AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-19-2009, 20:42   #11
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şehidlik kavramı sadece islamiyete ve müslümanlara ait bir kavram ama bilmem ne dini olan pkkda kullanıyor ateistte hristiyanda ne anlamda kullandıkları önemli değil ama inanmadıkları dinin terimini kullanmaları bir müslümanın boynunda haç taşıması kadar saçma ve mantıksız.....
E pek tabi öyle.. Şehitlik nedir, Allah katında en güzel mertebeye ulaşmaktır (islam dininde).

Ama gel gelelim, sen Allah'a inanma ya da inanıp da O'nun temel prensiplerini kabul etme..Sonra kalkıp, efendim bu şehit oldu de. Allah'la kul arasına girilmez ama göz göre göre okadar bariz olaylar için şehitlik ifadesi kullanılıyor ki, insan ister istemez hayrete kapılıyor.

Benzetme güzeldi. Dediğin gibi bu durum, bir müslümanın boynunda haç taşıması kadar saçma ve mantıksız.. Kesinlikle doğru..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2009, 20:52   #12
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Okuduğum ve dinlediğim kadarıyla....
bir kişinin Şehid olabilmesi için önce müslüman olması gerekir eğer müslüman değilse zaten ağzıyla kuş tutsa YOK.....
bir kişiye şehid denile bilmsei için: Allah yolunda cihad etmesi Allah için ölmesi gerekir Devası olmayan hastalıktan ölen müslümanlarda şehid sayılır Allah için bir iş yapmaya çalışır ve o ylda ölürsede şehid sayılır islam alimleri bunları çoğaltmıştır belli koşullar çerçevesinde şehid olup olmadığı söylene bilir ama işin aslını Allah bilir sahabeden bir tanesi savşın birinde o kadar cengaver savaşmışki öldükten sonra şehid oldu demişler peygamberimiz onu cehennemde görüyorum deyince sahabesi sormuş nasıl olur ya rasülallah hepimizden daha cesur savaştı deyince peygamberimiz o Allahın rızası için değil kendi şahını için savaştıda ondan demiş.....
Müslüman olan kişilerin Şehid olup olmadığını Rabbim bilir ama yani bi yerdede Göz var Nizan var.......
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2009, 20:58   #13
Kullanıcı Adı
"Beritan"
Türkan saylan kimki türkiye bayrağıyla örtmüşler bence dava açılması lazım
"Beritan" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2009, 21:00   #14
Kullanıcı Adı
hilmi_53
allah rahmet etsin diyelim inancı varsa tabi
hilmi_53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-19-2009, 21:01   #15
Kullanıcı Adı
hilmi_53
bizim baş örtülü kardeşlerimize dil uzatan nasıl şehit gitsin
Alt 05-19-2009, 21:02   #16
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
hilmi_53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
allah rahmet etsin diyelim inancı varsa tabi
İnancının olup olmadığını bilediğimiz kişiye rahmet dilemenin bir manası yoktur....
Alt 05-19-2009, 21:04   #17
Kullanıcı Adı
hilmi_53
sen dilede varsa yerine gider yoksa boş gider zararımı var:D
Alt 05-19-2009, 21:05   #18
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
hilmi_53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sen dilede varsa yerine gider yoksa boş gider zararımı var:D
Eğer senin dediğin gibi olsaydı oğlu için dua eden Nuh a.s Allah tarafında uyarılmazı.......
Alt 05-19-2009, 21:07   #19
Kullanıcı Adı
hilmi_53
Alıntı:
türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer senin dediğin gibi olsaydı oğlu için dua eden Nuh a.s Allah tarafında uyarılmazı.......
bilmiyodum vala
Alt 05-19-2009, 21:09   #20
Kullanıcı Adı
unnamed
Hem bayrağa sarıyorlar hemde Cenaze namazını kıldırıyorlar hani.....

İşin tuhaf tarafı cenazeden önce yine laiktir laik kalacak sloganları atıyorlar...

Bide komik tarafı bazılarıda kadınların arkasında saf tuttuyor....

ben anlıyamadım bu insaları hiçte anlamak istemiyorum...Şükürler olsun Ahiret var....

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)