AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 04-20-2009, 14:41   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Hürriyet Sazanlarını Yakaladı
HÜRRİYET SAZANLARINI YAKALADI

Şamil Tayyar 12'DEN VURDU!

Star Gazetesi köşe yazarlarından Şamil Tayyar, bugünkü köşe yazısında 'Hürriyet'in sazanları'nı kaleme aldı.

Şamil Tayyar'ın Star'daki köşe yazısından ilgili bölüm:

Hürriyet’in sazanları

Tufan Türenç, Hürriyet’te Cuma günkü köşesini Kanada’dan mektup döşeyen Prof. Ali Polat’ın Mehmet Haberal’le ilgili methiyesine ayırmıştı. Polat kardeşim de coşkuyu verdikçe vermiş.

Aynı gün Ahmet Hakan’ın Haberal büyüğümüzün kıymet ve kadrini anlatan nefis bir yazısı vardı. Recai Birgün’ü kastederek DSP’li sazanlar üzerinden yaratılan şehir efsanesiyle Ergenekon’a kanıt çıkarılıyormuş.

‘Şehir efsanesini yerle bir edeyim’ diyerek şapkadan Ecevit’in 28 Mayıs 2002 tarihli şu konuşmasını çıkarıyor: ‘Aslında önemli olmayan bir hastalık aşamasından geçtim. Sayın Haberal ve hastanesinin diğer görevlileri çok yakından ilgi gösterdiler. Şükranlarımı sunuyorum.’

Sonuna kadar haklısınız, o kadar çok şifalı sularımız var ki, nereye kulaç atsan bir sazana mutlaka çarparsın.

Ahmet kardeşim o yıllarda yeni mahalleye taşınmadığı için hatırlamayabilir ama Tufan ağabeyime şaşırdım doğrusu.

Tarih, 2003 yılı Şubat başı. Basın Konseyi İstanbul’da yemekli toplantı düzenliyor. Masanın etrafında yaklaşık 40 kişi var. Onur konukları ise Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Hanım. Oktay Ekşi, Ecevitlerin ortasında, Tufan Türenç ise tam karşılarında.

Türenç soruyor: ‘Efendim sizi Başkent Hastanesi doktorları tedavi ediyordu. Onlardan çok memnundunuz. Ama bir gün aniden doktorlarınızı değiştirdiniz. Ne oldu da böyle bir karar aldınız?’

Ecevit: ‘Sanırım bir güvensizlik duydum, başka bir doktora gittim. Hepsi bu.’

Bir süre sonra Rahşan Hanım girip Ekşi’ye yönelip şöyle diyor: ‘Bülent Tufan Bey’in sorusuna açık yanıt vermedi. Hastaneye gideceğimizden bir gün önce Bülent’i izleyen ekipten bir doktor bana ‘size yarın 7 ay yatak istirahatı ve çalışamaz raporu verilecek, onun için son anda hastaneye gitmeme kararı aldık’ dedi.’

Sohbetin bu kısmını Türenç, ertesi gün Ekşi ile konuşurken öğreniyor. Türenç, ‘Rahşan Hanım bunu yazılmamak koşuluyla mı söyledi?’ diye soruyor. ‘Hayır’ deyince konu Hürriyet yazı işleri gündemine getiriliyor.

8 Şubat 2003 tarihli Hürriyet bu manşetle çıkıyor.

Yazgülü Aldoğan gibi ‘Nereden biliyorsun’ diye soranlar çıkabilir, Tufan Türenç’in 18 Temmuz 2008 tarihli köşesinde okudum.

Demek ki tanıklar sadece DSP’li sazanlar değilmiş!

ŞAMİL TAYYAR-STAR

20.Nisan.2009
samanyoluhaber

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-20-2009, 14:44   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Şmail Tayyar'ın bugünkü;

- Ertuğrul Günay Ne Yapmaya Çalışıyor
- Hürriyet'in Sazanları
- Haydi Kart Bunları da Açıkla

başlıklarından oluşan yazısının tamamını okumak için tıklayız: AKPartiForum Köşe Yazıları

20 Nisan 2009 Pazartesi
Alt 04-20-2009, 15:18   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
ŞAMİL TAYYAR'IN OPERASYON ERGENEKON KİTABI İLK ÇIKTIĞINDAN ALMIŞTIM...OZAMAN ÇOK İLGİLENMİYORDUM MERAK ETTİM KİTABIN ARKASINI OKUDUM VE İLGİMİ ÇEKTİ...VE SONRA ERGENEKONU BÜTÜN AYRINTILARIYLA ANLATAN BİR KAİTAPLA KARŞILAŞTIM ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AMACINI VE YAPILANMASINI BEN O KİTAP SAYASİNDEN ANLADIM...DAHA BİRİNCİ İDDİANAME ÇIKMADAN KİTABINDAN BÜYÜK İDDİALARA YER VERMİŞTİ...O GÜN DANIŞTAY DAVASININ ERGENEKONA BAĞLANACAĞINI,BAĞLANMASI GEREKTİĞİNİ YAZMIŞTI..ERGENEKON DİYİNCE BENİM TEK TANIDIĞIM ADAM BU ADAMDIR..GERÇEK TEN BAŞARILI VE GERÇEK BİR GAZETECİDİR ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLİYORUM..

