11-25-2008, 11:23 | #1 |
cezaevlerine kitap
daha önce böyle bir organizasyon yapıldı mı bilmiyorum ancak naçizane şöyle bir fikrim var. kitap kampanyası. marmara fm de eşref ziya beyin proğramını dinlerken geçen hafta (senai demirci de vardı) oraya gelen mesajlardan cezaevlerindeki hükümlülerin okumak için kitap istediklerini duydum. ama hangi cezaevi not alamadım (aynı anda ders çalışıyordum:utandım. böyle bi kampanya olabilir. kitaplar forum yönetimine gönderilbilir. yahut il il belli kişiler belirlenerek kitaplar o kişilerde toplanarak cezaevlerine ulaştırılabilir.
galiba güzel de olur. Allah kimseleri oralara düşermesin inşallah. amin
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-25-2008, 11:34 | #2 |
Çok güzel düşünce kesinlikle yapılması geren bir kampanya bu.Ben Cuma günkü Yönetim Kurulu Toplantımızda bunu dile getireceğim inşaAllah.
Allah kimseyi oralara düşürmesin.Rabbim yardımcıları olsun |
|
11-25-2008, 16:42 | #3 |
olumlu karar çıkar insallah
|
|
11-25-2008, 16:55 | #4 |
Bu talep Vakit gazetesinin okur postası sayfasından da çok kez yapılmıştı.. Bugüne kadar hiç öyle bir bağışta yer alamadım.. Forum olarak ciddi biçimde böyle hayra vesile olacaksak, bende varım ..
Sayfalar arasında 'tarih' kelamlarına ihtiyacı vardır her bir ferdin ... |
|
11-25-2008, 20:19 | #5 |
Aslında hangi cezaevinin talebi olduğu öğrenilmiş olsaydı daha fazla katkıda bulunabilirdim..
Cezaevlerine imkanlar dahilinde kitap alınması için ödenek gönderiliyor,halk eğitim müdürlükleriyle ortak çalışmalar oluyor,sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine imkan sağlanılıyor,kadrolu öğretmenler mevcut,ilköğretim,orta ve yüksek öğretim alanında yürütülen faaliyetler var. özellikle yüksek güvenlikli cezaevlerinde (terör ve mafya üyelerinin bulunduğu)mevcut kütüphanelerdeki kitap sayı ve çeşitliliği birçok okulda hatta üniversitede yoktur,günlük gazeteler de alınır.. sizin anlayacağınız birçok garipliğin yaşandığı ülkemizde masum çocukların tahsil gördüğü okullarda bulunmayan imkanları bu topluma karşı suç işlemiş insanların barındırıldığı cezaevlerinde bulmak mümkündür.Belki de okullarda bu imkanlar sağlanmış olsa ve sağlıklı bir eğitim yapılabilmiş olsaydı cezaevlerini dolduran bu insanların birçoğu suç işlemeyecekti. bizden sonrakilere daha sağlıklı ve güvenli bir dünya bırakabilmek için bizde evimizde okumadığımız eskiden kalmış bile olabilir dergi,kitap,faydalı broşür ne varsa biriktirip il veya ilçe kollarında toplatılıp gönderilmesi gayet olumlu bir gelişme olur diye umuyorum |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|