AK Gençliğin Buluşma Noktası
Müzik Her türlü müzik paylaşımı ve şarkı sözleri.

Stil
Seçenekler

Alt 11-30-2008, 00:27   #31
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle bol keseden atmak kolay, zamanın dilini iyi okuyalım. Kürt olunmasına da gerek yok, o yıllarda orada yaşansaydı ve zamanın rejiminin o insanlara yaptığı insanlığa sığmaz vahşete, hiçbir suça karşılık gelemeyecek cezalara, mahalleleri inleten işkence seslerine şahit olunsaydı ister istemez devrim türküleri söylenir, o dönem, orada devrimci olarak görülen kişiler için slogan atılabilirdi.
Ya Özgüngenç siz ne yazdığınızın farkındamısınız? Dağda askerlerimize kurşun sıkanlara, köyleri basıp çoluk çocuk katledenlere, arabaların önünü kesip insnaları öldürenlere, mayınlar patlatıp pusu kurup Askerlerimizi şehit edenlere onur plaketi verirken sizi görsem artık şaşırmam!... Yazdıklarınızı okuyunca kanım dondu.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2008, 00:28   #32
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle bol keseden atmak kolay, zamanın dilini iyi okuyalım. Kürt olunmasına da gerek yok, o yıllarda orada yaşansaydı ve zamanın rejiminin o insanlara yaptığı insanlığa sığmaz vahşete, hiçbir suça karşılık gelemeyecek cezalara, mahalleleri inleten işkence seslerine şahit olunsaydı ister istemez devrim türküleri söylenir, o dönem, orada devrimci olarak görülen kişiler için slogan atılabilirdi.

Katılıyorum. Bu kürtlüğün asıl baş ağrıttığı zamanlara bakabilmek için İsmet İnönü zamanını iyi kavramak gerekir diye düşünüyorum.. Yani bi kısa araştırma dahi yeterli olacaktır..

Kim haksız yere ezilse çıkar hakkını arar bu normal olan bir şey. Ama Ahmet Kaya'nın takiyye yapmış olduğu da açık bir gerçek..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2008, 00:30   #33
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Katılıyorum. Bu kürtlüğün asıl baş ağrıttığı zamanlara bakabilmek için İsmet İnönü zamanını iyi kavramak gerekir diye düşünüyorum.. Yani bi kısa araştırma dahi yeterli olacaktır..

Kim haksız yere ezilse çıkar hakkını arar bu normal olan bir şey. Ama Ahmet Kaya'nın takiyye yapmış olduğu da açık bir gerçek..
İsmet inönü zamanından bahsetmişsiniz sadece kürt halkı mı ezildi. Biz müslümanlar olarak neler cektik.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2008, 00:31   #34
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
Şimdi benim yorumuma ekleyeceğiniz birşey yoksa bende link vereyim:

Tam bir Osmanlı yüreğiyle okuduğu parça -Sivastopol Marşı:

http://www.youtube.com/watch?v=9gE6QPI3xNg

Tam bir Bayrak sevdalılığıyla - Kurtuluş Savaşı Destanı:

http://www.youtube.com/watch?v=eq9cw...eature=related

** Yorumumda da belirttiğim gibi Ahmet kayayı 'ilk' ve 'ikinci' diye kategoriye ayırırız. İlkine toz kondurmam kabulümdür. Ama ikincisi arkasında durulacak biri değildir. Ama normal müziklerini yine ayrı tutarım.

Hakiki bir kürttür bu bir gerçek. Sorunumuz kürt Türk laz çerkezle de değil çok şükür..

Ama bu linkini verdiğim şarkıları yorumlarken de kürttü.. İşte bu yüzden ben Ahmet Kaya olayının arkasında çok karanlık perdeler olduğunu düşünüyorum. Saf bi mantıkla bu kadar alçalamaz insan diyorum. Ama alçalmış işte! diyenin üstüne de laf eklemem bu da gerçek..
Hepsi oyun hepsi kandırmaca, önce çevresine bir kitle topladı ve sevdirdi, sonrada ideolojisini sanat adı altında onlara empoze etmeye çalıştı. Onun savundukları doğrudur deyip onunla dönüş yapan çok kişi oldu amaçta buydu.
Alt 11-30-2008, 00:33   #35
Kullanıcı Adı
By_Demokrat
EY TORUNLAR

Ey torunlar
Bize sordunuz mu biz kimleriz?
Alevi, Sünni,
Kürt, Türk,
Kardeşçe yatan elleriz.

