![]() |
#1 |
![]() ![]() DOĞDUĞUM VE YAŞADIĞIM ŞEHİR ERZURUM; KENDİNE HAS DEĞERLERİN RUHUMDA OLUŞTURDUĞU DERİN MANA DOLAYISI İLE SEVDİĞİM ŞEHİR Bir şehir var yaylada,tey yücelerde: Karlı dağlara sırtını, Gönlünü bir garip sevdaya vermiş Esen rüzgarları hudutsuz. Uçan kuşları hürriyet dermiş. Süt mavi gecelerde, Bembeyaz sabrına bürünüp ovaların, Dağlarınca heybetli,yıldızlarca umutlu, Bir eli tüfeğinde,bir eli kaşında. Hudut beklermiş tabya başında. Kapılarından akmış kervanlar oluk oluk İpek yüklü,bahar yüklü,Hindin,Yemenin kervanları Erzurum-Van,Erzurum-Van Diyerekten ötermiş çanları. Maniler yakılmış Erzurum ekin ekin, Türküler koşulmuş Erzurum çarşı pazar.. Sen ağlama demiş canikom "kirpiklerin ıslanır" "Ben ağlimki deli gönül uslanır." Bile yazılmış kaderi yiğidiyle toprağın Bir soluk dincelmeden didinmişler durmuşlar, Feleği hicveylemiş Nef'i kayalar misali Sularınca ah çekip yollara düşmüş Emrah. Yıldızlarca dertli Kerem Aslının peşinde.. Dağ değil Palandöken,göz dağıdır. Yücesine kurulmuş camileri seslenir. Duasında mümindir Çifte Minareler. Üçkümbetler masalda Selçuk'un üç dilberi, Şahlanan bir gururdur,beri yanda Aziziye. Sanatın çiçek açan bahçesi Yakutiye.. Hele Daaş adan gurban, Ufaktan bir türkü aldır. Hasret yüklü sesinle. Yaz gelende çıkarlar mı yayla başına Semaverler tütende çermik yolunda, Al yeşil geyinir allanır mı tazeler Kaytan bıyıklı Dadaşlar kolkola mı gezerler ![]() Davul-zurna küte küt nabızlarımda vurur bazı, At oynatmak diler gönül,bir cırıt meydanında. Düşlerimde her gece su içerim yazıcıdan. Burnumun ucunda tüter burcu burcu ayranaşı.. Anam bazı Nenehatun, ben Erzurum Dadaşı Bir şehir var yaylada Bulutlara değer başı, Gönlümde sevdanın dumanı tüter, Rüzgarları hudutsuz, Uçan kuşları hürriyet,hürriyet diye öter. ![]() Erzurum kilidi, mülk-i İslâm'ın, Mevla'ya emanet olsun Erzurum. Erzurum derbendi ehl'i İman'ın, Mevla'ya emanet olsun Erzurum. Gayet şecaatli erler var idi, Nisası ricâli heyadar idi, Edepli erkânlı bir diyar idi, Mevlaya emanet olsun Erzurum.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ben orda doğmadım ama erzurum işte anlatılmaz...
bu günlerde nu konuları görünce daha bi depleşiyo erzurum hasreti.. zaten seçimdede kızdım gidipp gezicem...sonra erzurumuda ataşe vericem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
ne doğduğum ne doyduğum..sadece özlemini çektiğim ana vatanımdır... seviyoruz işte varmı ötesi... yakmaya kıyamayız dimi ümmü ![]() boşver ablam..sadece sultangaziyi yakıcaz biz... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İzmir doğumluyum ;ama Erzurumluyum tam bir Dadaşım gurur duyuyorum memleketimle ülkemin heryeri güzel fakat Erzurum en yahşisi
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() hasret gözümde tuter yazın bile serin soğuk kışın bile soğuk ve güzel
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |