AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Stil
Seçenekler

Alt 04-06-2010, 00:20   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Aile hekimliği yolda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı toplantıda “Aile Hekimliğine Geçiş” ve “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ele alındı.

Kartal Titanic Otel’de düzenlenen, “Aile Hekimliği 1. Basamak Değerlendirme Toplantısı” dün yapıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul’da uzun süredir saha gözlemcilerinin ve il sağlık gözlemcilerinin ciddi değerlendirmeler yaptığını ve bu toplantıda da “Aile Hekimliğine Geçiş” ve “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile ilgili değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Bakan Akdağ, İstanbul’da İl Sağlık Müdürlüğünün ve yöneticilerinin, aile hekimliğine geçiş konusunda ciddi bir motivasyon kazandıklarını belirterek, “İnşallah aile hekimliğine geçişle bilikte sonbahardan itibaren hizmetlerin kalitesinde biraz daha artış olacak” dedi. Altyapı hazırlıklarının büyük ölçüde tamamlandığını anlatan Akdağ, bazı binalara ve yeni personele ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün İstanbullulara şunu söylemek istiyorum; aile hekimliği ile kendisine rahat ulaşabileceğimiz, bizi iyi tanıyan, bizim de onu iyi tanıdığımız, dosyasında kayıtları bulabileceğimiz bir hekimimiz olacak. Buna her hangi bir para ödemek zorunda kalmayacağız. Bir anlamda hekimimiz bizim aile albümümüze girmiş olacak. İnanıyorum ki 13 milyonluk bu kentte aile hekimliğini 2011’e kadar başlatmış olacağız. Bütün İstanbullulara hayırlı olsun. Aile hekimliği ile Sağlıkta Dönüşüm Programı, İstanbul’da bir basamak daha kaliteli bir sağlık hizmetine yükselmiş olacak.”

kynk

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-06-2010, 10:17   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
bulunduğum ilde aile hekimliği pilot illerdendi.gayet güzel ve olumlu sonuçları olmuştur.ilaç yazdırmak ve ilaç tedavisiyle çözülebilecek hastalıklar ilk safhada buradan sonuçlandırılıyor.hastanelerde ki yoğunluğu ve kaliteyi artırmak için önemli bir adım.
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 11:41   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Uzun yıllardır söyleniyor bu aile hekimliği ülkemizde ama bir türlü tam olarak hayata geçirilemedi.

