AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 02-14-2009, 22:33   #1
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart Yitirdiğimiz Değerler
Dünyamızda saygı,hoşgörü,şevkat,ahlak gibi kavramlar gün geçtikçe yok oluyor.En üzücü örneğide bizim ülkemiz ki son olanları biliyorsunuz belki üzerinden pek zaman geçmedi ama bilmem hatırlayacakmısınız ''Barış Gelini'' lakabındaki İtalyan vatandaşı bayana canice tecavüz edilmiş ve öldürülmüştü.Böle olaylar gerçekten bir Türk olarak kanıma dokunmuyor değil yılbaşında yapılan terbiyesizlikler bir zamanlar hoşgörü diyarı olan ülkemizde görülmesi alışık tablolarmış gibi soğuk kanlılıkla karşılayan insanlar varki bu beni daha da kızdırıyor.Osmanlı zamanında kaç tane millet bir ülke altında yaşadı kimsenin diline,rengine,inancına bakılmaksızın sevildi,saygı ve hoşgörü gördü bunun adı ''İnsan sevgisi''dir.Ne yazık ki günmüzde bu kavramlada karşılaşamaz olduk insanlar birbirlerini menfat dışında sevmez oldu.Hele hele beni en çok öfkelendiren olaylar yaşça bizlerden büyük olan değerli insanlara yapılan saygısızlıklar işte bu beni çok kızdırıyor bir kere o insanlar görmüş geçirmiş tecrübe sahibi saygı duymamız gereken insanlardır bu refa borcudur ama ben niye konuşuyorum ki bazi aile terbiyesi almamış serseriler dolmuşlarda yaşlı insanlara yer bile vermeyecek kadar vurdum duymaz ve saygısız siz bunlara istediğiniz sıfatı takmakta serberstsiniz ki haklısınızda..!!Şimdi gelelim kadınlara sadece et parçası olarak bakan adi insanlara.Biz ki hala giyim tarzı olayını aşacak kadar gelişmiş bir ülke olamadık yoldan geçen bir bayana rahatsız edici bakışlarla bakmak ve hatta sözle rahatsız etme bu gibi olayları yapan insanlar yüzüne türülecek insanlar ki ben tükrüğe bile acırım ama kendi annelerinin bacılarının başına gelse delikanlı kesilirler onlara giydirmezler ama giyene bakarlar sorsak alemin en kral delikanlısıyız derler ama bilmiyorlarki delikanlılık başka serserilik başka kavramlar.Delikanlı çevresini rahatsız etmeyen ve çevresindekilere saygılı herşeyden önce kendine saygılı,haksızı koruyan gerektiğinde susmasını bilen gerektiğinde de karşındakinin ağzını yüzünü kıracak kişilerdir delikanlı yani bu kavramı herkes üstüne alınmasın delikanlı diyorlar kendilerine ama görgüsüz,saygısız hödük insanlar kendilerinin alabilecekleri tek sıfat maganda veya serseri olur.Gelelim hoşgörü kavramına bu kavramda günümüzde ne yazıkki yitirilmiş erdemlerden bir tanesi olup ülkemizdeki olayların çıkış sebebi iletişimsizlik ve hoşgörüsüzlükten meydana gelmektedir sebeblerinin biride budur.En yakın örneğini vereyim trafikte insanlarımızın iki dakkika bile beklemeye tahammülü yok,özellikle kadın sürücülere çok acıyorum bazen karşılarına o kadar hoşgörüsüz hödükler çıkıyorki zart zurt kornaya basıp bayan sürücüleri korkutuyorlar gidecekleri varsada heycandan gidemiyorlar o kadar ki inip birde azar çekiyorlar şimdi söyleyeceğim cümle yazımın anadüşüncesine ters gelsede üzgünüm söyleyeceğim böle hödüklere bir güzel dayak atacaksın !!!Sanki kendileri hiç hata yapmazmış gibi başkalarının hatalarını yüzlerine çarpmak için fırsat kolluyorlar ama yaptıkları çok yanlış hepimiz insanız hepmiz hata yapabiliriz ki bir gün karşındakinin yaptığı hataları yapma olasılığı yüksek ama o kötülükten başka bir işe çalışmayan beyinleri düşünemiyor tabi ..!!Sonuçta bu kavramların hepsi birer erdemdir ve bu kavramları kendinde bulunduran insanlara gerçekten saygı duyulması gereken şahıslardır.Biran önce birşeyler yapılmalı yitirilen bu kavramlar için..!

D.Can ŞİMŞEK

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)