AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-22-2009, 17:13   #1
Kullanıcı Adı
Emir Timur
Standart Öcalan: Müzakere benimle yürütülmeli
Öcalan: Sorunu Ahmet Türk ile çözebilecekseniz çözün. Sizi engelleyen kimse mi var? Karşılarında çocuk yok. İsterseniz dağdakileri, isterseniz DTP’lileri bitirin, bitirebilir misiniz, bitiremez misiniz ben bilemem

İmralı Cezaevi’nde yatan terörist Abdullah Öcalan, Kürt sorununun çözümünde kendisiyle müzakere edilmesi gerektiğini söyledi. Öcalan’ın, “Benim emniyetle 90 gün müzakere etmem lazım. Askeri boyutunun çözülmesi için 45 gün müzakere etmem lazım” dediği ortaya çıktı.
Öcalan, hükümetin Kürt açılımına ilişkin çalışmaları sürerken, avukatlarıyla yaptığı son görüşmede merakla beklenen yol haritasının ilk işaretlerini verdi. Öcalan’ın, 31 Temmuz’daki görüşmesi ise tutanaklara şöyle yansıdı:

YAŞAR KEMAL DE KAVRAYAMIYOR: Sorun benim affedilip affedilmememle ilgili değil. Sorun çok daha derinlerdedir. Ben 10 yıldır bu sorunun çözümü için elimden geleni yaptım. Türkiye’de Yaşar Kemal dahil hiçbir aydın sorunu tam olarak derinliğine kavrayamıyor. Şimdi bu sorunun çözümü için toplumsal uzlaşı veya müzakere başlayacak. Bunun olması önemlidir.

AHMET TÜRK’LE Mİ ÇÖZECEKSİNİZ?: DTP beni temsil etmiyor, PKK beni temsil etmiyor. Bir başkası beni temsil etmiyor. Mesela Ahmet Türk’le mi çözmek istiyorsunuz. Sizi engelleyen kimse mi var? Çözün. Sorunu bu şekilde çözebilecekseniz çözün... DTP kesinlikle beni temsil etmiyor... Karşılarında çocuk yok... İsterseniz dağdakileri bitirin, isterseniz DTP’lileri bitirin, bitirebilir misiniz, bitiremez misiniz, kazanır mısınız, kaybeder misiniz, orasını ben bilemem.

45-90 GÜN MÜZAKERE: Emniyetle 90 gün müzakere etmem lazım. 90 gün müzakere ettikten sonra ancak sorunun emniyet yönü çözüm noktasına gelebilir. Sorunun askeri boyutunun çözülebilmesi için benim 45 gün müzakere etmem lazım. Bunlar çok hassas konular. Dediğim gibi sadece askeri yönünü masaya yatırmam için 45-90 gün müzakere etmem, tartışabilmem lazım. Sorunun diğer boyutları da ayrı, sosyal, kültürel, ekonomik bunları daha ağzıma bile almıyorum. Bunlar da ayrıca tartışılır.

ROBESPIERRE’İN İDAMI: Deniliyor ki, bu sorun çok çatışmalı geçti, çok acılı geçti. Doğrudur, çatışmalı geçti, ancak asıl çatışma benim bu yol haritasını açıklamamdan sonra olacak. Eğer soruna doğru, derinlikli yaklaşılmazsa yapabileceğim bir şey kalmaz. İki tarih vereyim: Birincisi 1789’dan sonra yaşanan gelişmeler. Özellikle 1792-94 arası, iki yıl süren iç çatışmalardır.
Muazzam iç çatışmalar yaşandı. 94 Temmuz’unda Robespierre ve arkadaşları idam edilene kadar süren iç çatışma. İkincisi 1917-18 ile 1922 arası yaşanan üç-dört yıllık çok kanlı bir iç çatışma. Devrim yapıldıktan sonra çok büyük bir iç çatışma yaşanıyor. Burada bu iç çatışmaları çok iyi analiz etmek gerekiyor. Bu süreçlerde yaşanan şeylerin önüne geçmek gerekiyor. Bu iç çatışmaların boyutu çok vahim.

40 MİLYON KÜRT AYAĞA: Devrim öncesi yaşananlar bunların yanında az bile kalıyor. O dönemde Fransızların nüfusu 20 milyon, Rusların da 30 milyondu. Yine de halkı durduramadılar. Şimdi ise bu mücadelede 40 milyon Kürt var. İyi örgütlenmiş kesimleri var. 40 milyon Kürde karşı nasıl duracaksın? 40 milyon Kürt ayağa kalktığı zaman ortada devlet-mevlet diye bir şey kalmaz. PKK da kendi kararını kendisi verir.

