10-19-2008, 15:14 | #1 |
Safahat Okuyoruz
Dostlar; Sizlerin de destekleriyle yeni bir çalışmaya başlama niyetindeyiz.. SAFAHAT OKUYALIM diyoruz BERABER.. Geçmişimizi öğrenmek için, tarihimizi öğrenmek için, İstiklal şairimizi tanımak için, bizden önce yaşananları okuyup geleceğimizi daha sağlam adımlarla inşa etmek için SAFAHAT OKUYALIM diyoruz. Tahrip edilen kelimelerimizi küllendikleri ortamdan kurtarmak, sığlaşmış düşünceleri derinliğine kavuştumak için okuyalım diyoruz. Ben de varım diyorsanız ele ele verip yola çıkacağız. Safahatın aslını takip ederek -latinize edilmiş halini-, her hafta bir bölüm üzerine düşünmek, okuduklarımızdan zihnimizde uyanan fikirleri paylaşarak daha derin düşüncelere ulaşmak istiyoruz. Düzenli bir çalışma olması için hepimizin aynı cehd ile gayret etmesi gerekiyor. Desteklerinizi bekliyoruz... "Oku, şâyed sana bir hisli yürek lâzımsa; Oku, zîrâ onu yazdım iki söz yazdımsa"
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-19-2008, 17:20 | #2 |
Zaten BEn düşünüyordum Okulumuzun KÜtüphanesinden temin edip en kısa zamanda başlayacağım!!!
|
|
10-19-2008, 17:33 | #3 |
çilik kardeşim, Safahat'ın elinizde bulunması güzel bir başlangıç olacaktır. Konuyu sitede açmamızın amacı, -kuvvetle muhtemel- bu başlık altında paylaşacağımız ilgili kısımları birlikte mütalaa etmektir. Her hafta belki bir şiir, belki şiirin bir bölümü olmak üzere beraberce yol olmak maksadıyla aynı bölüm üzerinde i'mal-i fikir yapmak amacındayız. Konunun gelişmesine yönelik müsbet ya da menfi görüşlere açığız.
İlgin için teşekkürler güzel kardeşim |
|
10-19-2008, 17:35 | #4 | |
Alıntı:
|
||
10-19-2008, 17:36 | #5 |
Oldukça verimli bir akım olacağına inanıyorum. Sathi bir bakıştan, derinliğe talip bir bakışa doğru yolculuğa geçmiş oluruz bu sayede. Fikir için, düşünce için ne kadar teşekkür edilirse azdır. Üyelerin katılımını mutlaka bekliyoruz; oldukça faydalı olacağına emin olabilirler. Sağlam bir kuşatma olması dileği ile...
Kadim Sevgiler... |
|
10-19-2008, 19:29 | #6 |
Sükutun Çığlıkları ne oldu?
|
|
10-19-2008, 19:33 | #7 |
|
|
10-19-2008, 19:39 | #8 |
|
|
10-20-2008, 00:24 | #9 |
Rica eder, ben teşekkür ederim ilginiz için
|
|
10-23-2008, 00:33 | #10 |
Kıymetli Arkadaşlar,
Bir insanı tanımadan, onun düşünce ufuklarına girme gayreti göstermeden hakkında hüküm vermek doğru olmaz. Bir şahıs etrafında düşünce olukları var edebilmek için, O'nun bize ulaşan ürünlerini okumak, anlamaya çalışmak zorundayız. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal şairimiz, kimi zaman "Ya Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı" diye inleyen, kimi zaman da "iş bitti.. Sebâtın sonu yoktur!" deme; yılma/ Ey millet-i merhûme (rahmete layık olan), sakın ye'se kapılma" diyerek haykıran mütefekkir. Mehmet Akif Ersoy'u beraber tanımak niyetiyle yola revan olduk. Sizlerin de desteğiyle daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz... Düşüncelerinizi kelimelere döküp paylaşmanızı bekliyoruz. selamlar |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|