AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 09-22-2009, 14:17   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Müjde! Öğretmen olmak kolaylaşıyor
Fen-Edebiyat ve İlahiyat mezunlarının önündeki engel kaldırıldı

-

--

22 Eylül 2009 - İhlassondakika, Bugün

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-22-2009, 15:09   #2
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Fakat anlayamadığım öğretmenlik bölümlerinden bir farkı olmayacak o halde.Yani bölüm okuyan ile öğretmenlik okuyan bir kişinin çizgisi aynı olacak.Yanılıyor muyum yoksa
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2009, 16:21   #3
Kullanıcı Adı
isimsiz
ne farkedecek ki atama yapılmadıktan sonra binlerce fen edebiyat mezunu açıkta ve yığılma var bu yığılmaya çözüm bulacak yerde dahada batırıyorlar...
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2009, 16:22   #4
Kullanıcı Adı
birisi01
neresi müjde bunun. o kadar puan alıp eğitim fakültesi kazananlar ne olacak. onların hakkı yenmiyormu şimdi.
birisi01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2009, 16:24   #5
Kullanıcı Adı
isimsiz
Alıntı:
birisi01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
neresi müjde bunun. o kadar puan alıp eğitim fakültesi kazananlar ne olacak. onların hakkı yenmiyormu şimdi.
evet kardeşim aynen öyle benim marmara matematiğe puanım yetiyordu 1.5 yıl fazladan okumamak için uşak ilköğretim matematik öğremenliğine yerleştim şimdi onlarda 4 yılda öğretmen olacaklar peki biz niye onlardan yüksek alıp eğitim fakültesi okuyoruz eğitim sistemini gittikçe batırıyorlar.
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2009, 16:33   #6
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Fen edebiyat okuyan biri olarak ; yüksek puan alarak öğretmenliğe yerleşenlerin hakkınada riayet etmek gerekir, diye dşünüyorum. Müjdeli bir nokta göremedim yani, sistemi iyice geriyorlar gibi. Önce öğretmen atamalarına bakmak gerekir, alım kapasitesini artırmadıktan sonra; fen edebiyatı geçelim; eğitim fakültesi mezunlarıda boşta kalıyor.
elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2009, 16:50   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Bende bir Fen Edebiyat mezunuyum. Şuanda da yüksek lisans yapıyorum. Bazı arkadaşlarımız eğitim fakültesinden farkı nedir diye soruyor. Fen Edebiyat fakültesi, unutulmasın ki asıl amacı akademik personel yetiştirmektir. Buradan mezun olanlar, doçent, profesör gibi akademik ünvanlarla üniversitelerde eğitim veriyor, bilim üretiyor. Bu nedenle bu bölümün öğrencilerine verilen dersler, eğitim fakültesinden çok daha ağırdır.

Ülkemizde sektör iş bulmaya dayalı olduğu için lise öğretmenliklerinin puanları fen edebiyattan daha yüksek. İlkokul öğretmenliği de lise öğretmenliğinden yüksektir. Asıl tezatlık da işte buradadır. Bunun çözümü istihdamdır.

Onca Fen Edebiyatta öğrenci okurken, bunların akademik anlamda istihdam edilmesi mümkün değildir. Peki bu öğrenciler ne olacak?

Mecburen bu öğrencilere lise öğretmenliği yolu açılmalıdır. Formasyon denen eğitim ise ALES sınavı sonucunda 1,5 yılda sayılı üniversite tarafından veriliyor. Bu formasyon eğitimi öğrencinin kariyerinde bir engel olmamalıdır. Öğrenci formasyonunu da okurken alabilmelidir.

Buna itiraz edip, ALES, formasyon ve ağır derslerle ezilen Fen Edebiyat mezunları birde işsizlikle daha da mağdur edilmemelidir. Ya da son bir çözüm olarak Fen Edebiyat fakültesine öğrenci alımları, akademik istihdam ile sınırlandırılmalıdır.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2009, 16:22   #8
Kullanıcı Adı
birisi01
eğitim fakültesi mezunlarıda lise öğrencilerini fen edebiyat mezunlarında cok daha iyi okutabilirler.o noktada fen edebiyat mezunlarına ihtiyac yok. zaten yeterince eğitim mezunu acıkta.. bence hükümetin amacı burda maduriyet gidermek değil oy toplamak. çnkü maduriyeti daha fazla arttırıcı bir karar bu. fen edebiyat bilim adamları için var demişsin. bende odtü eğitim mezunuyum ve fen edebiyat fakültelerinin nasıl eğitim verdiğini cok iyi bilirim. kesinlikle öğretmenliğe dair hiçbir eğitimleri yok.bir insanın iyi matematik öğrenmesi iyi matematik öğreteceği anlamına kesinlikle gelmez.hoş onu da öğrenemiyorlar ya... eğitim mezunlarına yapılan bi büyük haksızlık daha bu karar...

Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende bir Fen Edebiyat mezunuyum. Şuanda da yüksek lisans yapıyorum. Bazı arkadaşlarımız eğitim fakültesinden farkı nedir diye soruyor. Fen Edebiyat fakültesi, unutulmasın ki asıl amacı akademik personel yetiştirmektir. Buradan mezun olanlar, doçent, profesör gibi akademik ünvanlarla üniversitelerde eğitim veriyor, bilim üretiyor. Bu nedenle bu bölümün öğrencilerine verilen dersler, eğitim fakültesinden çok daha ağırdır.

Ülkemizde sektör iş bulmaya dayalı olduğu için lise öğretmenliklerinin puanları fen edebiyattan daha yüksek. İlkokul öğretmenliği de lise öğretmenliğinden yüksektir. Asıl tezatlık da işte buradadır. Bunun çözümü istihdamdır.

Onca Fen Edebiyatta öğrenci okurken, bunların akademik anlamda istihdam edilmesi mümkün değildir. Peki bu öğrenciler ne olacak?

Mecburen bu öğrencilere lise öğretmenliği yolu açılmalıdır. Formasyon denen eğitim ise ALES sınavı sonucunda 1,5 yılda sayılı üniversite tarafından veriliyor. Bu formasyon eğitimi öğrencinin kariyerinde bir engel olmamalıdır. Öğrenci formasyonunu da okurken alabilmelidir.

Buna itiraz edip, ALES, formasyon ve ağır derslerle ezilen Fen Edebiyat mezunları birde işsizlikle daha da mağdur edilmemelidir. Ya da son bir çözüm olarak Fen Edebiyat fakültesine öğrenci alımları, akademik istihdam ile sınırlandırılmalıdır.
birisi01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2009, 17:12   #9
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
birisi01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
. fen edebiyat bilim adamları için var demişsin. bende odtü eğitim mezunuyum ve fen edebiyat fakültelerinin nasıl eğitim verdiğini cok iyi bilirim. kesinlikle öğretmenliğe dair hiçbir eğitimleri yok.bir insanın iyi matematik öğrenmesi iyi matematik öğreteceği anlamına kesinlikle gelmez.hoş onu da öğrenemiyorlar ya...
Bu insanlar eğitime dair bir bilgisi yoksa, bu eğitim sisteminin bir sorunudur. Sonuçta bu insanları lise öğretmeni yapmasanız bile üniversitelerde hocalık yapaıyor. Sizleri üniversitelerde onlar eğitiyor, onlar yetiştiriyor. Mustafa Kemal bu fakülteyi açarken öğretmenlerin öğretmenleri oalcak diye açmıştır.

Ben edebiyat mezunuyum. Karahanlıca'dan, Kıpçak Türkçesine; Türkmenler'den Kırgızlara herşey öğretildi. Onlarca eğitim fakültesinden mezun birinin bunların hiçbirini bilmiyor bilemezde.

Benim yengem de edebiyat öğretmeni. Geçen dönem Isparta Senirkent'e (anadolu lisesi) yanına gitmiştim. Diğer bir eğtim fakültesi mezunu ve anadolu lisesi öğretmeni arkadaşıyla oturduk sobet ettik. Yengemle arkadaşı bir konuda tartışıyormuş. Bana sordular. Soru şu; "ödev" kök halinde mi değil mi? Bilmiyor ki Kıpçak Türkçesini -v ekini nerden bilsin

Aksaklık ancak sistemde olabilir. Sistemsel sorunu öğrenciye yıkmanın bir anlamı yok. Zaten alımlar da KPSS ile yapılıyor. Kim daha bilgiliyse, kim daha yetenekliyse, ona öğretmenlik yolu açılır.

Ama ne derse densin, Eğitim fakültesi mezunlarının hoşuna gitmeyecek bir haber. Çünkü artık onlar için öğretmenlik daha zor.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2009, 17:15   #10
Kullanıcı Adı
uzman81
Ben ailemin öğretmeniyim bunun için kimseden torpil almadım bu bana yeter.

Çocuklarımı hayatta başarılı olabilecek kadar yetiştirebilirem ne mutlu bana.
uzman81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir)