03-09-2009, 01:18 | #1 |
özelleştirmeyle ilgili
Bu aralar arkadaşlarımda sınıfta özelleştirmenin doğru olup olmadığını çok tartışır olduk özelliklede telekom'un ben doğru olduğundan tarafım fakat doğruluğunu ispat edecek kadar bilgim yok bu konuda sizlerden yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum....
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-09-2009, 16:31 | #2 | |
Alıntı:
hic kendini yorma doğru tarafı yoktur .. |
||
03-09-2009, 16:40 | #3 |
Telekomun özelleştirilmesi rakebeti getirmiştir.
Daha önceki hükümetler döneminde telekom zarar ediyordu.. Medyadaki spekülasyonlar özelleştirmenin yapılması değil, telekomun kime verildiği ile ilgilidir.. Konu ultrAstribun tarafından (03-09-2009 Saat 16:42 ) değiştirilmiştir.. |
|
03-09-2009, 16:55 | #4 |
Telekom israile verildiği için ülkemizde faşist kesimde azda olsa olduğu için bu kesim yanlış lanse ediyor millete.
|
|
03-09-2009, 17:30 | #5 |
Özelleştirme iyi birşey.Ülkeyi satmak manasına gelmiyor bu konu.Bende çok kızıyordum akp'ye bu yüzden ama işin güzel yanı şöyle.
Örneğin, SSK, Bağkur binalarına gidin bakın çalışanların umurundamı gelen insanlar.Herkes 'saat 5 olsada çekip gitsem, aybaşı gelsede maaşımı alsam' bunun derdinde.'Nasılsa memurum kendimi yormam, maaşımı alırım' durumu oluyor devlet memuru olunca.Ama özelde çalıştığın zaman kovulma korkusu oluyor.Bir vatandaş geldiği zaman işini halletmeye çalışıyorsun adamın.Rüşvet olayı olmuyor.Adamda işini kaybetme korkusu oluyr anlıycağın.Hemde devlet binlerce insanın maaşından kurtulmuş oluyor. Türk Telekom 10 sene öncesi ile şimdi birmi.Emin olun devletin olsa bu kadar internet yaygınlaştırılmazdı. |
|
03-10-2009, 02:08 | #6 |
Özelleştirilen her kurum zaman içinde kendi piyasasını ve kurallarnı yaratır. Eğer bir birim devlet korumasında kalırsa kendini geliştiremez. Telekom gibi şirketlerin çalışmak istediği bir alanda özelleştirme yapmak doğru bir karardı, bu sayede haberleşme piyasasına bu iş ile çalışmak için bir çok kaliteli firma ve şirket girmiş internet ağı ve telefon görüşmeleri için bir çok alt yapı ve ticari antlaşmalar yapılmıştır.
|
|
03-10-2009, 02:11 | #7 |
İspat edemezsiniz çünkü yanlış br özelleştirme.
Açıklarım isterseniz. |
|
03-10-2009, 03:31 | #8 |
Telekomun zarar ettiğini söyleyen arkadaşlar bu konu hakkında pek bilgi sahibi değiller sanırım. Başına doğru idareciler getirildiğinde zarar edecek bir telekominikosyon kurumu yoktur dünya üzerinde. Türk telekom satılmadan önce teknik altyapısı yenilenip öyle satıldı. YAni alan adama masrafsız hazır tezgah satıldı. Dünya iletişime yatırım yaparken Türkiyenin en çok kar getiren ve karınıda sürekli artıracak olan bir kurum üç beş yıllık karına satılıyor. Telekomun değerinin altında satılması konusuna girmeye gerek bile duymuyorum. Stratejik açıdan önemli bir kurumun satılması ,bu ülkenin istihbaratını nasıl bir çıkmaza sokar düşünün. Emniyet ordu jandarma hepsi Telekom üzerinden sağlıyor iletişimi. Bunların hiçbirinin kendine özel bir iletişim kurumu yok. Özelleştirme sayesinde daha iyi hizmet ve rekabet ortamı sağlandığını düşünen arkadaşlara ise şunu söylemek isterim. Telekom yine aynı telekom . Evet özelleştiken sonra hizmet kalitesi arttı. Peki özelleştirmeden bunu yapamazmıydık. Kurumun başına adam gibi idareciler getirerek bu kalite sağlanamazmıydı. Koca devletin yapamadığını telekomu alan adam nasıl yapıyorsa DEvlet te yapabilirdi. Özelleştirmeye karşı değilim Fakat herşeyin yolu yordamı var. Mal benim istediğimi satarım mantığıyla hareket etmek yanlıştır. Zarar eden kurum satılır, onunda ıslahı mümkün değilse satılır. |
|
03-10-2009, 03:36 | #9 |
AK PARTİ'nin yaptığı özelleştirmeye ülkeyi satıyorlar diyenlere acıyorum çünkü bilmeden kesiyorlar... Biz bu ülkede özelleştirmelere sınır getiren tek partiyiz... ve bizim yaptığımız özelleştirmelerde şöyle bişey var biz özelleştirirken satmıyoruz sadece belli bir süreliğine işletmesini veriyoruz bunun adı satmak değildir...
|
|
03-10-2009, 04:43 | #10 | |
Alıntı:
Beni güldürmekten öldüreceksin çocuk :D :D :D:D |
||
Konuyu Toplam 7 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 7 Misafir) | |
|
|