11-18-2008, 00:01 | #1 |
Kadınmı daha zekidir erkekmi???????
Ben yorumu sizlere bırakıyorum...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-18-2008, 00:50 | #2 |
Zekayı cinsiyete bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bayanların daha zeki olduğu kanaatindeyim.
|
|
11-18-2008, 00:56 | #3 |
|
|
11-18-2008, 01:07 | #4 |
her iki tarafinda zeki olduklari bölümler vardir ama bence erkekler daha zeki :D
|
|
11-18-2008, 01:29 | #5 |
Genel olarak iki cinsiyeti ele aldığımızda tabiki erkekler daha zekidir. Bu yaradılış icabı böyledir diye düşünüyorum. Yani kadınların erkeklerden daha zeki olduğunu söylemek eşyanın tabiatına aykırıdır. Örneğin, hemen hemen tüm seçkin bilim adamları ve mucitler hep erkektir. Ama bir de şöyle birşey var: Akıl ne yaştadır ne cinsiyette.. Akıl daima baştadır.
|
|
11-18-2008, 02:13 | #6 |
Yaratılış icabı Allah, akıl verdiği herkese eşit vermiştir..
İnsanı üreten Yaradan bütün vasıflarıyla mükemmel üretmiştir..Sorun üretimde değil kullanımdadır..Kullanım hatası nedeniyle kimi insan aklını kullanmak yerine kendisini kullandırır.. Zeka konusuna gelince..Zeka akıldan sonra gelir.. Yani her aklı başında olan insan zekasını kullanabilir.. Bu kadın yada erkek diye ayrılmamalıdır.. Allah kadın ve erkekte akıl konusunda ayrım yapmamıştır.. Yapı itibariyle erkekler kadınlardan biraz daha kuvvetlidir o kadar..Bu manevi yapı olsun fiziki yapı olsun aynıdır..Yani sadece bu kısımda daha öndelerdir o kadar.. İstisnai durumlarda vardır tabi.. Arkadaşların bir çoğu duygusal davranıp kendi cinslerini savunmuşlar.. Bence zeki insan erkeğinde kadınında eşit derecede akla sahip olduğunu,sadece bazılarının kullanmakta hata ettiklerini bilir.. Allah zekamızı hayır işlerde kullanmayı nasip etsin inşAllah.. selametle.. |
|
11-18-2008, 02:15 | #7 |
Bence kadınlar mı daha zekidir yoksa erkekler mi diye tartışacağımıza akıllı insan kimdir onu tartışsak nasıl olur acaba |
|
11-18-2008, 10:23 | #8 |
yorumlar için teşkkürler arkadaşlar
|
|
11-18-2008, 23:39 | #9 |
hayra kullanılmadığı sürece kimin daha zeki olduğunun önemi var mı?
şerre kullanılan zeka cehennemin giriş anahtarı gibi. (bilim adamları mucitler genelde erkeklerden cıkmıs diyen arkadasa : hala okula gönderilmeyen kız cocuklarının oldugu; hala okuma bilmeyen insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. erkek egemen dünya muhabbetine bakarsanız doğru cevab bulacaksınız ) Allahın verdiği lütfu hayra mı kullanıyoruz şerre mi buna bakmak lazım.. |
|
11-23-2008, 14:21 | #10 |
tabi ki ERKEK 'ler bakınız trafik:D
|
|
Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir) | |
|
|