AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2008, 12:58   #11
Kullanıcı Adı
politikaci
Standart OSMANLI TORUNLARIYIZ PEKİ LAYIKMIYIZ ???
Alıntı:
siyah gül 07 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Ben kendim olarak layıkımde çevrem değil :-[
Bende öyle düşünüyorum zaten sen layıksın ama çevremizden de sorumluyuz sanırım hani çok değil ama elden gelen yapılmalı diye düşünüyorum :-X
Valla çevremdkei arkadaşlarıma bakıyorumda ne kadar dil döksek işe yaramaz
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:00   #12
Kullanıcı Adı
Yâren
Alıntı:
Alıntı:
Yâren Nickli Üyeden Alıntı
Günümüz şartlarına göre oldukca başarılı bir mirascıyız. Osmanlının manevi mirasları zamanla aşınmış olsada yinede Türklüğün onurunu barındırmaktayız.
Layık olamasakda laik olduk

Osmanlı ayakta olduğu dönemine göre çok dürüsttü. Aşırı dürüstlük bir ülkenin geleceğini 1900 lü yıllarda gördüğümüz gibi törpüler aşındırır. Gelişmelere ayak uyduramadı avrupanın fikir akınına yenik düştü. Osmanlı dürüsttü sömürmedi, sömürseydi bu gün afrika ve arap yarımadasının petrolünü torunları kontrol edecekti. Maneviyata daha çok önem verdi, buda din eksenli bir devletin gereği olsa gerek. Maddiyatın gücüne geç farketti, ama iş işten geçmişti.
Törpüleme konusuna katılmıyorum kesinlikle Farklı bir bakış açısı tabiki seninkide
Evet Osmanlının geleceği törpülendi. Osmanlı 3 kıtaya hakimdi ama geliri sahibi olduğu toprağa orantılı değildi. Fethettiği toprakların ticaretinde kendine odaklayamadı aksine anadoluda dahi ticaretin merkezinde hep yabancılar oldu. Osmanlı islam dinini bayarağını taşımayı islamı yaymayı hedefledi, dünyevi işlere bu orantıda kafa yormadı. Halbuki dünyanın 1 numarısı olmanın maddi gereksinimleri vardır. Mesela hakimi olduğumuz arap yarım adasında halkın Osmanlıdan beklentileri vardı, halk açtı. Bu durumda zenginlik vaad eden ingilizlerin arapları kandırıp Osmanlının arkasından vurdurmaları pek de zor olmadı.
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:04   #13
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ben kendim olarak layıkımde çevrem değil :-[
Bende öyle düşünüyorum zaten sen layıksın ama çevremizden de sorumluyuz sanırım hani çok değil ama elden gelen yapılmalı diye düşünüyorum :-X
Valla çevremdkei arkadaşlarıma bakıyorumda ne kadar dil döksek işe yaramaz
Anlıyorum o zaman kendimizi bilicez :-\
siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:15   #14
Kullanıcı Adı
Deniz.Feneri
Medeniyeti bizden alan Avrupa üstlenmiyor medeni olduğunu. Güzel örneklendirmeler vermişsiniz +1

Osmanlı Devletinin II. Meşrutiyet dönemlerinden sonraydı galiba. Sınırlar içerisinde farklı fikir akımları çıkmıştı 19.yy'da. Bunlar arasında Batıcılık fikir akımı vardı. Bu fikri savunanlar herşeyde batının örnek alınmasını ancak bu yolla batı tarzında medeniyete ve ilerlemeye çağı yakalmayı düşündüklerini söylüyorlardı. Yani bu akımı günümüze kadar savunan birileri olmuş ki medeniyeti dünyaya kazandıran Türkler'i medeniyetsiz göstermeyi başarabilmişler. Yukarıda konuda gösterilen örneklendirmeler de bakıyorum da örnek sahipleri nedense hep Avrupalı. Sanırım şuan da Batıcılık fikri bizim milletimize daha uygun geliyor. Benim ise o zamanda düşünecek olduğum başka bir fikir vardı yaşasaydım. Osmanlıcılık >>> Herkes dilini dinini ırk ayrımı yapılmaksızın özgürce ve adaletli bir şekilde yaşamını sürdürebilir diyordu au fikir akımı. ne diyelim günümüzde ben layık olmadığımızı düşünüyorum tabi bu böyle kalmayacak. Beyaz kefeni giyene dek savunacağım Osmanlı yaşam tarzını. ne diyelim Yahya Kemal güzel bir tespitini söylemiş yine;
Yahya Kemal Beyatlı nın bir tesbiti:
“Eski Türlerin bir dini hayatları vardı, dini hayatları olduğu için de çok şeyleri vardı; yeni Türklerin de dini hayatları olduğunda çok şeyleri olacaktır

değişim var ki yeni Türkler diyor şairimiz.