Sanmayın ki yeryuzunde kalanlarımız düşman olacak,
Sanmayın ki bu vatan için ölen bizler ayrı ayrı
Toprak olacak,
Bizler bu topraklar için şimdi burdayız,
Sanmayın ki birer faniyiz,
Acıdayız kordayız,
Sizler böyle davrandıkça
Bizler burda zordayız,
Kavga devam ederse
Bir gün yine ordayız,
Bir gün sizde gelip buradan bir görseniz
Ülkeyi dört bir koldan sevgiyle örtseniz
Bizler işte o zaman huzur ile uyuruz.

Bunları her kesim ile paylaşır dururum
Şarapneller patlarken gözlerimin önünde
Ayrım yoktur ülkemin yarınında dününde
Vatan için seve seve canımızı verdikte
Kahrolan yine biziz halimizi gördükçe
Sanmayın ki rahat uyuruz bu kavgalar sürdükçe,

İstemem mezarda ne bir anıt ne bir taş
Sizler birlikte olun vatan için hemi kardeş
Neden böyle ağlarız bilirmisiniz mezarda
Sizleri böyle gördükçe yaralarımız azarda
Yine destanlar yazarız yattığımız mezarda

Alevi Sunni nedir
Nereden çıktı bu kavga
Sevmesini bilseniz inan biter bu dava
Vatanıma zarardır puslu ürkek bu hava

Bizler yine birliğiz
Barışta hem savaşta
Kopartmak istiyorlar sizi bu yarışta

Kürt Türk
Alevi Sunni
Bu ütopyada bu mezarlar seçilmez
Birlik olup haykırdık
Bütün dünya duysun diye

Cesetlerimiz geçilir de
Çanakkale geçilmez
Bizler birlikte öldük
Sizler neden kavgada

O gün birlik tohumları ektik
Bu gün neden biçilmez

Sizler Birlik oldukça
Çanakkale'ler değil
Edirne'den Ardahan'a
Ülkemin bir karış toprağı geçilmez..!

Ahmet KAYA

By_Demokrat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2008, 00:35   #36
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya Özgüngenç siz ne yazdığınızın farkındamısınız? Dağda askerlerimize kurşun sıkanlara, köyleri basıp çoluk çocuk katledenlere, arabaların önünü kesip insnaları öldürenlere, mayınlar patlatıp pusu kurup Askerlerimizi şehit edenlere onur plaketi verirken sizi görsem artık şaşırmam!... Yazdıklarınızı okuyunca kanım dondu.

Şimdi askerlerimizi şehit eden, onca bebeği beşiğinde katleden eli kanlı öcalan var bir yanda. Bir yanda da bu pkk ile bağlantılı bir ergenekon örgütü.. Hatta artık ortaya açık açık dökülmüş oldu ki pkk dahi ergenekonun bir alt yapısı..

Şimdi bu ergenekonla pkk arasında fark oluşturur mu? Hayır.
Peki ergenekonu savunan, hatta avukatıyım diyen bir baykal ile zaman zaman pkklığını ortaya çıkaran ahmet kaya arasında ne fark var ?
Yada şöyle sorayım: Fark var mı ? ...
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2008, 00:37   #37
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Alıntı:
Şimdi askerlerimizi şehit eden, onca bebeği beşiğinde katleden eli kanlı öcalan var bir yanda. Bir yanda da bu pkk ile bağlantılı bir ergenekon örgütü.. Hatta artık ortaya açık açık dökülmüş oldu ki pkk dahi ergenekonun bir alt yapısı..

Peki ergenekonu savunan, hatta avukatıyım diyen bir baykal ile zaman zaman pkklığını ortaya çıkaran ahmet kaya arasında ne fark var ?
zaten baykalı savunduğumuzu zannetmiyorum hatta en büyük düşmanlarından olduğumuzun altını çiziyorum. konuyu saptırmayalım
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2008, 00:38   #38
Kullanıcı Adı
Feyza
Şimdi çıkmam gerekiyor, yine gelirim İnşaallah.
Alt 11-30-2008, 00:39   #39
Kullanıcı Adı
By_Demokrat
Ahmet Kaya'ya yapılan haksızlıklar umurunuzda olmuyor nedense...
Hep ön yargılarla yazıyorsunuz..
Neyse, siz nasıl istiyorsanız öyle düşünün öyle yazın.
Ben hem Ahmet Kaya'yı hem şarkılarını çok seviyorum..

Selametle
By_Demokrat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-30-2008, 00:41   #40
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:

Benim yakın tarihte diğer konularada gönderdiğim son mesajlara bakın sorularınızın cevabını bulucaksınız.

Profilden Feyza'nın son mesajları size yardımcı olur Hayırlı geceler.

Bu böyle yarım kalmıyacak!...

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ahmet kaya, çıktı, simge, şarkıları

Konuyu Toplam 8 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 8 Misafir)