12-30-2008, 01:26 | #1 |
Nasıl Bir Boykot ?
Boykot lafını hep duyarız. Yaşım itibariyle benim hatırladığım büyük boykot çağrıları ABD'nin Irak'ı işgaliyle başladı. Ebu Gureyb Faciasıyla devam etti. Olmadı bir türlü başaramadık boykotu. Daha kaliteli diye Cafe Crown yerine Nescafe aldık. Daha kaliteli diye Marlboro içtik. Akşam haberlerde sakallı işçi çalıştırmam, üniversiteye başörtülü girilmesin diyen KOÇ'a sövdük ertesi gün gidip Arçelik makine aldık. Çelişkilerimizi bir türlü gideremedik. Başbakan haykırdı Doğan'ın gazeteleri diye tek tek isimlerini de saydı, tiraj tık düşmedi.. Şimdi yine boykot çağrıları geliyor öteden beriden.. Bu şekilde yapamzsak üzgünüm ki yine olmayacak....
Arkadaşlar sayfa sayfa yapılan boykot çağrılarının işe yaramayacağını düşünüyorum. Bu kadar ürünü insanlara tanıtamayız. Önerim şudur; Sembolik Boykot Ürünleri.. Yani en yaygın ürünleri boykot edeceğiz. Eğer bunu yapabilirsek Dünya'yı cehenneme çeviren sermayeyi dize getirmiş oluruz. Bunun olabileceğine ben yürekten inanıyorum eğer bunu başaramayacağımıza inanan varsa o da elini vicdanına koyup bu ürünleri kullanmasın. Marlboro - Coca Cola - McDonalds - Nestle / Nescafe
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-30-2008, 02:07 | #2 |
İnsan bazen kabaran milli yada insani duygularını bastırmak için çıkıp haykırmak istiyor..Toplanıp mitinglerle Boykot edenlerde bunu yapıyor bana göre.. Ama bence faydalı olan yönü yok malesef bu boykot şeklinin.. Öfkeyi öne çıkartıyor.. Öfke şeytandandır..Oysa müslümanlar daha bilinçli hareket etmeli bana göre..Yani boykot fayda vermiyor..Şimdiye kadar fayda verdiğine hiç şahit olmadık..
Onların ürünlerini kullanmama olayı var birde.. En güzeli kendi yerli malımızı kullanmak tabiki..Daha güvenilir..Ama dinimizde kafirlerin icat ettiklerinden uzak durulsun diye bir emir yok ki..Kafirlerle dostani ilşkiler dışında her türlü ticari ilişkiye müsade var dinimizde.. Onların üettiklerini kullanmak insanı dinden imandan etmez.. Ben bu malları kullanmak zorunda kalıyorsam kimse bana ''kafirsin'' yada ''nasıl müslümansın,vicdanın yok mu..?'' diye tepkilerde bulunamaz.. Buna rağmen dikkat etmek vicdanen bizleri rahatlatıyor evet..Mecbur kalmadıkça almıyoruz,aldırmıyoruz..Ama seçeneğimiz yoksa alıyoruz ve bunun için dinden çıkmıyoruz.. Benim şimdiye kadar almamaya dikkat ettiğim ve ALMADIĞIM ürünler yahudi mallarıdır.. Ariel gibi..İpana gibi..Ve daha aklıma gelmeyen başkaları..Ama bunun dışında boykot listesinde olmadık markalar görüyoruz.. Bakıyorum üretim yerine İtalya,çin vs.. Eee niye boykot listelerinde diye araştırıp soruyorum verilen cvp şu'' yahudilerinde bu firmalarda ortakları var,gelirleri onlara gidiyor..'' (Nokıa marka cep telefonları mesela) Ona bakarsak bu dünyada dolaylı yollardan bir çok ülke bizim sayemizde para kazanabiliyor..Bizde onların sayesinde..Biz bu gün aldığımız Türk malı bir eşyanın ham maddesi için yahudi birinden faydalanılmadığını garanti edebilirmiyiz..? Ülkemizde onlarca yahudi işadamı var..Bunların Türk şirketleriyle ortaklıkları var.. Bunlar o kadar ince işler ki, ben kalkıpta ''hangi malın geliri israile gidiyor acaba..?'' diye araştırma yapmaya kalksam sonu gelir mi..? Hem yahudilerde kafir,hristiyanlarda..Biz bu gün hristiyan bir şirketle iş yapıyoruz,o hristiyan şirkette yahudi şirketiyle iş yapmış olsa ve bizim vesilemizle yahudiler yine para kazanmış olsa hristiyanlarladamı iş ilişkilerini kesmemiz ve ürünlerini almamamız gerekecek..Biz kendimizi ne kadar sakınmaya çalışsak o kadar sıkıntıya düşeriz.. İstemesekte bu dünyada herkes birbirinin vesilesiyle dolaylı olarak çalışıp,iş yapıyor.. Müslüman olarak bana ve diğer kardeşlerime zarar verebileceğini düşündüğüm herşeyden sakınırım..Direk yahudi üretimi olan bir ürünü almam.. Alırsam günaha girmem biliyorum ama vicdanen rahatsız olacağımı bildiğim için dikkat ederim..Kimse bana kalkıpta sen günaha girdin diyemez ve bunu asla ispat edemez..Bunu abartıpta bütün kafir mallarını listeye koyup ''yahudilere gelir sağlıyorlar'' diye boykot etmek kabul edilemez..Dünyadaki bütün kafirler yahudilere gelir elde etmek için mi üretiyor onca malı..(boykot listesine bakarsak bütün ülkeler yahudilere yardım amacı taşıyor o zaman) Bir alman üretimi şampuan sırf yahudi bir şirketle ortaklık yapıyor diye o malı almamak mı gerek..?Yahu mantıklı düşünün..İsrail(yahudiler) ufacık bir topluluk..Yani bu boykot listelerindekileri üretebilecek kadar büyük değil.. Mantıklı düşündükçe eminim hak vereceksiniz.. Benim elimden gelen dua etmek şu anda..Ve direk Yahudi üretimi olan ürünlerden sakınıyorum..Onun dışında tek tek inceleyip,''hangi ürün onlara gidiyor acaba..?'' diye ince ince araştırıp saçmalamıyorum.. selametle.. |
|
12-30-2008, 02:11 | #3 |
Bu arada güzel konu..Herkesin bu konular hakkında kafasında soru işareti kesinlikle vardır eminim..
