04-09-2009, 17:31 | #1 |
Yazıcıoğlu'na Güzelyurt da vefa gösterdi
Yazıcıoğlu'na Güzelyurt da vefa gösterdi
Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybederek Türkiye'yi yaşa boğan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na Sivas'tan sonra Güzelyurt beldesinde de vefa gösterildi. Güzelyurt Belediyesi, Karadeniz'de Büyük Birlik Partisi'nin kazandığı tek belediye oldu. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter kazasından önceki son cuma gününde, 20 Mart'ta Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Güzelyurt beldesine gelerek miting yapmıştı. Güzelyurtlular da seçimlerde BBP'yi tercih ederek Yazıcıoğlu'na vefalarını gösterdi. Güzelyurtlular, seçimde Büyük Birlik Partisi adayı Hasan Ali Şentürk'ü belediye başkanlığına getirdi. Güzelyurt Belediye Başkanı Hasan Ali Şentürk, kazadan dolayı sadece kendisinin değil belde halkının da büyük üzüntü duyduğunu belirtiyor. Beldeden bir otobüsün Ankara'daki cenaze törenine katıldığını aktaran Şentürk, "Burada O'nun hedef ve niyetleri doğrultusunda belediyecilik yapma gayreti içinde olacağız. Genel başkanın adını da yaşatma düşüncemiz var. Yarım kalan lisenin tamamlanması halinde adının Muhsin Yazıcıoğlu Lisesi olmasını arzu ediyoruz. Genel başkan bizim içme suyu, kanalizasyon, doktor ihtiyacımızla yakından ilgilenmiş, hepsi için destek olacağını ifade etmişti." dedi. Yazıcıoğlu, Güzelyurt'taki konuşmasında beldeye lider olarak gelen başka birinin olup olmadığını bilmediğini, ama çekilen çilelerin farkında olduğunu ifade etmişti. Beldede su sorunu olduğunu bildiğini, yetki verildiği takdirde bu sorunu birlik içinde çözeceklerini, daha önceki yıllarda kendi belediyeleri döneminde Kabadüz ilçesinde çok daha uzak mesafeden su getirmeyi başardıklarını aktarmıştı. Güzelyurt'a gelişinin başkan adayı Hasan Ali Şentürk'e bir kefalet anlamı taşıdığını aktaran Yazıcıoğlu, hayal ettiği belediye başkanın sadece yol su köprü çöp sorunun çözen değil o bölgenin bütün sorunlarını çözebilecek, liderlik yapabilecek birisi olduğunu ifade etmişti. Yazıcıoğlu, ara ara habersiz bir şekilde belediyeyi denetlemek için Güzelyurt'a gelebileceğini, başkanın partizanlık yapıp yapmadığını, adaletten sapıp sapmadığını, halkla yüz yüze konuşarak kontrol edeceğini de aktarmıştı. Güzelyurt mitinginde Türkiye'de temiz siyaset yaptıklarını dürüstlük adına siyaset yaptıklarını belirten Yazıcıoğlu, "Ben temiz el ödülü almış bir kardeşinizim. Bu yolsuzluğa bulaşmamış el demek. Temiz siyasetçi dürüst ödülü almışım. Ömrüm çile ile geçmiş cezaevlerinde kalmışım hiç ceza almamışım hücrelerde kalmışım hiç ceza almamışım. Ben kaderime küsmemişim ben devlete küsmemişim. İnandım, inandımsa yaparım, bedeli ne ise katlanırım demişim. Bu kadar yıldan sonra 55 yaşına gelmişim. Şimdi bu mücadeleyi daha sürdüreceğiz millet adına. 2 saniye sonrasına garantisi olmayan bir hayat yaşıyoruz. Böyle bir hayat için fırıldak olmaya değmez. Ben fırıldaklık istemem." demişti. (CİHAN)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
bbp, muhsin, yazıcıoğlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|