Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı
Kardeş bende sizi takip ediyorum ama zihnim ve yıllardır takip ettiğim yayınlar ile karşılaştırdığımda söylediğiniz hiç bir şey beni tatmin etmiyor. Daha çok bu düşüncelerin bir çok sorunu çözülmez hale de taşıdığına inanıyorum. O bölgenin sorunlarını sadece feodal düzeye taşımak ekonomik boyuta indirgemek , geçmişteki asimilayson politikaları ile yıpranmış olan kültürün sorunlarını çözmez. Söylediğiniz şeylerin etkisi olabilir ama sorun bunların değişimi ile sağlanmaz yada değiştirmek içinde silahın güçünü kullanmak o bölgeyi ohal bölgesi haline döndiürmek sadece pkk nın işine yaradığınıda söylemek isterim ki geçmişteki her adımlar bu şekilde atılmıştır. Hatta ohal ağırlığı ile bu fikri öne alan kişilerin duygu düşüncelerine yakın müdahaleler yapılmıştır. Artık yıllardır bu sorun yoktur veya sorun şu vs gibi şeylerdir diyenlerin biraz sesini kesip iktidarın ortaya koyduğu iradeyi takip etmelerini öneririm. 25 yıldır bu işi sonlandıramayan siyaset asker ittifakı , demokratik açılım ile rahata erecektir.
|
İşte bu durum kişisel düşünce tatmini olmamalı diyorum. Evet yıllardır bir bataklık duruken bataklığın ürettiği sinekler yokedilmeye çalışılıyor. Üçbeş kişinin iki dudağı arasına terkedilmiş, kendisi ve ailesinden ziyade başkaları için çalışan insanlar nasıl huzur bulabilir ki? Huzur bulamayan da huzur vermez...
Hani şu bahsettiğimiz ve dert yandığımız sistem insanları baskı altında tutmak için sizce neyi kullanıyor asırlardır. Feodalite sadece bir ekonomik örgü değildir. Sistem Baskısının radikal adıdır Feodalite. Kendi toprağını işlemeyen biri ne kadar sabreder ki? Alnının terini birilerine bırakmak kime huzur verir ki.
Kısacası, Feodalite sadece ekonomik bir tıkanma değil, özgürlüklerin doğrudan halkın elinden alınmasıdır.