08-27-2007, 07:01 | #1 |
NURULLAH GENÇ ŞİİRLERİ
seni kaybettiğim o günden beri
içimi dağlıyor hasretin, sızın kah gönderiyorsun yalnızlığını kah karşıma çıkıyor ansızın herhangi bir gecede, dumanlı bir köşeden bazen ayın ondördü kadar şehla ve güzel bazen bir ejder gibi, bakışları bir kızın ızdırap şarabıyla ruhumu sarhoş eden kil renkli gözlerini buluyorum ansızın herhangi bir zamanda muamma bir şarkının dalgın nağmelerinde duyuyorum seni ağlayan kirpikleri bazen kumral ve kısa uçurtmalar taşıyor göklere nefesini bazen karanlıkları örtecek kadar uzun alevli saçlarında dağılıyor gül ve gün kalbimden bir karanfil koparıyor sonsuzun savaşta yenik düşen gemiler kadar üzgün herhangi bir denizin efsunuyle yeniden her şey sanki yeniden başlayacak derinde sönerken mutluluğun nazenin kandilleri yaralı bir güvercin görürüm ellerinde hayalinde bulurum solgun karanfilleri.. Nurullah Genç
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-27-2007, 07:04 | #2 |
NURULLAH GENÇ ŞİİRLERİ
O esrarlı yangına bu can nasıl dayandı
Sahile vurdu kalbim su yandı, kum da yandı, Bir mum gibi eriyip aktı uykusuzluğum Ölüme baş kaldıran dertli uykum da yandı Yurdumdan mahrum edip dolaştırdın cem gibi Ruhumla söndü alev sonra ruhum da yandı Kül oldu bir yiğidin figanıyla her umut Bülbülün küllerine konan puhum da yandı Böylesi bir yangın görmedi Nemrut bile Kaktüsün gölgesinde nazlı ahım da yandı Ahımdır zannederdim en belalı kıvılcım Kirpiğine dokunan kanlı ahım da yandı Bir damla su ver bana ey çöl, bari sen küsme Kalmadı hiçbir şeyim bak günahım da yandı Yenilgiler bir tufan gibi çöktü üstüme Ülkem yıkıldı heyhat, ordugahım da yandı. Köleleri her akşam duman kıldı gözlerim Başıma tac ettiğim padişahım da yandı İlk defa böylesine tutuştu gökkuşağı Renklerim siyah oldu ve siyahım da yandı Ondan başka ne varsa yandı, yandık sen ve ben Onu göreyim diye kıblegahım da yandı Nurullah Genç |
|
08-27-2007, 07:07 | #3 |
Yalnızsın (Nurullah Genç)
Bir akşam ışıkların dağlara güldüğünü
Bir akşam bulutların seyre döküldüğünü Görürsün hasretiyle sabah ezgilerinin Bir akşam gözlerin ufka dalar pek derin Kuşlar öter, uçuşur yeşil dallara konar Umutlar yaprak yaprak alevlenir de yanar Son mutluluk sesleri dökülür dudaklardan İnsanlar gölge gibi çekilir sokaklardan Rüzgar okşamaktayken anne gibi tenini Gecenin kolları sessizce yakalar seni Anlarsın gözlerinin dolup boşaldığını Anlarsın yalnızlığı ve yalnız kaldığını... Nurullah Genç |
|
08-27-2007, 07:12 | #4 |
Hicranname (Nurullah Genç)
Aynalarda seni hissediyorum,
Hayal ırmağının çağıltısında Umutların mecnun parıltısında Rüyalarda seni hissediyorum... . Ey dost en güzelin nakışındasın, Nurun karanlığa akışındasın, Bir denizin şehla bakışındasın Dalgalarda seni hissediyorum... . Şuledar eyleyip sundun elini, Tayfuna çevirdin sevda yelini, Tutuşturdun yüreğimin külünü, Nevalarda seni hissediyorum... . Yürürken gecenin kalbine doğru, Gönlümden beynime vuruyor ağrı, Yalnızlık bir çöldür, ayrılık uğru, Tenhalarda seni hissediyorum... . Akşamın renginde ay ışığında, Bir gül yaprağının kırışığında, Bulutta, yağmurda, gökkuşağında, Semalarda seni hissediyorum... . Hüzün gözlerinden ruhuma düşer, İçim acılarla yoğrulur pişer, Ey hicran yıldızı ahsen-i beşer, Dualarda seni hissediyorum… Nurullah Genç |
|
08-31-2007, 03:25 | #5 |
Beni yakışına (Nurullah Genç)
NURULLAH GENC'TEN EN ÇOK YAĞMUR'U SEVERİM AMA BU ŞİİRDE ÇOK GÜZEL
HELE BU ŞİİRİ R.TAYYİP ERDOĞAN'DAN DİNLESENİZ..TADINA DOYULMAZ..DİNLEMEK İSTEYEN ARKADASLAR R.TAYYİP ERDOĞAN /BU ŞARKI BURADA BİTMEZ ŞİİR ALBÜMÜNDEN ULAŞABİLİR... |
|
08-31-2007, 03:28 | #6 |
Beni yakışına (Nurullah Genç)
