03-28-2010, 14:59 | #1 |
''Altı Paris,Üstü Medine''.Büşra Filmi...
Konuyu bugün ki köşesine taşıyan Nuh Gönültaş açık bir şekilde dile getirdi.Yazısını aktarmadan önce,Muhafazakar insanları töhmet altında bırakmak,dini değerler üzerinden para ve şöhret avcılığına soyunan bu şerefsizleri kınıyoruz!!! "Büşra" güzel de film film değil! Nuh GÖNÜLTAŞ [email protected] Son zamanlarda Türk sinema filmlerinde "müthiş şekilde küfür eden karakterler" gösterilmeye başlandı. Bir Hollywood taklidi olmanın ötesinde hiçbir değeri olmayan bir yaklaşım. Amerikan filmlerindeki "Fuck"ın yerini bizim filmlerde kısaca "aq" tabir edilen iğrenç kelimeler almaya başladı. Recep İvedik de küfrediyor, Cem Yılmaz da. Aleni küfür hem de. Dolaylı yoldan falan değil. Mesela Cem Yılmaz son filmi "Yahşi Batı"da alenen "aq" diyor. Hem de defalarca... En son Büşra adlı güya sinema filmini seyrettim. Filmdeki "dinci genç karakter" de kendi başına kaldığında müthiş küfürbaz bir karakter. Ananın anasını, anasının anasını, onun anasının anasını... Hasılı sülalesini, gelmişini geçmişini, soyunu sopunu, doğmuşunu doğacağını, ölmüşünü öleceğiniz vs. sinkaf. Bildiğiniz bilmediğiniz ne kadar sinkaf varsa Büşra'da görüp işitiyorsunuz. Büşra'yı beğendim ama filmi beğenmedim! Konusu itibarıyla izlemeye gitmiştim. Ama konu hiç de iyi işlenmemiş. Müzik berbat, sahnelerse uygunsuz. "Büşra" bir sinema filminden çok televizyon dizisinin sadece bir bölümü olabilir ancak. Neyse... Büşra, zengin ve muhafazakâr bir ailenin "türbanlı" kızı. Büşra liberal, küfürbaz bir gazeteciye aşık oluyor. Türbanlı kızımız filmin sonunda bir şekilde çaresiz kalıp başörtüsünü çıkarıyor. Hatta bir sahnede hem de caddenin ortasında nikâhsız sevgilisiyle öpüşüyor. O sahne siz izleyicilere diyor ki, "Bakmayın siz türbanlı kızların namuslu göründüklerine. Büşra'ya bakın, öpüşmesini çok da iyi biliyor. Nikâhsız birisisiyle sokak ortasında fink atıyor." Büşra film boyunca göründüğü her sahnede ki, zaten başrol o, görünmediği sahne neredeyse yok, hep daracık kot pantolonuyla arzı endam ediyor. Tesettür adına sadece başındaki beyaz örtüsü var, gerisi seyirlik! Altı Paris üstü Medine... Filmde Büşra'ya talip olan "dinci" gencimiz filmin sonunda rakıya başlıyor! Diğer taraftan hiç taviz yok! Filmin sonunda anlıyorsunuz ki, bu ülkede yaşamak için "dinciler" ve "türbanlılar" yaşam biçimlerinden ve inançlarından taviz vermek zorundalar. Sinema salonunda topu topu on kişi bile yoktu filmi izlemeye gelen. Aslında millet işini biliyor da biz bilmiyoruz, izlemiyor böyle şeyleri. Doğrusunu isterseniz bir sinema filmi olarak izlenmeye değmez. Ama Büşra'ya, "çağdaş kot pantolonlu ve türbanlı Müslüman kızı"nı görmek isterseniz gidebilirsiniz! "Dinci genç" karakterinin nasıl ana avrat küfür ettiğini görmek, işitmek isterseniz gidebilirsiniz! Türbanlı bir kız başörtüsünü nasıl çıkarıyor görmek isterseniz gidebilirsiniz! Ben gittim ama sevmedim, beğenmedim, takdir etmedim! "Çocuklar iyi iş çıkarmışlar" diyeceğim bir "eser" yok ortada. Yine de siz bilirsiniz. Bu arada yine son yıllarda dindar kesimlerde yaşanan "milletin parasını lüpletme" olaylarını konu alan bir film geliyor. Adı "Takiye, Allah'ın yolunda." Avrupa'daki Türk işçilerinden, Anadolu'da kurulan kağıt üstünde holdingler için toplanan paralar ve bu paraların bir şekilde "iç edilmesi"yle ilgili bir film. Emrah Emre, Rutkay Aziz, Ali Sürmeli, Fehriye Evcen oynuyor. İnternette dolaşan fragmanını izledim. Daha çok YİMPAŞ holding çerçevesinde yaşanan olaylar ele alınmış. Ama nasıl ele alınmış, gerçeklere ne kadar riayet edilmiş filmi görmeden bir şey söylemek mümkün değil. Hadi hayırlısı...