İnşaallah iyi olur diyelim.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 12:25   #4
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Avrupadaki sistemi lanse etmke istediler ama net sonucu göremediler.Ama bizde genelde geçişler sancılı olur.İyi olacağını ümit edenlerdenim.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 13:06   #5
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Ohh ohh Gelsin iş sahası (:
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2010, 14:21   #6
Kullanıcı Adı
Neşe
ülkemiz hızlı bir şekilde ilerliyor ve gelişiyor rabbim önümüzü açık etsin...
Neşe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2010, 10:25   #7
Kullanıcı Adı
yasircivan91
Mrb..Ben izmirde oturuyorum. Annanem 72 dedem 80 yaşlarında..Dedem alzaymır hastalığı var..Ayrıca birçok yaşlı insanda olduğu gibi tansiyon, şeker vs.. rahatsızlıkları var..Yürüyemiyor tuvalet ihtiyacını karşılayamadığından bez kullanıyor..Yemekleri yiyemediğinden ek besin (mama) kullanıyor..Ve tüm ihtiyacını 72 yaşındaki annanem karşılıyor..Ayrıca annanamin anneside aynı evde kalıyolar..Birde onun bakımı var haliyle..Nenemde tam bilinmiyor ama 105 civarı yaşı..Şimdi dedemin bezleri alabilmesi için rapor yenilemesi gerekiyor ve oturdukları ev ise merdivenleri dar ve 2.kattalar. ben torunuyum ve dayım yengem teyzelerim vs.. ancak dedemi indirebiliyoruz. Yaklaşık 100külo olduğundan düşme tehlikeside var ayrıca hastane evlerinede yakında değil. Böyle bir durumda bilirkişi niyetine bir doktorun annanemlerin evine gelip yürüyemediği ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve alzaymır hastalığınıda göz önünde bulundurarak hastane ihtiyaçlarının başkaları tarafındanda karşılanabilmesi gerekmezmi? Bunun için ne yapmalıyız?? İzmir SSK devlet hastanesinin başhekimliğine çıktık ve buna bir yetkisinin olmadığını ve bunu yapamıycağını söyledi..Şimd ne yapmamız gerekir?? yoksa buna bir çare henüz Türkiyemizde yokmu?? Şimdiden teşekkürler...
yasircivan91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2010, 10:56   #8
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
yasircivan91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mrb..Ben izmirde oturuyorum. Annanem 72 dedem 80 yaşlarında..Dedem alzaymır hastalığı var..Ayrıca birçok yaşlı insanda olduğu gibi tansiyon, şeker vs.. rahatsızlıkları var..Yürüyemiyor tuvalet ihtiyacını karşılayamadığından bez kullanıyor..Yemekleri yiyemediğinden ek besin (mama) kullanıyor..Ve tüm ihtiyacını 72 yaşındaki annanem karşılıyor..Ayrıca annanamin anneside aynı evde kalıyolar..Birde onun bakımı var haliyle..Nenemde tam bilinmiyor ama 105 civarı yaşı..Şimdi dedemin bezleri alabilmesi için rapor yenilemesi gerekiyor ve oturdukları ev ise merdivenleri dar ve 2.kattalar. ben torunuyum ve dayım yengem teyzelerim vs.. ancak dedemi indirebiliyoruz. Yaklaşık 100külo olduğundan düşme tehlikeside var ayrıca hastane evlerinede yakında değil. Böyle bir durumda bilirkişi niyetine bir doktorun annanemlerin evine gelip yürüyemediği ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve alzaymır hastalığınıda göz önünde bulundurarak hastane ihtiyaçlarının başkaları tarafındanda karşılanabilmesi gerekmezmi? Bunun için ne yapmalıyız?? İzmir SSK devlet hastanesinin başhekimliğine çıktık ve buna bir yetkisinin olmadığını ve bunu yapamıycağını söyledi..Şimd ne yapmamız gerekir?? yoksa buna bir çare henüz Türkiyemizde yokmu?? Şimdiden teşekkürler...
Sağlık güvenceleri karşılamıyormu ?
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2010, 11:45   #9
Kullanıcı Adı
yasircivan91
sskdan emekliler sorunumuz dedemin 2 kat inip çıkmasının tehlikeli ve zor olmasından dolayı hastane işlerinin zorlaştığıdır. Yani sağlık güvenceleriyle alakalı değil sanırım. Ya istediğimiz bi bilirkişi niyetine bi doktorun gelip bu insan yaşlı hasta bakıma ihtiyacı var ve 2kat inip çıkamaz ve yürüyemez deyip hastane işlemlerini (burdaki kastım bez raporları vs.. raporları yenileme işlemleri gbi) eşinin veya çocuklarının yapabilmesini istiyoruz..Bunun için ne yapmalıyız? yada böyle birşey bugünkü Türkiye şartlarıyla imkanı yokmu?
yasircivan91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2010, 11:58   #10
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
yasircivan91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sskdan emekliler sorunumuz dedemin 2 kat inip çıkmasının tehlikeli ve zor olmasından dolayı hastane işlerinin zorlaştığıdır. Yani sağlık güvenceleriyle alakalı değil sanırım. Ya istediğimiz bi bilirkişi niyetine bi doktorun gelip bu insan yaşlı hasta bakıma ihtiyacı var ve 2kat inip çıkamaz ve yürüyemez deyip hastane işlemlerini (burdaki kastım bez raporları vs.. raporları yenileme işlemleri gbi) eşinin veya çocuklarının yapabilmesini istiyoruz..Bunun için ne yapmalıyız? yada böyle birşey bugünkü Türkiye şartlarıyla imkanı yokmu?
Dediğinizi doğru anladıysam eğer doktorlar eve gelir.Alzheimer gibi hastalara gelip evde bakıyorlar.Tanıdığım var aynı hastalıkta doktor evine geliyordu fakat özel mi devlet mi tam bilmiyorum.Ama onun rapor vs. gibi işlemlerini çocukları felan yapıyor hiç bir sorunda yaşamıyorlar.

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)