06-09-2010, 15:07 | #1 |
İsrail'den Gazze için geri adım!
Mavi Marmara'ya yapılan kanlı baskının ardından tüm dünyadan tepki toplayan İsrail'den ilk geri adım...
AP'nin haberine göre İsrail Gazze'ye meyve suyu, kurabiye ve baharat gibi gıdalar üzerindeki kısıtlamaları hafifletti. srailli ve Filistinli yetkililer, İsrail'in İsrail, Gazze'ye meyve suyu, kurabiye ve baharat gibi gıdalar üzerindeki kısıtlamaları hafiflettiğini belirtti. Açıklama Filistinli yetkili Raed Fattouh'tan geldi. Hamas’ın 2007’de kontrolü elde etmesinden bu yana, İsrail Gazze’de sadece temel insani yardımların iletilmesine izin verirken, İslamcı örgütün tarafından askeri amaçlar için kullanılabileceğini öne sürdüğü elektronik ve inşaat malzemelerinin büyük bir bölümünün geçişini engelledi. Ünlü İngiliz gazetesi Daily Telegraph, İsrail'in, yaşanan son kanlı baskınla ilgili ilgili ululararası soruşturma baskısının hafifletilmesi karşılığında Gazze'deki ablukayı kısmen azaltmayı kabul ettiğini iddia etti.Gazetedeki iddiaya göre, konuyla ilgili müzakerelere önderlik etme hevesinde olan İngiltere'nin konuyla ilgili planı İsrailli yetkililere sunduğu belirtildi.Bunun karşılığında Gazze’deki durum nedeniyle giderek artan uluslar arası eleştirilerle karşı karşıya kalan İsrail’de yetkililerin, Hamas kontrolündeki bölgeye daha fazla miktarda temel ihtiyaç malzemelerinin İsrail üzerinden geçişine izin vermeyi prensipte kabul edecekleri kaydedildi.Planın gerçekleşmesi, İsrail'in 9 Türk'ü katlettiği saldırının sorumululuğundan hiç bir şekilde hesap vermeksizin kurtulması anlamına geliyor.Bu durumun başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkenin tepkisini çekeceği kaydediliyor. internethaber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-09-2010, 15:12 | #2 |
Sadece iddia.
Haberi koymamın sebebi ise yaptıkları zulmu daha iyi anlamak için.Meyve suyu,baharat,kurabiye.Bunlara dahi izin vermiyorlar.Biz etleri bol bharatlı yerken,gözümüze fazla gelip baharatı dökerken,kurabiyeden bi ısırık alıp yarısını kenara koyarken,meyve suyunun dibine ulaşmadan kutusunu atarken,onlar tadamıyorlar bile.Bizim durumumuz Filistinlilerden daha kötü daha berbat,onlar bu acıları çekerken,ahirete kim bilir sırtlarını dönücekler 'biz acı ekerken neredeydiniz,biz yiyemezken nasıl boğazınızdan geçti' diyerek.Çok acınacak haldeyiz. |
|
06-09-2010, 15:29 | #3 |
Tutuşmaya başladılar artık, her zaman ki gibi sadece lafta kalacağını zannediyorlar dı ama hükümetimiz işin peşini bırakmayınca bekledikleri gibi olmadı...
|
|
06-13-2010, 06:54 | #4 |
Belki iddia belki de sadece göz boyama amaçlı..
Şöyle bir şey daha duydum. Mesela hayvan yeminin girişine izin veriliyor, ancak hayvan girişlerinde engellemeler var. Bebek mamaları sokulmuyor imiş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama İsrail bu her vahşilik beklenir.. |
|
06-13-2010, 06:58 | #5 |
Geçen yıl büyük baş hayvan yetiştiricileri uzun süre eylem yaptı hayvanlarına yem yediremediklerinden dolayı.Hayvanların açlıktan kemikleri bir bir sayılıyordu.Şimdi durum nedir bilmiyorum ama değiştiğini sanmıyorum.Hayvan yemini çok gören tabi çocuk mamasıda sokmaz içeri.
|
|
06-13-2010, 07:05 | #6 | |
Alıntı:
Böyle bir şey varsa, bu da bebekleri katletmenin bir başka yolu olsa gerek onlar için.. |
||
06-13-2010, 07:09 | #7 |
Yani orası öyle.Besinsiz bırakıyorlar.Oysa besin çok önemli bir şey.
Ama neyseki zorlukla büyüğen insan daha olgun olmasıyla birlikte vucudu daha sağlamlaşıyor,bu kanıtlanmış bir şey.Hastalığa kapılmamaları önemli olan bu.Zaten gemilerdeki tüm yicekleride yaktılar atılar. |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|