layık olmamız dileğiyle bu güzel konuyu açtığınız için teşekkür ederim.
Deniz.Feneri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:16   #15
Kullanıcı Adı
dilek
peki biz nasıl bu hale geldik !!!!!!!!!! ? ? ?
dilek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:19   #16
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
Alıntı:
Deniz.Feneri Nickli Üyeden Alıntı
Medeniyeti bizden alan Avrupa üstlenmiyor medeni olduğunu. Güzel örneklendirmeler vermişsiniz +1

Osmanlı Devletinin II. Meşrutiyet dönemlerinden sonraydı galiba. Sınırlar içerisinde farklı fikir akımları çıkmıştı 19.yy'da. Bunlar arasında Batıcılık fikir akımı vardı. Bu fikri savunanlar herşeyde batının örnek alınmasını ancak bu yolla batı tarzında medeniyete ve ilerlemeye çağı yakalmayı düşündüklerini söylüyorlardı. Yani bu akımı günümüze kadar savunan birileri olmuş ki medeniyeti dünyaya kazandıran Türkler'i medeniyetsiz göstermeyi başarabilmişler. Yukarıda konuda gösterilen örneklendirmeler de bakıyorum da örnek sahipleri nedense hep Avrupalı. Sanırım şuan da Batıcılık fikri bizim milletimize daha uygun geliyor. Benim ise o zamanda düşünecek olduğum başka bir fikir vardı yaşasaydım. Osmanlıcılık >>> Herkes dilini dinini ırk ayrımı yapılmaksızın özgürce ve adaletli bir şekilde yaşamını sürdürebilir diyordu au fikir akımı. ne diyelim günümüzde ben layık olmadığımızı düşünüyorum tabi bu böyle kalmayacak. Beyaz kefeni giyene dek savunacağım Osmanlı yaşam tarzını. ne diyelim Yahya Kemal güzel bir tespitini söylemiş yine;
Yahya Kemal Beyatlı nın bir tesbiti:
“Eski Türlerin bir dini hayatları vardı, dini hayatları olduğu için de çok şeyleri vardı; yeni Türklerin de dini hayatları olduğunda çok şeyleri olacaktır

değişim var ki yeni Türkler diyor şairimiz.

layık olmamız dileğiyle bu güzel konuyu açtığınız için teşekkür ederim.
Çok güzel bir düşünce harika bir yorum ben teşekkür ederim inşallah karınca misali gidemesemde yolunda ölürüm diyorya bizde layık olamasakta olmaya çalışarak tüketiriz günlerimizi
siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:19   #17
Kullanıcı Adı
Yâren
Alıntı:
dilek Nickli Üyeden Alıntı
Halimizde ne var yahu? Daha güçlüyüz, daha zenginiz, daha özgürüz, daha demokratiğiz. Bazı konularda yetersiziz o kadar.
Alt 08-09-2008, 13:21   #18
Kullanıcı Adı
dilek
Alıntı:
Alıntı:
Halimizde ne var yahu? Daha güçlüyüz, daha zenginiz, daha özgürüz, daha demokratiğiz. Bazı konularda yetersiziz o kadar.
gerçekten öyle mi sence? baktıgımız pencere farklı ozaman. Yada Osmanlıyı tam bilmiyorsun.
dilek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:21   #19
Kullanıcı Adı
Deniz.Feneri
Karınca misali safımız belli olur en azından :-*
evet sanırım Osmanlı'yı iyi bilmiyorsun Yaren hocam
Deniz.Feneri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2008, 13:26   #20
Kullanıcı Adı
Yâren
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
gerçekten öyle mi sence? baktıgımız pencere farklı ozaman. Yada Osmanlıyı tam bilmiyorsun.
Bence pek farklı değil...

Bu yazı dahil, buna benzer yazıların halkı duygusallaştırması.

Duygusal düşüncelere mahkum edilmiş, geçmişle kıyaslanan geleceğe dair bir planı olmayan bir toplumuz.

İnsanların manevi duygularına girilerek dinanizmine kilit vuruluyor ve daha karamsar bir toplum oluyoruz.

Fazla duygusal düşünmeyin. Mantıkla duygunuzu orantılayın.

Pencerelerimiz farklıda olsa aynı çatı altındayız ;)

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)