ORDU KENDİNE GÜVENMESİN: Ordu da bunu anlamalı. Bunu anlamalı ve bunun önünde engel olmamalı. Ordu öyle çok kendine güvenmesin. Kendini öyle çok güçlü hissetmesin. Çok kaotik, çok çatışmalı dönem olursa, çözümün önünde engel olursa ordu da ortada kalmaz, dağılır gider.

NASIL İNDİRECEK?:(PKK kadroları üçüncü bir ülkeye gönderilecek haberleri üzerine) Nasıl dağdan indirecek? Nasıl gidip dağdan getirecek? Öyle olmaz. Bunların bir gerçekliği yok.

BAHÇELİ ÇOK KONUŞUYOR: Bahçeli çok konuşuyor. (Çok sinirlenerek) Bahçeli neden anlamıyor? Gücü de yok, kendisi bunu biliyor. Ne yapmak istediği ortada... Bahçeli, o kadar gücünüz varsa, o kadar kendinize güveniyorsanız sizi başkumandan ilan edelim. Topla ülkücü ordunuzu, Kandil’e gidin. Bakayım ne yapacaksınız. Şimdi gücünüz de yok. Yine de bağırıp çağırıyorsunuz. Anlamak zorundasınız. Yeri geldiği zaman ben bunların hesaplarını hepsinden sorarım.

‘Ciddiyetini anlamıyorlar’

Öcalan, bazı gazetecilerin yazılarındaki görüşlere de değinilen görüşmede, kendisinin affedilmesi konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:
Af mı? Sorun bu değil ki. Benim af edilip edilmemem sorunu değil asıl mesele. Lütufta bulunduklarını mı sanıyorlar? Bunlar sorunun ciddiyetini anlamıyorlar. Bunlara benim görüşmelerimi iyi aktarın. Pazarlık değil, toplumsal bir uzlaşı veya müzakere olacak.

Tamamı yayımlanmadı
Öcalan’ın 31 Temmuz görüşmesi Fırat Haber Ajansı (ANF) tarafından servise koyuldu. Terör örgütü PKK’nın internet sitesi de bu haberi alarak yayımladı. Söz konusu haberde, Öcalan’ın açıklamalarından, tartışma yaratacak ve radikal ifadeler içeren bazı bölümlerine yer verilmediği görüldü.

Robespierre kimdir?
1789 Fransız Devrimi’nin fikir babalarından bir düşünür, siyasetçi. Jakobenizmin önde gelen savunucularından. Kral’ın idamı için çaba gösterdi ve sonuca ulaştı.
“Terör dönemi” olarak adlandırılan iktidarı sırasında kendisi gibi halkın “satın alınamaz” sıfatı verdiği, devrimin, en sevilen simalarından biri olan, arkadaşı Danton’u dahi giyotine yolladı.
Danton gibi “devrim karşıtı” haline gelmekle suçladığı bir çok “devrimciyi” yine “devrimin çıkarları” gerekçesiyle giyotinle idam ettirdi.
“Devrim kendi evlatlarını yer” özdeyişi bu dönemle anılır. Nitekim kendi sonu da giyotinde can vererek oldu.

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/H...i&KategoriID=4

Emir Timur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-22-2009, 17:53   #2
Kullanıcı Adı
Eşref
Her Türk genci yaşı geldiğinde mehmetçik olup, bu vatan için hizmet veriyor. Bizlerde verdik / vereceğiz. Bu askerlerimiz içinde de bir kısmı şehit düşüyor. Acaba içimizde abisi kardeşi veya evladı Öcalan yüzünden şehit düşmüş biri var mı? Onu da geçtik, inancımıza göre şehitler yüce bir mertebeye yükseliyor. Bu vatan için şehit düşmüş askerlerimizin, Öcalan konusunda acaba söz hakları olsa, bize ne derlerdi?

Devlet bekası için birçok şey yapabilir. Ama devletin onurunu, şerefini rencide edecek kararlar alınamaz. İnsanlar gibi devlette şerefi için yaşar. Bugün Öcalan'la üstü kapalı bile olsa muhattap olmak, şanlı geçmişe sahip olan ülkemize büyük bir kara leke sürmek demektir.

Farz edin ki içimizde bir katil olsun ve bu katil sizin annenizi babanızı canlı canlı katletsin. Sizi korumakla mükellef olan devlet, her ne gerekçeyle olursa olsun, üstelik cezaevine attığı bu katille anlaşma yoluna gitse veya o katili üstü kapalı bile olsa muhattap alsa ne dersiniz? Ne düşünürsünüz?

