzgünüm. Ama ben burada şampiyonluk yaşamak istiyorum. Artık bundan sonraki hedefimiz gelecek sezona en iyi şekilde hazırlanmak olacaktır.

Açıkçası bu sezon kendimi pek başarılı bulmuyorum. En iyi performansımı gösterdiğimi düşünmüyorum. Ama bu sadece benden kaynaklanan bir durum değil. Takım olarak da çok başarılı bir performans gösteremedik. Sadece tek başıma bireysel olarak sahada bir şey yapmam çok fazla beklenemez. Sonuçta futbol takım oyunudur. Sahada iyi oyuncular olursa ve iyi mücadele ortaya koyarlarsa benim de performansım yükselir. Genel olarak sezon itibariyle hem takım hem de ben iyi bir grafik çizemedik. Ancak takıma yeni katılan oyuncularla birlikte bende en iyi oyunumu sahaya yansıtmaya çalışacağım.

Trabzonspor’u çok seviyorum. Bu dönemde takımdan ayrılmayı hiç düşünmedim. Yönetim kurulumuzla da görüşerek her konuda anlaştık.

Ben 5 senedir buradayım. Kariyerimde ilk defa bir takımda bu kadar uzun süre kalıyorum. Tek düşüncem Bordo-Mavili forma altında şampiyonluk yaşamak.

Ersun hocayla yeni bir çıkış yakaladığım doğru. Ben de daha çok çalışıyorum. O geldiğinden beri hemen hemen tüm maçlarda oynadım. Antrenmanlardan sonra benimle özel olarak ilgileniyor ve performansımı artırmaya yönelik özel program uyguluyor. Ersun hocanın bana büyük katkısı oldu. Amacım ortaya koyacağım performansla kendisini mahçup etmemek.

Her teknik adamın kendine has bir sistemi söz konusu. Bence bir takımın hem defansif hem de ofansif futbola ihtiyacı var. Tamam gol yememek için defans yapacaksınız ama skoru nasıl elde edeceksiniz. Her hoca kendi sistemini uyguluyor ama bence takımda her iki türden oyuncuya da yüzde 50 50 yer verilmeli, yani denge olmalı.

Ben gittiğim ülkelerin hiçbirinde uyum sorunu yaşamadım. Bir yerde yaşamaya başladığımda hemen insanlarla ilişki kurmaya başlıyorum. Kolay iletişim kurabilen bir yapım var ve bu da uyum sorununu kısa sürede çözmeme yardımcı oluyor. Ayrıca oynadığım takımın yapısı ve antrenörümün verdiği taktiğe göre elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum.

Afrika’da bildiğiniz gibi futbolun bir eğitimi yok. Ayrıca Afrika’nın ekonomik koşullarına bakıldığında futbol sadece para kazanabileceğiniz bir araç olarak değerlendiriliyor. Afrika’dan sonra Belçika’da futbol oynadım. Orası daha farklıydı. Belçika’da herkes antrenman ve maçlardaki performansınızla ilgilenir, özel hayatınızla kimse ilgilenmez. Türkiye’ye geldiğimde ise her şey daha farklıydı. Çünkü Türkiye’de antrenman ve maçlardan sonra ne yaptığınız, nereye gittiğinizle herkes ilgileniyor. Yani Türkiye’de futbol oynamak istiyorsanız özel hayatınıza da çok dikkat etmelisiniz. Bu açıdan Türkiye, Afrika ve Belçika’dan çok çok farklı.

Altyapı eğitiminin olmadığı Afrika’da çocukların hemen hepsi futbolu sokakta oynayarak öğreniyorlar ve yetenekleri de böylelikle gelişiyor. Çünkü Afrika’nın şartları belli. Bu çocukların yüzde 80’i ortalamanın üzerinde olmasına rağmen ancak yüzde 20’si çok ünlü futbolcu olabiliyorlar. Afrika’da çocuklar futbolun eğitimini alamadıkları için Avrupa’ya gittiklerinde de bir mantalite farkı yaşıyorlar. Çünkü Afrika’da futbola sadece para kazanılacak bir araç olarak bakılıyor. Eğer yeteneklerinin yanı sıra inancınız da varsa kendinizi geliştirip iyi futbolcu oluyorsunuz. Bence Afrika’da genç nesle biraz daha ilgi alaka gösterildiğinde yıldız oyuncu sayısı 2-3 kat daha fazla artar.

Genç futbolcular çok ama çok çalışmalılar. Hedeflerini belirlemeli ve asla vazgeçmemeliler. Önlerine mutlaka bir takım sorunlar çıkabilir ancak hiçbir zaman yılmamak hedefler doğrultusunda ilerlemek gerekiyor.

Öncelikle Trabzonspor’la şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Eğer bunu yaşayamazsam o zaman kulüp değiştirmeyi düşünebilirim. Önümüzdeki sezon Trabzonspor’la bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Bunun yanı sıra bir çok futbolcu gibi ben de Avrupa’da futbol oynamak istiyorum. Ama dediğim gibi öncelikle Trabzonspor’la şampiyonluk yaşamak istiyorum.

Avrupa’da Anelka, Messi ve Christiano Ronaldo’yu çok beğeniyorum.

Türkiye’de en çok Galatasaraylı Arda’yı beğeniyorum.

Her oyuncunun kendine göre bir stili var. Ben driplinglerimle karşımdaki futbolcuyu geçmeyi, gol atmayı veya asist yapmayı düşünen bir futbolcuyum. Karşımdaki de beni durdurmaya çalışan bir futbolcu. Herkesin kendine özgü bir oyun stili olduğundan bu soruya bir isimle karşılık vermek zor.

Bu soruyu ben de kendime zaman zaman soruyorum. Türkiye liglerinde oynayan en iyi Gine’li oyuncu benim demiyorum ancak en iyilerinden biriyim. Milli takıma çağrılmak için öncelikle kulüp maçlarında da düzenli oynamak gerekiyor, bunu yapıyorum. Peki o zaman neden çağrılmıyorum? Afrika’nın şartları belli. Yoksulluk var. Bazı oyuncular kıskançlık yaparak beni milli takıma istemiyor da olabilir.

Bu şehirde yaşamayı seviyorum. Trabzon’da yaşamak zor değil. 2003 yılında geldim ve şimdi 2008. 5 yıl geçmiş. Herhangi bir uyum zorluğu yaşamadım. Ailem de yanımda olduğu için Trabzon’da yaşamak benim için kendi ülkemde yaşamaktan farklı değil. Şu an görünen tek zorluk çocuklarım için Fransızca eğitim veren bir okulun Trabzon’da bulunmaması ama buna da bir çözüm bulacağımıza inanıyorum.

Türkiye’ye gelmeden önce bir şeyler yapacağımı biliyordum ve yeteneklerimin farkındaydım. Kendi stilimi tanıyordum. Sonuçta Türk halkı da bu stili beğendi. Ama açıkçası bu kadar sevileceğimi tahmin etmemiştim. Gördüğüm ilgi beni son derece memnun ediyor.

Play station oynamayı ve seyahat edip yeni yerler görmeyi seviyorum.

Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarını seyrediyorum. Bunun yanı sıra Avrupa liglerindeki maçları da takip ediyorum. Daha doğrusu şöyle diyeyim eğer televizyonda maç varsa, başka program izlemiyorum.

Diskoya gitmeyi ve dans etmeyi severim.

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)