AK Gençliğin Buluşma Noktası
Osmanlı Tarihi (AK Parti) Osmanlı Devleti ve Osmanlı kültürü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-02-2009, 22:08   #41
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Feride Hanım

Demek istediklerinizi biliyoruz.Arkadaşta sağolsun açıklıyor ama bunları rejime vurmak yanlış.
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 22:12   #42
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yalnız Türk of the Toon, biliyor musun, Cuma namazına gitmeye izin vermeyenler, genellikle özel sektör patronları oluyor. Devlet sektöründe çalışan abim olsun dayım olsun, her hafta rahatlıkla gidebiliyor Cuma'ya.

Babam polis olduğu için mesai saatlerinde her zaman gidemezdi. Ama özel sektörün bu konuda zaman zaman çok katı olabildiğini iyi biliyorum.

Birde şöyle birşey var. Ben mevcut sistemin dinimizi yaşamamıza büyük bir engel olmadığı kanaatindeyim. Tamam, baş örtülü bayanlarımız sorunlar yaşıyor. Cuma namazında da biz erkekler sorun yaşayabiliyoruz. Ama genel anlamda düşünürsek çok büyük engellemelerin olmadığını düşünüyorum.

Bizim dinimizin katı bir din değil. Eğer mesai saatleri nedeniyle öğle namazını, ikindi namazını kılamayan bir çalışan, akşam eve geldiğinde kazasını yapabilir. Ama bunu kaç kişi yapıyor? Bence ibadet konsunda bir sıkıntı varsa, bunun sorumlusu devletten çok kişinin kendi iradesidir.

Resmi tatillerin günü değişsede herkes rahatça gitse kötümü olur.... bazı mevsimlerde sorun çıkmıyor ama....

Kazasını yapmıyorlar o konuda doğru söylüyor olabilirsiniz ama kaza namazı nadiren kaçırılan namazların yerine kılınan bir namaz...
neden orjinali dururken bile bile hergün kaza kılmaya zorlanıyor devlet kurumlarına yada başka bir iş yerine girildiğinde din sanki bir elbide askılığa asılıp çıkınca alınıyor ve mesaiden sonra ibadetini telafi ediyor yada etmeye çalışıyor.....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 22:14   #43
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Feride Hanım

Demek istediklerinizi biliyoruz.Arkadaşta sağolsun açıklıyor ama bunları rejime vurmak yanlış.
Arkadaşım yaşananları rejime vurmayacazda neye vuracaz iranda olan her şey şeriata vuruluyor yada çindkiler rejime vuruluyor.....
Alt 06-02-2009, 22:14   #44
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Feride Hanım

Bence doğru bir tespit. Zaten bunu yapanları biliyoruz. Doğan medyası, Chp'liler ve ergenekoncular. Doğan medyasının, chplilerin ve ergenekoncuların rejimi temsil ettiğini düşünmemiz gerekir ki sistemi sorgulayabilelim.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 22:15   #45
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Turk of the Toon

Bu sözünüzün ardından terk etmem lazım.24 saat tartışsak önyargıları yıkamayız.Neyse sizlere iyi tartışmalar.

Kara Eşref

CHP rejimi mi temsil ediyor sence?
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 22:18   #46
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Bence doğru bir tespit. Zaten bunu yapanları biliyoruz. Doğan medyası, Chp'liler ve ergenekoncular. Doğan medyasının, chplilerin ve ergenekoncuların rejimi temsil ettiğini düşünmemiz gerekir ki sistemi sorgulayabilelim.
Dünyada şeriatla yönetildiğini savunan ülkelerin yaptıkları kötü şeyler onların şeriatı Allahı temsil etmediği gerçeği varken şeriata atılmadık taş kalmıyor....
Alt 06-02-2009, 22:20   #47
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Turk of the Toon

Bu sözünüzün ardından terk etmem lazım.24 saat tartışsak önyargıları yıkamayız.Neyse sizlere iyi tartışmalar.

Kara Eşref

Ön yargılı falan değilim yanlışınız var ben açıkca görüşümü söylüyorum mantığıma aykırılıkları söylüyorum ve kendi örneklerinize size karşılık veriyorum sizin yürüttüğünüz mantıkla paralel bir fikir yürütüyorum ön yargı neresinde....
Alt 06-02-2009, 22:24   #48
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Turk of the Toon

Kara Eşref

Kesinlikle hayır. Zaten rejimi temsil etmedikleri için onların sözlerini, onların davranışlarını çok da fazla dikkate almamak lazım.
Alt 06-02-2009, 22:30   #49
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünyada şeriatla yönetildiğini savunan ülkelerin yaptıkları kötü şeyler onların şeriatı Allahı temsil etmediği gerçeği varken şeriata atılmadık taş kalmıyor....
Şeriata dil uzatmaya imkan yok. Uzatanlar ise bilgisizliğinden bunu yapıyor. Yoksa Allah'ın emir ve yasaklarından daha mutlak daha güzel daha kusursuz ne olabilir ki? İran olsun diğer müslüman ülkeler olsun, bunu yanlış uyguluyorsa, suç onların zihinlerinden kaynaklanır.

Ben her zaman söylerim. Zamanın Medineli müslümanlarını gören inançsız, putperest Mekkeliler neden akın akın, canlarından olmayı bile göze alarak islama geçtiler? Çünkü bu kusursuz sistemin büyüsüne kapıldırlar. Müslümanların hayatlarından, inançlarından etkilendiler. Ve canlarından olma pahasına islama geçtiler.

Şimdi şeriatı uygulayan hangi ülkede böyle bir mükemmellik var. Değil İnançsızları büyülemek, biz müslümanları bile zaman zaman hayrete düşüren uygulamaları oluyor.
Alt 06-02-2009, 22:37   #50
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Şeriata dil uzatmaya imkan yok. Uzatanlar ise bilgisizliğinden bunu yapıyor. Yoksa Allah'ın emir ve yasaklarından daha mutlak daha güzel daha kusursuz ne olabilir ki? İran olsun diğer müslüman ülkeler olsun, bunu yanlış uyguluyorsa, suç onların zihinlerinden kaynaklanır.

Ben her zaman söylerim. Zamanın Medineli müslümanlarını gören inançsız, putperest Mekkeliler neden akın akın, canlarından olmayı bile göze alarak islama geçtiler? Çünkü bu kusursuz sistemin büyüsüne kapıldırlar. Müslümanların hayatlarından, inançlarından etkilendiler. Ve canlarından olma pahasına islama geçtiler.

Şimdi şeriatı uygulayan hangi ülkede böyle bir mükemmellik var. Değil İnançsızları büyülemek, biz müslümanları bile zaman zaman hayrete düşüren uygulamaları oluyor.
Bende onu diyorum şeriatı kötü kullananlar yüzünden cumhuriyetten üstün olduğunu savunmak yanlış olur bence yanılıyormuyum

demokrasiyle eşdeğerde şeriat varken dünya benzeri yok doğru uygulanmıyor diye cumhuriyeti niye seçiyoruz neden doğru uygulayan ülke olmayalım ki...

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)