![]() |
#11 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Medeniyeti bizden alan Avrupa üstlenmiyor medeni olduğunu. Güzel örneklendirmeler vermişsiniz +1
Osmanlı Devletinin II. Meşrutiyet dönemlerinden sonraydı galiba. Sınırlar içerisinde farklı fikir akımları çıkmıştı 19.yy'da. Bunlar arasında Batıcılık fikir akımı vardı. Bu fikri savunanlar herşeyde batının örnek alınmasını ancak bu yolla batı tarzında medeniyete ve ilerlemeye çağı yakalmayı düşündüklerini söylüyorlardı. Yani bu akımı günümüze kadar savunan birileri olmuş ki medeniyeti dünyaya kazandıran Türkler'i medeniyetsiz göstermeyi başarabilmişler. Yukarıda konuda gösterilen örneklendirmeler de bakıyorum da örnek sahipleri nedense hep Avrupalı. Sanırım şuan da Batıcılık fikri bizim milletimize daha uygun geliyor. Benim ise o zamanda düşünecek olduğum başka bir fikir vardı yaşasaydım. Osmanlıcılık >>> Herkes dilini dinini ırk ayrımı yapılmaksızın özgürce ve adaletli bir şekilde yaşamını sürdürebilir diyordu au fikir akımı. ne diyelim günümüzde ben layık olmadığımızı düşünüyorum tabi bu böyle kalmayacak. Beyaz kefeni giyene dek savunacağım Osmanlı yaşam tarzını. ne diyelim Yahya Kemal güzel bir tespitini söylemiş yine; Yahya Kemal Beyatlı nın bir tesbiti: “Eski Türlerin bir dini hayatları vardı, dini hayatları olduğu için de çok şeyleri vardı; yeni Türklerin de dini hayatları olduğunda çok şeyleri olacaktır değişim var ki yeni Türkler diyor şairimiz. layık olmamız dileğiyle bu güzel konuyu açtığınız için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() peki biz nasıl bu hale geldik !!!!!!!!!! ? ? ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Karınca misali safımız belli olur en azından :-*
evet sanırım Osmanlı'yı iyi bilmiyorsun Yaren hocam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
![]() Alıntı:
Bu yazı dahil, buna benzer yazıların halkı duygusallaştırması. Duygusal düşüncelere mahkum edilmiş, geçmişle kıyaslanan geleceğe dair bir planı olmayan bir toplumuz. İnsanların manevi duygularına girilerek dinanizmine kilit vuruluyor ve daha karamsar bir toplum oluyoruz. Fazla duygusal düşünmeyin. Mantıkla duygunuzu orantılayın. Pencerelerimiz farklıda olsa aynı çatı altındayız ;) |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|