BU BİRAZ REKLAM GİBİ OLDU AMA ONA OLAN TEŞEKKÜRLERİMİ BU ŞEKİLDE DİLE GETİRDİM..BU ARADA SİTEMDE EDİYORUM ÖNCEDEN ATTIĞIM MAİLLERE HEMEN CEVAP YAZARDI ŞİMDİ ÇOK MEŞGUL....

ERGENEKONU ANLAMAYA ÇALIŞAN HERKESİN ŞAMİL TAYYAR'IN OPERASYON ERGENEKON VE GÖLGE İKTİDAR KİTAPLARINI OKUMALI....
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2009, 18:05   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ŞAMİL TAYYAR'IN OPERASYON ERGENEKON KİTABI İLK ÇIKTIĞINDAN ALMIŞTIM...OZAMAN ÇOK İLGİLENMİYORDUM MERAK ETTİM KİTABIN ARKASINI OKUDUM VE İLGİMİ ÇEKTİ...VE SONRA ERGENEKONU BÜTÜN AYRINTILARIYLA ANLATAN BİR KAİTAPLA KARŞILAŞTIM ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AMACINI VE YAPILANMASINI BEN O KİTAP SAYASİNDEN ANLADIM...DAHA BİRİNCİ İDDİANAME ÇIKMADAN KİTABINDAN BÜYÜK İDDİALARA YER VERMİŞTİ...O GÜN DANIŞTAY DAVASININ ERGENEKONA BAĞLANACAĞINI,BAĞLANMASI GEREKTİĞİNİ YAZMIŞTI..ERGENEKON DİYİNCE BENİM TEK TANIDIĞIM ADAM BU ADAMDIR..GERÇEK TEN BAŞARILI VE GERÇEK BİR GAZETECİDİR ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLİYORUM..

BU BİRAZ REKLAM GİBİ OLDU AMA ONA OLAN TEŞEKKÜRLERİMİ BU ŞEKİLDE DİLE GETİRDİM..BU ARADA SİTEMDE EDİYORUM ÖNCEDEN ATTIĞIM MAİLLERE HEMEN CEVAP YAZARDI ŞİMDİ ÇOK MEŞGUL....

ERGENEKONU ANLAMAYA ÇALIŞAN HERKESİN ŞAMİL TAYYAR'IN OPERASYON ERGENEKON VE GÖLGE İKTİDAR KİTAPLARINI OKUMALI....
Operasyon Ergenekon'u ben de okudum. Evet evet aynen öyle, Danıştay saldırısının neden Ergenkon'a bağlanmaısnı gerektiğini çarpıcı biçimde anlatıyor, ortaya çok net bağlantılar koyuyuyor. Onun dışında katil Alparslan Arslan'ın, Veli Küçük'le beraber fotoğrafı da var.

Ben de maille soru sormuştum, bu Şaban Dişi olayıyla ilgili bana da dönmüştü ama şimdi gerçekten çok yoğun, maillerle uğraşamıyor.

Kendisine de söyledim o bir gazetecilik efsanesi...

Bu arada çok ilginç arşivleri kurcalarken Şamil Tayyar'ın bir haberini gördüm, 2002 senesi Sabah Gazetesi muhabiri :-)
Alt 04-20-2009, 18:11   #5
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Operasyon Ergenekon'u ben de okudum. Evet evet aynen öyle, Danıştay saldırısının neden Ergenkon'a bağlanmaısnı gerektiğini çarpıcı biçimde anlatıyor, ortaya çok net bağlantılar koyuyuyor. Onun dışında katil Alparslan Arslan'ın, Veli Küçük'le beraber fotoğrafı da var.

Ben de maille soru sormuştum, bu Şaban Dişi olayıyla ilgili bana da dönmüştü ama şimdi gerçekten çok yoğun, maillerle uğraşamıyor.

Kendisine de söyledim o bir gazetecilik efsanesi...

Bu arada çok ilginç arşivleri kurcalarken Şamil Tayyar'ın bir haberini gördüm, 2002 senesi Sabah Gazetesi muhabiri :-)
ALPARSLAN ARSLAN MI?
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2009, 18:15   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ALPARSLAN ARSLAN MI?
Yok yahu başka bir haber..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)