Konu ishakyilmaz tarafından (03-28-2010 Saat 15:32 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-28-2010, 15:23 | #2 |
Hey Allahım bu devirde hala başörtülü kardeşlerimizi karalayan mide bulandırıcı insanlar varmı ya ?
|
|
03-28-2010, 16:51 | #3 |
Starda programın birinde başörtülü bir kız gördüm.Bilmem kaçtane kızı yanyana koymuşlar aralarında birde başörtülü erkek geliyoır bir tane onu beğeniyorlar.
Çok kötü şu ara başörtülülere sardılar yine. |
|
04-05-2010, 11:52 | #4 |
Başörtüsüne, Tesettüre kim dil uzatırsa öncelikle Cenabı hak ıslah etsin, ıslahları kabil değil ise kahhar ismiyle kahreylesin diyorum başka bir şey demiyorum.
|
|
04-05-2010, 11:57 | #5 |
Çok zekice saldırıyorlar,
Acilen önlem alınmalı, yaptırımlar söz konusu olmalı. Tesettürün imajını sarsıyolar dikkat çekmeden en büyük zararı veriyorlar. Çok dikkatli olunması gereken bir konu. Örnekleri çoğalmaya başladı. |
|
04-05-2010, 12:08 | #6 |
|
|
04-05-2010, 12:13 | #7 | |
Alıntı:
Üniversite yönetimleri gerçekdende kanayan büyük bir yara. Keşke bunları denetleyen yeni bir mekanizma kurulsa. Gerçekden insanın zoruna gidiyor... |
||
04-05-2010, 12:58 | #8 |
Çok merak ediyorum,filmi izleyerek yorum yapan kaç kişiyiz burada?Ben bu hatayı yaptım Ve kesinlikle bir önyargıyla gittim.Bana filme gidip "düşündüğün gibi değil" diyenlere rağmen
Çünkü filmin muhakkak sürekli mesaj verme kaygısını taşıyacağını düşünmüştüm.Ama değil! Nedenlerine gelince,bir genç kız var ve her tesettürlü bir bayanın olabileceği gibi bir ailesi,ev içinde ki en doğal halleri,yaşamı hatta tesettürlü olmayan çok yakın bir arkadaşı var.Yaşam tarzında ise hiç bir anormallik söz konusu değildir.Oldukça donanımlı,eğitimli sosyal bir yapıya sahip.Neticede birine ilgi duyuyor(ki olamaz diye bir yorumda olamaz diye düşünüyorum) evet doğru ama bu kişinin denildiği gibi küfürbaz sıfatıyla yakından uzaktan alakası yok.Kendi halinde sessiz sakin ,ön yargısız biri. 5 vakit namazında olan diğer bir kahramın sürekli küfür etmesi filmin tek olumsuz yanıydı. Ayrıcaa başörtüsünü çıkartyıor yorumu da neyin nesi?Filmi izleyen birisi bunu nasıl dile getiriyor hayret ettim doğrusu!Orada ki olay bambaşkaydı ve harika bir detaydı-anlayana .Filmi izlemeden bunu anlamanız çok zor.Çiğ tarafları da mevcuttu hatta örnek verecek olursam 2 tesettürlü bayanın bağlayışları.İnsan bilen birinden yardım alır o nasıl bir bağlamadır dedirttiyor insana Yazıyı yazan şahsiyetin dediklerinin hiç birine katılmıyorum diyemem,haklı sözleri kesinlikle var ama filmi tasviri doğru gelmedi. Bunlar şahsi görüşlerimdir,katılmayanlar elbette olacaktır.Çünkü kesinlikle göreceli bir durum.Dolayısıyla kişiden kişiye değişen bir olgu.Selam ile... |
|
04-05-2010, 14:24 | #9 |
Abla güzel diyosunda;
Dikkat edersen bu öyle bir konu ki filmi izlemeyenlerde yorum yapıyor, fragman bile yeterli. Yorum yapmasıda gayet tabiidir. Sonuç olarak tesettür bir tarz değildir diye düşünüyorum. Bir mahremiyettir. Annelerimize kardeşlerimize sorsalar acaba sizi böyle lanse edeceğiz diye isterlermiydi? Ki insanların tepkilerinide boşverin mutlak gerçeğin emir ettiği bir şeyi, kişiselleştirerek o kişiselleştirilmiş insanın hayatı üzerinden bu bir film senaryosu olsa bile tanıtılması bence hoş değil. Bana gerikafalı diyebilirsiniz anlarımda. Ama bana göre tesettürlü kardeşlerimiz üzerinde oluşabilecek yada onların kendi kafalarında oluşabilecek sevimsizlikleri önlemek için bu tür şeylere izin verilmemeli. Söz konusu sadece buradaki film değil. Daha önce kendini bilmezler klip, film, fotoğraf gibi şeylerde psikolojik bir saldırıyı başlatmıştır. Bunlar cok ince düşünülmüş planlardır. O kadar incedirki onlara tepki gösterdiğimiz için kendimizi suçlu hissettiğimiz anları bile yaşatabilir. Bazı şeylerin çağdaşlaşmaması gerektiği kanaatindeyim. Saygılar. |
|
04-05-2010, 14:27 | #10 |
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
büşra, din, film, gönültaş, iman, nuh, para, tesettür, türban |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|