AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-29-2009, 17:23   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Vatan'ı yalanladı, "hakkını arama"yı Vali'ye soracak
Zonguldak Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, eski görev yaptığı Bodrum Kaymakamlığı'nda SİT alanı olan değerli arsayı eşi ve ilçe garnizon komutanı ile ailesine kazandırdığı yönündeki Vatan gazetesinin iddialarını yalanladı. Kaymakam Ekşi, "Yasal süreci başlatacak mısınız ?" sorusunu ise "Vali Beyle görüşeceğim" diyerek yanıtladı.

Bodrum'da görev yaptığı sırada dönemin Garnizon Komutanı Emekli Albay Zeki Gülleroğlu ile birlikte ilçede arazi vurgunu yaptığı iddia edilen Ereğli Kaymakamı olayı yalanladı. Ereğli Kaymakamı Ekşi, "Ben görev yaptığım bir yerden arazi almam. 2005 yılında Kaymakam olarak görev yaptığım Bodrum'dan ayrıldıktan sonra Bodrum'dan yer almak istediğim doğru. 2006 yılında yıllık iznimi kullanmak üzere Bodrum'a gittim ve oradan arazi baktım, ancak bir türlü istediğim şekilde arazi bulamadım. 2007 yılında tekrar Bodrum'a tekrar gittim, yine arazi baktım ancak yine arazi bulamadım ve orada bir emlakçıya bana yer bulması için vekalet bıraktım" dedi.

Kaymakam Osman Ekşi, 2007 yılında yeniden Bodrum'a tatil için geldiğini kaydederek, "Bodrum Garnizon Komutanı Emekli Albay Zeki Gülleroğlu benim yakın arkadaşımdı. Kendisi bana bildiği bir arazi olduğunu, bu araziyi alırsam bana 'komşu olacağımızı' söyledi. Ben de bunun üzerine bu yeri almak için girişimlerimi yaptım, bedelini ödemek kaydıyla satın aldık. Hatta sön ödemesini yakın bir zamanda yaptık. Bizim ödediğimiz rakamlarla bahsedilen rakamların hiçbir ilgisi yok. Ayrıca, haberde ismi gecen Hatice Kübra Öndeler'i de tanımıyorum. 'Kaymakamla komutan bir oldu, Bodrum'da vurgun yaptı' şeklinde haber başlığı bana bir garip geldi. Haberin içeriği ile başlık birbirini tutmuyor. Hazine arazileri satılığa çıkmış ben de almışım. Satış usulü belli, ihale aşaması doğru, ancak haberde geçen rakamlar yanlış" dedi.

"Yasal işlemleri başlatacak mısınız?" sorusuna ise Kaymakam Ekşi, "Vali beyle konuşmadan bir işlem yapmayacağım" dedi. Makamında açıklama yapan Kaymakam Ekşi, konuyu Vali Erdal Ata ile görüşmek üzere Zonguldak'a gitti. (CİHAN)

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)