"Aman ne var ki bunda. Olan olmuş. Abartmayalım. Birşey olmaz" gibi umursamaz düşünceler yüzünden bugün insanlar farkında olmadan ahlakını onurunu, şerefini ve hatta inancını kaybediyor. Sakın böyle sözlerle konuyu basite almayın! Benim devletim, böyle onursuzca bir davranış içine girmektense, şerefiyle, onuruyla yok olması daha iyidir. Zaten bu teöristin böyle demeçler vermesi hatta nefes alması bile bizim için bir ayıptır.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 18:53   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Yalçın abi, görüşlerine saygım sonsuzdur. Devlette elbette hatasız değildir. Ama devlet hata yapmışsa, bunu yine milletiyle çözmelidir. Zaten işin içinde apo varsa, işin içinde Apo Apo diyenler varsa, topraktan vazgeçmedikçe çözüm gelmez. Bunlarla anlaşılmaz. Ne zaman bu gerçeğin farkına varacağız bilmiyorum.

Partimiz 2002'den beri iktidarda. 7 yılda doğuya az mı şey yaptık? Devlet olarak pozitif ayrımcılık yapıp en büyük yardımları doğuya yaptık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma'nın yardım dağılımlarına bir bakın? Buzdolabından çamaşır makinesine, paradan gıdaya, kömürden sağlığa en büyük yardımlar oraya yapıldı. Dahası devlet eliyle Kürtçe kanal bile açtık. Apo Apo diyenler, dağda gezenler bir kez olsun "teşekkür ederiz." dediler mi? Yoksa partimiz 7 yıldır doğuda zulüm mü yapıyor ki bunların bir parça olsun yüzü gülmedi? aksine biz verdikçe, biz ılımlı oldukça, daha da cesaretlendiler. Başbakanımıza bile "buraya gelemezsin" diyecek kadar cüretlendiler.

Biz sadece geçmişte mağdur edilen Kürt kökenli kardeşlerimizin gönlünü alalım, geçmişteki hatalarımızı onlara unutturalım yeter.
Alt 08-22-2009, 19:45   #4
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
HADİ LEN ADİ TERÖRİST APO DEFOL GİT DEMOKRATİK AÇILIMLARINDA ADINI KİRLETME...
ELİ KANLI CANİ...
Vesselam
Alt 08-22-2009, 20:34   #5
Kullanıcı Adı
menes
Benim görüşüm; Öcalan bu tahrik eden ifadelerle aslında açılımın önüne geçmeye çalışıyor.Çünkü açılım başarıya ulaşırsa tabanı kayacak ve hiçbir dayanağı kalmayacak bundan korkuyor.Biz bu canilere inat bunu başarmalıyız ve bunların temelsiz kalmasını sağlamalıyız.40 milyon kürt varmış.Bu ülkede o kadar kürt yok olanlarında hepsi desteklemiyor PKK yı.Bu adamlar hiçbir şekilde muhatap alınamaz.
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 22:08   #6
Kullanıcı Adı
ENES_CAN_AK
bu terörist haddini fazlasıyla aşmış aslında demokratk açılımdn önce acil olarak bu köpek idam edilmeli tek çözüm bu açılım felan yalan terör suçu işleyen anında idam edilsin halkın gözü önünde her şey daha güzel olur.
ENES_CAN_AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 22:23   #7
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Çözüm Öcalan'sız olurmu olmaz mı?
Bu konuda iyice düşünmeden konuşmak asla doğru olmayacaktır.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 23:45   #8
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
ÇÖZÜME ÖCALANI ALMAK ÖLEN 30 BİN KİŞİYİ YOK SAYMAKTIR HAİNLİKTİR...BİZ MUHAFAZAKAR BİR PARTİYİZ MUHAFAZAKAR LIĞIN İÇİNDE VATAN SEVGİSİ VARDIR... VATANINI SEVEN VATANI BÖLENLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMAZ..ÖCALANLI ÇÖZÜM DİYEN HAİN MİDİR DEĞİL MİDİR TARTIŞMASI BAŞLAYACAKTIR...
ZİRA DÜN TRT 2 DE YAYINA KATILAN BÜLENT ARINÇ ÖCALAN DİYE BİRİ YOK ..ONUN DÜŞÜNCESİDE YOK DEMİŞTİR...
SADULLAH ERGİN O BİR TERÖRİSTİR BİZ TERÖRİZM AÇILIMI YAPMIYORUZ DEMOKRATİK AÇILIM YAPIYORUZ... DEMİŞTİR..
BUGÜN ÖCALANLI ÇÖZÜM DİYEN SAY BURAK .. ELİ KANLI MEHEPE'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER...
KÜRTLERİN LİDERİ DĞEİLDİR VE HİÇ BİR ZAMAN OLMAMIŞTIR ÖCALAN....
O HAİN O TERÖRİST O BÖLÜCÜE BAŞI pekakanın başı ergenekonun kurşunu mehepenin dostudur...
HERKES HADDİNİ BİLSİN... AK PARTİ... MİLLETTEN YANADIR... TERÖRİS,TEN YANA DEĞİL...

