04-12-2009, 19:14 | #1 |
"Türkiye Ve IMF, Anlaştı"
Bakan Şimşek: Türkiye ve IMF, 3 yıllık mutabakat sağladı...
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ''Türkiye ve IMF, 3 yıllık stand-by anlaşmasına ilişkin görüşmelere yol gösterecek prensipler konusunda mutabakat sağladı, ancak iki taraf henüz bir ön anlaşmaya varmadı'' dedi. Şimşek, Wall Street Journal gazetesine telefonla verdiği demeçte, Türkiye'nin, harcamaları ne kadar kısacağı ve vergi sistemini nasıl yenileyeceği konularını kapsayan görüşmelerde, IMF'den esneklik beklediğini ifade etti. Londra'da 2 Nisanda düzenlenen G-20 zirvesinde IMF'ye daha fazla kaynak verildiğini ve IMF'nin daha fazla esnek araçlarla donatılmasına ihtiyacı olduğunu söylediklerini bildiren Şimşek, ''IMF'nin, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu olağan dışı koşulları dikkate alarak, daha az katı ve daha fazla akılcı olacağını umuyoruz'' diye konuştu. IMF ile müzakerelerde yapılacak zor pazarlıkların bulunduğunu, bunun bitmesinin ayın sonunu bulabileceğini belirten Şimşek, ''anlaşma henüz sonuçlandırılmadı'' dedi. Türkiye'nin ocak ayında yapılan görüşmeler sırasında mali açığını gayri safi yurt içi hasılaya oranlandığında yüzde 0,7 ve yüzde 0,8 aralığına çekmeyi kabul ettiğini söyleyen Şimşek, şunları kaydetti: ''IMF, vergi denetimi ve vergi toplama sistemini yenilemesi için Türkiye'ye baskı yapıyor. Türkiye'nin vergi gelirleri satış vergileri ve diğer tüketim vergilerine çok fazla bağımlı, gelir ve kurumlar vergisi yeterli değil.'' Şimşek, ABD, Çin ve Batı Avrupa ülkelerinin mali teşvikler ve bütçe açığına dayalı harcamalar yoluyla krizden çıkmaya çalıştıklarını, bu seçeneğin Türkiye için uygun olmadığını ifade etti. Döviz rezervleri yaklaşık 68 milyar dolar olan Türkiye'nin bu tür bir stratejiyi finansa edemeyeceğine işaret eden Şimşek, ''Bütçe açığımızı artıramayız, bu dış finans açığımızı büyütür'' dedi. Türk şirketlerinin yabancı sermaye girişindeki keskin düşüş nedeniyle sıkıntı çektiğini belirten Şimşek, ''Kötümserlik bulaşıcıdır'' ifadesini kullandı. Türk bankalarının kredi vermediğine ve ailelerin harcama yapmadığına dikkati çeken Şimşek, ''IMF kredisi dış finansman konusundaki kaygıların azalmasına yardımcı olacak'' diye konuştu. Bakan Şimşek, Türkiye'nin ne kadar kredi talep ettiğine ilişkin bilgi vermedi. Haberciniz
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-21-2009, 17:03 | #2 |
Hayret hiç yorum gelmemiş.. Halbuki ne kadar muhim bir konu...İmf nin kuruluş amacını bilen bir insan için bunun ne anlama geldiği apaçık ortada ama maalesef..Türk halkı hala daha bilinçsiz...Hayırlı Imf ler sömürüye devam...
|
|
04-21-2009, 17:17 | #3 | |
Alıntı:
Imf'nin karşısında artık sömürebileceği bir Türkiye yok. Karşılıklı çıkar anlaşması olmadığı müddetçede anlaşma yapılmaz zaten. Başlığa göre yorum yapmışsınız sanırım haberin içeriğini okumamuşsınız. Bilinçsiz olan Türk halkı değil sizsiniz . Bilinçlenince yorum yazarsanız daha makbule geçer... |
||
04-21-2009, 17:21 | #4 |
Imf nin karşısında sömürebileceği bir türkiye yok demişsiniz neye dayandınız 0 faizle mi para vericekler bize?? ayrıca başlıkla sizin yazdığınız arasında hiç bir fark yok ne farkeder şimdi veya ayın sonunda olmuş...Biraz aç araştır imf ne amaçla kurulmuş bir örgüttür.. Imf den ayrılmış ekonomistlerin açıklamlarını oku olayı idrak ediceksin..Allaha emanet..
|
|
04-21-2009, 17:24 | #5 |
''IMF'nin, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu olağan dışı koşulları dikkate alarak, daha az katı ve daha fazla akılcı olacağını umuyoruz''
daha az katı ve daha fazla akılcı...bu cümleyi yorumlamaya gerek yok sanırım... |
|
04-21-2009, 17:29 | #6 | |
Alıntı:
Ya bence ağzınızdaki baklayı çıkarın bizi daha fazla uğraştırmayın. Bu siteye provakatörlük yapmak için geldiğiniz bariz bir şekilde ortada... |
||
04-21-2009, 17:32 | #7 |
Evet ergenekoncuyum bende...Hadi benide aldırın muhalifim ya :D:D allahım yaa benim sadece anlatmaya calıştığım ımf ile karsılıklı ilişkiler içerisine girilemez ımf bir sömürü örgütü bakan bile kendi ağzınla söylemez siz hala ne zırvalıyorsunuz.. ''daha az katı'' demiş adam ne cıkarıyosunuz bu cümleden katı ama daha az Büyük başarı
|
|
04-21-2009, 17:42 | #8 | |
Alıntı:
IMF bir sömürge örgütü kuruluş amacı vs... diyerek aynı şeyleri zırvalayan sensin. Bende sana diyorumki Türkiye'nin sömürülmesine izin veren hükümetler sandığa gömüldü Türkiye'nin çıkarları için çalışan bir hükümet iktidarda. Siz içinizi ferah tutun aklınızın ermediği işlerede karışmayın... |
||
04-22-2009, 02:38 | #9 | |
Alıntı:
Feyza hanım ekonomist misiniz?? Ben bir ekonometri öğrencisi olarak Imf yapısını menfaat ilişkilerini bildiğimi düşünüyorum ve Imf ile anlaşmak taşıma suyuyla değirmen döndürmek gibi bir şey..Ben 2 kere oy kullanmış ve ikisinde de ak partiye oy vermiş biri olarak Imf ile anlaşılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum..Ayrıca sunuda belirteyim Imf nin bize borc verirken faiz oranlarında indirim yapması ve birkaç diğer değişiklik bizim pazarlık yapmamız sonucu gerçekleşen şeyler değildir.. En son g-20 toplantısında Imf nin işleyişi değiştirilmiş ve eski katı politikalardan vazgeçmesi istenmiştir ama sonucta Imf yine de tabiri caizse kan emici rolündedir sadece şartlarında biraz hafifleme gerçekleşmiştir.. Size en ufak bir örnek vermek istiyorum..yılını tam olarak hatırlamıyorum Brezilya ımf den yardım istedi fakat zaten borçlu oldukları için Imf brezilyaya para yardımı yapmayı kabul etmedi ve brezilya hükmeti ekonomide daralma ve yerli üretim sistemine geçerek Imf ye borç verecek duruma geldi.Onlar yanlıştan kendi istekleriyle olmasa bile döndüler Fakat bizler yanlışı yapmaya ve desteklemeye devam ediyoruz... Evet bende Ak partiliyim fakat Imf ile anlaşılmasını doğru bulmuyorum gerekçelerimi de anlattım saygılarımla... |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|