AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eskişehir Ak Parti Gençlik Kolları,Teşkilatı Ve Eskişehir'in Kültürü ve Özellikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 03-30-2009, 22:40   #1
Kullanıcı Adı
Morte
Arrow Eskişehir'in Bugünü, Yarını
2009 Yerel Seçimleri dün yapıldı, Eskişehir'de sandıktan %51'e %37 oranıyla DSP ve 10 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen çıktı. Eskişehir'de Hasan Gönen hocamızın kaybetmesi beni çok derinden üzdü ama artık yapacak bir şey yok... Sadece sayın başkanın şehre katkı sağlamasını bekleyeceğiz. Yeter ki Eskişehir kazansın...
Ama ben kendimce bir çalışma yaparak Eskişehir'in bugününü, sorunlarını, Ak Parti'nin hedeflerini, Büyükerşen tarafından çözülecek ve çözülemeyecek sorunları, Ak Parti'nin koyduğu hedeflerle DSP'nin yapacakları arasındaki farklılıkları, yılmadan, usanmadan şu 5 yıl içinde değerlendirmeye çalışacağım inşallah. Bu 5 yıl da bomboş geçerse bunları bir belge niyetine seçimlerde kullanırız artık Burada da paylaşıyorum bu konuyu ki herkes bu gelişmeleri görebilsin.

Şu anda Ak Parti'nin Eskişehir'e verdiği sözleri yazacağım. Malum, Büyükerşen'in en ufak projesi dahi yoktu zaten bu dönem için...

Ak Parti'nin 2009 Yerel Seçimlerinde Eskişehir'e vaadettikleri:

1- Trafik Çilesi Bitecek: Eskişehir'de tramvayın da neden olduğu trafik sıkışıklığı ve otopark eksikliğine bağlı trafik sorunları çözülecekti.

2- Yeni Çevre Yolları Yapılacak: Eskişehir artık iyice genişlemeye başladı ve yeni çevre yollarına ihtiyacı var.

3- Alt Yapı Sorunu Çözülecek, Toz Çamur Bitecek: Büyükerşen'in en büyük eksiği. Kendi tabiriyle "varoşlar" çamur içinde.

4- Tramvay Biletleri 70 Kuruş Olacak: Avrupa Yatırım Bankası ile yapılan anlaşmaya göre Eskişehir'de toplu taşıma ücretleri 45 cent, yani 70 kuruş, ama şu anda 140 kuruşa seyahat ediyoruz.

5- Kızılinler Termal Turizm Merkezi Olacak

6- Kalabak Suyu 1 Lira Olacak: Şu anda 12 litre damacana fiyatı 1 lira 30 kuruş.

7- Eses' imize Yeni Stadyum Çok Yakışacak: Sayın Unakıtan'ın da en büyük hedeflerinden biriydi Eskişehirspor. Şu anki stad şehir içinde ve gerçekten yetersiz kalıyor. Büyükerşen "11 kıllı bacağa ayıracak ne vaktim ne param var" diyor.

8- 5 Yılda 5 Bulvar Yapılacak

9- Tramvay Uzak Mahallelere de Gidecek: Büyükerşen şu anda götürdü ama tırlar üzerinde.

10- Otopark Derdi Bitecek, Katlı Otoparklar Yapılacak: Büyükerşen trafik sorununa karşı üzerinde "istediğim yere park ederim" yazan inek heykelleri dikmeyi tercih ediyor ve halkı inek yerine koyuyor.

11- Dar Gelirli Vatandaşlarımız da Ev Sahibi Olacak: Ak belediyemiz Odunpazarı'nın girişimleriyle Eskişehir 10 bin civarı konut kazandı son 5 yılda. Büyükerşen 10 yılda hiç konut yapmadı.

12- Aylık 5 m³ Su Bedava Olacak

13- Ve son olarak, projelerin en büyüğü, başbakanımızın da destek verdiği Yeni Eskişehir Projesi.
Tren yolunun yer altına alınmasıyla birlikte ortaya çıkacak 1.544.675 m2'lik alana kurulu, 1 milyar TL öaliyetindeki bu proje Eskişehir için çok önemliydi. Yaklaşık 1/6'sı kapalı alan, 5/6'sı açık alandan oluşan bu proje ile 22 bin kişiye istihdam sağlanacaktı. Bu proje ile ilgili detayların yeraldığı videoyu daha sonra paylaşacağım.

Haydi hayırlısı bakalım. Bu konuyu güncel tutacağım

Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-30-2009, 22:49   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Eskişehir çok şey kaçırmış bee
Alt 03-30-2009, 22:51   #3
Kullanıcı Adı
Morte
Valla öyle ya... En çok da şu toplu taşıma ücretlerine yandım :D Şu anda öğrenci kartıyla 85 kuruş, o zaman 40 kuruşa falan inerdi sanırım Neyse, Büyükerşen bakıp ilham alsın bari şu projelerden
Alt 03-31-2009, 12:07   #4
Kullanıcı Adı
Morte
Büyükerşen'den bir proje haberi aldım Daha doğrusu kaynak falan bulamadım internette ama DSP'li bir kişi iddia ediyor ki:

"Bilmiyorum izlediniz mi seçimden önce kanal 26 da çıktığı programda Yeni Yeşilçam Eskişehir olacak dedi ve büyük sinema stüdyosu kompleksi kurmayı düşündüklerini söyledii. Bence bu proje gerçekleşirse gerçekten eskişehir için büyük bir şans olur. Büyükerşenin aklına nasıl geliyor bunlar ya..."