BİZ MİLLETİ SAVUNUYORUZ... ODA ÇIKMIŞ ÖCALANLI MI ÖCALANSIMI DİYOR...

adi pekakanın yaptıkları meşru olur... Biz onları masada tanımış oluıruz.. BİZ AK PARTİ OLARAK BUNU YAPAMYIZ... devlet bahçeli gibi öcalanı ipten kurtaranlar gibi birde onlara itimas vermeyiz...
BİZ AK PARTİYİZ BİR TÜRKİY
ENİN PARTİSİ AKPARTİLİYİZ... VE ÖLENE DEK ÖYLE KALACAĞIZ...
VATANIMIZ İÇİN GEREKİRSE 30 BİN KİŞİ GİBİ BİZDE CAN VERECEĞİZ AMA ... BORCUMUZ HERKES BİLDİĞİ ÜZERE DOSTÇA KARDEŞÇE ŞİVAN PERWER DİNLEYEREK UĞUR IŞILAK DİNLEYEREK BİR BERABER YAŞAMAKTIR...
VESSELAM...
Alt 08-23-2009, 00:45   #9
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
ERGENEKONCU apo itinin sesini kesebilmek için avukatları ile görüşmesinin durdurulması sağlanmalıdır.teröristbaşının sorun çıkaracağını biliyorum ama demokratik açılımın yürüyebilmesi için bu şerefsizin sürece dahil edilmemesi ve konuşturulmaması gerekir.
Allah'u teala'dan mübarek ramazan ayında,apo'nun ölmesini bize müjdelemesini istiyorum.Amin
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2009, 01:28   #10
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
muhafazakargenc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ÇÖZÜME ÖCALANI ALMAK ÖLEN 30 BİN KİŞİYİ YOK SAYMAKTIR HAİNLİKTİR...BİZ MUHAFAZAKAR BİR PARTİYİZ MUHAFAZAKAR LIĞIN İÇİNDE VATAN SEVGİSİ VARDIR... VATANINI SEVEN VATANI BÖLENLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMAZ..ÖCALANLI ÇÖZÜM DİYEN HAİN MİDİR DEĞİL MİDİR TARTIŞMASI BAŞLAYACAKTIR...
ZİRA DÜN TRT 2 DE YAYINA KATILAN BÜLENT ARINÇ ÖCALAN DİYE BİRİ YOK ..ONUN DÜŞÜNCESİDE YOK DEMİŞTİR...
SADULLAH ERGİN O BİR TERÖRİSTİR BİZ TERÖRİZM AÇILIMI YAPMIYORUZ DEMOKRATİK AÇILIM YAPIYORUZ... DEMİŞTİR..
BUGÜN ÖCALANLI ÇÖZÜM DİYEN SAY BURAK .. ELİ KANLI MEHEPE'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER...
KÜRTLERİN LİDERİ DĞEİLDİR VE HİÇ BİR ZAMAN OLMAMIŞTIR ÖCALAN....
O HAİN O TERÖRİST O BÖLÜCÜE BAŞI pekakanın başı ergenekonun kurşunu mehepenin dostudur...
HERKES HADDİNİ BİLSİN... AK PARTİ... MİLLETTEN YANADIR... TERÖRİS,TEN YANA DEĞİL...

BİZ MİLLETİ SAVUNUYORUZ... ODA ÇIKMIŞ ÖCALANLI MI ÖCALANSIMI DİYOR...

adi pekakanın yaptıkları meşru olur... Biz onları masada tanımış oluıruz.. BİZ AK PARTİ OLARAK BUNU YAPAMYIZ... devlet bahçeli gibi öcalanı ipten kurtaranlar gibi birde onlara itimas vermeyiz...
BİZ AK PARTİYİZ BİR TÜRKİYENİN PARTİSİ AKPARTİLİYİZ... VE ÖLENE DEK ÖYLE KALACAĞIZ...
VATANIMIZ İÇİN GEREKİRSE 30 BİN KİŞİ GİBİ BİZDE CAN VERECEĞİZ AMA ... BORCUMUZ HERKES BİLDİĞİ ÜZERE DOSTÇA KARDEŞÇE ŞİVAN PERWER DİNLEYEREK UĞUR IŞILAK DİNLEYEREK BİR BERABER YAŞAMAKTIR...
VESSELAM...
Güzel bir yorumdu. Sanki öcalan'la bir anlaşma zemini varmış gibi gösteilmeye çalışıyor. Bunu da özellikle chp ve mhp yapıyor. Böyle birşey asla olmayacak. Aslına bakarsanız partimiz pkk ile bağlarını koparamayan dtp ile de görüşmezdi.
Ama sonuçta mecliste olan bir parti. Doğuda oy potansiyeli var. Kapatılmadıkça görmemezlikten gelemzsiniz.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)