|
|
01-02-2009, 15:50 | #4 |
TBMM deki Israil Basbakanini Alkislayanlari alkislayalim, Okullarimizda Israil Belediye Baskanina Cicek verenleri savunalim, Israilli Belediye Baskanina Ödül veren Akp Kadinkollarina Ragmen oy Verelim ve daha neler
sonradan da Göz yasi dökelim |
|
01-02-2009, 16:23 | #5 | |
Alıntı:
Devam edin.. Allah kabul etsin... |
||
01-02-2009, 16:42 | #6 |
Saptirma benim ne demek istedigimi anladin sen eger Boykot edeceksen Dürüstce bizim Israil dostluk grubunda üyeleri bulunan cicek veren kesimide boykot et
|
|
01-02-2009, 16:55 | #7 |
Biz kendimizi sürekli sorguluyoruz merak etme sen. Dostluk Grubu'nda Egemen Bağış dahil yarısından fazlası istifa etti. Başkan Nur Suna Memecan 'içimizdeki his istifadan da büyük ama mektup yazmamız için kalmamız lazım dedi. Kendi düşüncesidir.. İsrail'e yönelik Hoca ile Başbakan'ın tepkilerini karşılaştırdığımızda bizim söylediklerimizin daha ağır olduğu ortada, hatırla ilk göreve geldiğimizde 'devlet terörü' dedik be.. Üstelersen bunları yazarım, beni öyle ufak tefek hesaplarla uğraşmak zorunda bırakma, böyle hiç istemediğimiz karşılaştırmalar yapmamıza sebep olma. Eğer iki ülkenin Başkanıyla konuşmazsan nasıl arabulucuk yapacaksın. TBMM'ye Filistin ve İsrail Başkanları beraber gelmişti, biraz samimi olan be.. Arabulucluğu biz yapmayalım da ABD mi yapsaydı..
|
|
01-02-2009, 17:43 | #8 | |
Alıntı:
Mecliste İsrail Dostluk Grubunun yanı sıra Filistin Dostluk Grubu da olduğunu biliyor musunuz? Şu an mecliste İsrail Dostluk Grubunun istifalarındna haberiniz var mı peki? .. Bana saptırma diyorsunuz siz bir meclis bir belediye başkanı bir okullara zıplayıp duruyorsunuz. Ve biz yeri gelince ÇİÇEK uzatan yeri gelince de haksızlık karşısında eleştiriyi sunanları sayarız. Boykotun ne demek olduğunu bilmeyenleri değil. ;) |
||
01-02-2009, 17:50 | #9 |
istifa edince aklandilar sizin kafanizda öyle ya önceden o ufacik akillari neredeydi bundan öncede Lübnan daki katliam olmustu hic mi vicdanlari yok yine tekrarliyorum Iki ülkeninde baskani geldi diyorsun bakacak olursan filistinlilerden geldi dedigin amerikanin kuklasi Haniyeyi neden agirlamadi filistinin basbakani oldugu halde o zamanlar köse bucak kaciyordu basbakanimiz sadece bir bakan agirlamisti bumu akp nin destek verdik dedigi
aman sevsinler basbakanin tepkisini daha agir mis mis Koyun daga küsmüs misali verdigi tavizleri karsilastirsana birde simdiye kadar her efelenmeleri geri adimla sonuclanmistir göstersene bana aksini ufak tefek silerle ugrasmayiz diyorsun evet ufak tefek dedigin fiistinli kardesine destek vermek ise evet ugrasirim |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
coca cola, marlboro, mcdonalds, nescafe, nestle, sembolik boykot ürünleri |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|