![]() |
#1 |
![]() Arkadaşlar,size ibretlik hikaye anlatacağım..Gerçekten yaşanmıştır..Olayın başrol'ü Abdülmetin Balkanlıoğlu..Kimdir bu derseniz;Mahmut Ustaosmanoğlu(k.s)Efendi Hazretlerinin en yakın İrfanlarından değerli bir hocamızdır kendisi,aynı zamanda 2 tıp fakültesi bitirmiş ve Ali Haydar(k.s)zamanında İmamlık yapmıştır..Hikaye'yi kendi ağzından dinleyelim..
Ali Haydar Efendi'nin izni ile,Mahmut Efendi Hzretleri benim tayinimi Trakya'da bir köye aldırdı..Oranın köy halkı'nın çoğu 5 vakit namaz kılmayan geniş bir köydü..Kılanların çoğu ise cemaate gelmiyordu..Çoğu zaman sabah namazını tek başıma kılıyordum..Baktım bu böyle olmayacak;tayin olmamdan bir hafta sonra,sabah çıktım minareye gür bir sesle selâ verdim..Tabiî herkes merak etti"Kim vefat etti köyden acaba"diye..Neredeyse bütün köy,kadını ile erkeği ile cami'ye koştu..Soran sorana,herkes birbirine bakıyor..En son muhtarı öne sürdüler,"Hoca'ya sor bakalım muhtar kim ölmüş"diye..Muhtar herkesin arasından sıyrılarak yanıma geldi; -Hocam,Allah rahmet etsin..Kim vefat etti acaba,bütün köy merak etti,dedi.. Bende ahali'ye dönerek yükses bir sesle; -Muhtar,muhtar..Köy ölmüş,köy..Ne namazı 5 vakit namaz kılıyorsunuz,ne cemaate geliyorsunuz..Hiçbirşeyden haberiniz yokmuş gibi yaşıyorsunuz..Bunun için ben SELÂ verdim,dedim.. O günden beri oranın halkı Abdülmetin Hoca'yı çok sevdi Elhamdülillah,hiç bırakmak istemediler İstanbul'a onu..Ama artık Efendi Hazretlerinin yanına dönmek gerekti..Sonra ne oldu mu bu köy dersiniz..9 yaşından daha küçükleri,sabah namazında Cami'de hazır bulunuyor,saflarda hiçbir vakit boş yer kalmıyor..Varın gerisini siz düşünün..
![]() Konu Ömer Bekir tarafından (11-18-2009 Saat 19:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah razı olsun... Demezler mi veren de o alan da...Amenna... Hikmetinden sual olunmaz...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İnşAllah bir gün bizimde selamız verilmeden uyanırız.
Teşekküler manidar bir paylaşımdı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ne kadar da ibretlik bir vakıa..
Onlar, yani o yörenin insanları kutlu bir insan vesilesiyle, üzerlerindeki ölü toprağını Allah'ın izniyle atabilmişler..Ne mutlu onlara.. Darısı tüm manevi iklimin rayihasına hasret kalmış gönüllere.. Teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|