12-30-2008, 12:04 | #1 |
Diyarbakırlı anadan oğluna mektup
Oğlum Ehsan
Anan sena heyran, nasılsan, ne heldesan Biz aramasak sormasak sen bizi ne arisan, ne sorisan Sen heyırsız bir evlatmışsan Fekat anana bir mektup yazmıysan, Sen heç ALLAH ’tan korkmiysan, Bizi merakta bırakiysan Dün dayin oğli geldi Angara’dan Sağlık haberini ondan almişam Seni belediye otobozunda bir kızlan gömüş Sözlüm diye bahsetmişsan Parmağına da yüssük tağmışsan Hüseyn’e dedim ki, helem biraz anlat Dedi ki ay parçası, gülende güller açiy Ağliyanda yüzüne mercan saçiy Bele güzel ne görünmiş, ne duyulmiş Ehsan sen nasıl evlatsan Büyüklerinde danışmadan evlenmeye kalkmışsan :police: Kardeşinden de mi ibret almiysan Getti, bir tango kız getirdi Ne gendi rahat etti, ne bize rehat ettirdi Kız da kız olsaydı, yüregim yanmazdı Eyle zayif eyle zayif ki eyni çırtık Eso’ya benziyi Çöğ gibi bacagi, Emin ağa gibi de ayagi vardi Çamaşır tokacı gibi de elleri vardi Ne konuşmamizi beğeniydi, ne yemeğimizi yeyiydi Zikkimin kökünü yiyeydi Pırçıkli meftuneyi ağzına koymiydi Kibe kudure kaşıgını ağzına koymiydi Mengegoş kebabından miğdesi bulaniydi Herşeye yeni, yeni adlar takaydi Ben diyidim babakunuç, o diyidi patlıcan ezmesi Ben diyidim lebeni, o diyidi yoğurt çorbası Ben diyidim klori aşi, o diyidi ekşili köfte Yok carut değil, faraş imiş, küçe değil, sokak imiş Havuca, pırçıklı demek ayıp imiş Ben bele konuşurum deye benden utanırmiş Niye gendi yaptiğindan utaniyi Gün öğle oliydi, yatağdan kalkiydi Ne havşi süpüriydi, ne ayak yoluna su dökiydi Benim elimden çaput, onun elinden roman düşmiydi Gezmeye gidince en öne de o düşiydi Bigün baban dükkandan erken geldi Hanimin gızı yerinden teprenmedi Babanın çok ağırina gitti Bıraksam alimALLAH saçini, pırçıkini yolacakti Oğlum Ehsan, Ben ne şanssız bir kariymişam Kaynanaların zalim zamanında gelin olmuşam Gelinlerin zalim zamanında kaynana olmuşam Kime ne ettim ki bunu bulmişam Oğlum sen, sen olasan Akli başinda bir kız alasan :police: İster Diyarbakırlı, ister yedi kat yabancı olsun Yeter ki helal süt emmiş olsun İstiyem ki sonra pişman olmayasan :angel: Kari kısmı ayakkabı değil, sıktı mı çıkarasan Namusum diyeceğsen, ömrü billağ çekeceğsen Oğlum Ehsan Biliyem eyisin hoşsun ama çabuk kıziysan Kızınca da ayran gibi kabariysan Oğlum asabi erkeğin kahrı çok olur Kahır çeken kari zor bulunur Onun içindir ki oğlum Ehsan Yüce ALLAH kadınların sabrını hamurdan yoğurmuştur Analar hanımdır, sultandır, hatundur Anaların mekanı cenneti aladır Analar ışıktır, analar nurdur Kadın, yüce ALLAH ’ın erkeğe bir lütfudur...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|