Hadi bakalım

Bu arada şu da Yeni Eskişehir Projesi:
http://www.dailymotion.com/user/ikam...r-projesi_news

Konu Morte tarafından (03-31-2009 Saat 12:12 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-01-2009, 15:15   #5
Kullanıcı Adı
Morte
Sulama kanalları mikrop saçmaya devam ediyor
01 Nisan 2009 Çarşamba

Şehir merkezinden geçen sulama kanalları hava sıcaklığının arttığı şu günlerde vatandaşlara adeta burun tıkattırıyor. Çifteler caddesi Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Devlet Hastanesinin önünden geçen sulama kanalı ilgisizlik yüzünden kaderine terk edildi. İlgili kurumların duyarsızlığı yüzünden çöplükten farksız bir konuma gelen sulama kanalının halini gören vatandaşlar “Yazıklar olsun” demekten kendilerini alamadılar.

Kaynak: http://www.istikbalgazetesi.com/inde...7&newsid=36542

Eskişehir'e yeni bir sorun: Porsuk'un şehir merkezinden geçen güney kolu. Etrafını tel örgülerle kapatacak sanırım Büyükşehir Belediyesi, öyle bir çalışma var oralarda. Orası Köprübaşı değil ya

Bu arada üşenmedim, gidip kendi ellerimle fotoğrafını çektim. Şuraya bakın ya Bir de beton direkler dikmişlerdi, şimdi hepsini kırmışlar hiç kullanmadan, birkaç yere demir çucuklar dikmişler

Konu Morte tarafından (04-02-2009 Saat 01:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ekleme
Alt 04-02-2009, 12:40   #6
Kullanıcı Adı
Morte
Bir proje daha... Tahmin edin ne? Eskişehir'li olan kolayca tahmin edebilir... :paat:

DSP'li birinden:
"Doğrudan bu konuyla ilgili değil ama Büyükerşen'in ileri görüşlü yanına çok güzel bir diğer örnek de Madame Tussauds'dan sonra dünyanın 2. balmumu heykel müzesini Eskişehir'de açacak olmasıdır. (Midas Gazetesi 21-27 Kasım 2008 sayısı)

Büyükerşen'in yaptığı Atatürk'ün balmumu heykeli 10 Kasım 2003'te Sarar'ın vitrininde sergilenmişti ("Atam bize giyinmeyi öğrettiniz teşekkür ediyoruz" notuyla). Halihazırda da Madame Tussauds Londra müzesinde kendileri aslına benzetemedikleri için Büyükerşen'in yaptığı Atatürk heykeli sergilenmektedir.

Kendisi yaklaşık 40 yıldır balmumu heykeller yapıyormuş. İleri görüşlü olmak konusunda bazılarının Büyükerşen'den öğreneceği çok şey var.."

Heykellerle ördük Eskişehir'i dört baştan... :paat:
Alt 04-02-2009, 12:53   #7
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Geçen sene Gençlik şöleni vardı.
O şölende Eskişehir'i gezme fırsatım oldu. Zannediyorum o gün Eskişehir'in Süper Lig'e çıkma maçı vardı. Millet maç için İstanbul'a akıyordu. Bizde Eskişehir'e
Bir gezelim dedik merkezini.

Arkadaşımızın dediği gibi heykellerle dolmuş şehir.
Bir kaç fotoğraf çektirelim dedik.

Ne yalan söyleyeyim beklediğim kadar güzel değildi Eskişehir..

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 13:10   #8
Kullanıcı Adı
Morte
Çok güzeldi o gençlik şöleni ya :utandım:

Ben şunu iddia ediyorum zaten: Eskişehir'i çok güzel zannedip gezmeye, görmeye gelen insan eminim ki bir daha gelmez. Çünkü çok büyük hayal kırıklığı. Sizlerin yüzlerce fotoğrafını görüp gözünüzde büyüttüğünüz yerler, birkaç kilometreden ibaret Bunları da sunacağım forumda merak etmeyin, içimizde de varsa "Büyükerşen çalışıyor" diyenler, takip etsinler beni
Alt 04-02-2009, 13:14   #9
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Haklısın.
Eskişehir'in bir kaç km ibaret olduğunu o gün zaten anlamıştım.

Konu ultrAstribun tarafından (04-02-2009 Saat 13:28 ) değiştirilmiştir..
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 13:26   #10
Kullanıcı Adı
Morte
Alıntı:
ultrAstribun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haklısın.
Eskişehir'in bir kaç km ibaret olduğunu o güz zaten anlamıştım.
Ama bunu Eskişehir'de yaşayanlar anlamıyor maalesef

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ak parti, büyükerşen, eskişehir, hasan gönen, proje, yeni eskişehir

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)