bende başbakanımızdan dinledim ve çok güzel bir şiir
|
|
09-07-2007, 04:09 | #7 |
NURULLAH GENÇ ŞİİRLERİ
“Unutursun! ” deyişine
unutmak, yıldızların ciğerine saplanan bir lâle yaprağına gömmektir sevgiliyi unutmak, bir kaktüsün küllerinde ansızın alevli bir tapınak eylemektir sevgiyi unutmak, semendere zehir sunmaktır, gülüm taş dolu yüreklerin lügatında bulursun unutmak, sessizliğe yine kanmaktır, gülüm unutulursa şair, sen de unutulursun... bir dağın bir kuyuya tohum ektiği yerde balığın yüzgecinden irin döktüğü yerde kralın, kölelerin emrinde yürüdüğü, geminin bir köpükte okyanus aradığı ay’ın arzı terkedip gökte durduğu anda serseri bir kurşunun ay’ı vurduğu anda başını ellerinin arasına al ve dur işte o lahza gülüm, bu can seni unutur. unutmak, bir saatin kırılan camlarında zamanı çürüterek öldürmektir sevgiyi unutmak, bayramlığı giydirilen çocuğun aldatılan göğsünde vurmaktır sevgiliyi unutmak, bir ülkenin tozlu kaldırımlarında taşlara boğdurmaktır yağız atlı yiğidi unutmak, susturmaktır yolların ayrımında şairlere can veren muhteşem bir ağıdı unutmak, koparmaktır çiçekleri dalından sisli bir yalnızlığın ekseninde bulursun unutmak, ayırmaktır arıları balından unutulursa şair, sen de unutulursun... Nurullah Genç |
|
09-07-2007, 04:16 | #8 |
Aşk Ölümcül Bir Hülyadır (Nurullah Genç)
Hülya tatlı bir andır
Süzülür dibine selvi ağaçlarının Zambakların, sevda çimenlerinin. Dağlarda duman duman tütüyor sıla Sıla da garibin omuzlarına Güvercin gibi konan Sadağında mumçiçeği serzeniş Mızrakları cazibesiyle kıran Saçları darmadağın Bitişik bir hicrandır. Ne fettan sarayların Bitişik cilvekar yalnızlığı Ne de bezirganları küçümseyen sultandır. Gezinir içimizde hülya tatlı bir andır. Ne gün başımı alıp gitsen karanlıklara Çıkıyor bir köşeden karşıma kelebekler Onlar da bir derbeder gibi mahrum öteden Onlar da tanyerine bakıp hülyayı bekler. Beyhude hekimlerin ülkesinde bir şehir Çıkmaz sokaklarını düşlerimize açan Bir sahura yıldızı gibi göklerde uçan Köpüksüz anıların sihriyle akan nehir Varlığı bestenigar, yokluğun deniz gibi Gönül,safkan bir vefa atlasında şahlanır. Asil fırtınalarda kaybolan bir iz gibi Çölde aşk suretinde bir ahu peydahlanır. Kum,yaldızlı giysiler içinde meşhur güzel Ay öper eğilerek çölün yanaklarını Ufukların delisi, soluk bir deniz gibi Bir sayeban altında yürür hazinesine Kah takılır uzaktan bir belanın sesine Kah yüzü yıldızlara benzeyen bir rüyadır. Bin tepede bayrağı dalgalanır Leyla'nın Oysa aşk,karanlıkta ölümcül bir hülyadır. Nurullah Genç |
|
09-07-2007, 04:18 | #9 |
Ayın güle Serenadı (Nurullah Genç)
ey imtiyazlı güzel, uyan derin uykudan
hatırla bülbüllerin divane olduğunu dün sabah seni görüp çarpılmış gökte güneş önce anlayamamış ona ne olduğunu gönderince kalbime ışığını bu gece bildim bütün aşkların bahane olduğunu şimdi ben de garip bir haldeyim, biçareyim şaşırdım ayın kime pervane olduğunu rüzgarı senin için öpüyor dudaklarım bal rengine boyuyor yolları senin için dehlizlerin dumanlı, küflü karanlığından aydınlığa çekiyor kulları senin için misk-ü amber kokuyor çölün kalbinde zaman sim-ü zerle süslüyor kumları senin için senin için ırmağa karışıyor denizler can meyvesi kırıyor dalları senin için bülbül yine mey’ustu; vatan virandı gülüm uğrunda hayallerim bile yıprandı gülüm Mecnun dahi Leyla’yı anmaz oldu yürekten güzeller güzeliydi; hani sultandı gülüm yaşamak, sonsuzluğu tattı avuçlarından ölüm tomurcuklandı; kabir uyandı gülüm bir kafdağı kalmıştı varlığından bihaber seni görünce, o da tutuşup yandı gülüm Nurullah Genç |
|
09-07-2007, 04:20 | #10 |
Aşk Ölümcül Bir Hülyadır (Nurullah Genç)
:'(
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|