AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-24-2010, 01:53   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow Suriye ve İran'dan İsrail çağrısı!
Suriye Devlet Başkan Yardımcısı El Şara ve İran Meclis Başkanı Laricani İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması gereğine vurgu yaparak Özgürlük Filosuna yönelik kanlı saldırısı sebebiyle İsrail'in cezalandırılmasını istedi.

Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk El Şara resmi ziyaret amacıyla bulunduğu İran'da Meclis Başkanı Ali Laricani ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular değerlendirildi.

İran ve Suriye arasındaki ilişkilerin tanık olduğu gelişmelerin de ele alındığı görüşmede bu ilişkilerin bölge güvenliği ve istikrarının yanı sıra ortak çıkarlara hizmet etmesi gereği vurgulandı.

El Şara ve Laricani aynı zamanda başta İsrail'in Filistin halkına yönelik aralıksız devam eden saldırıları ile uluslararası ve insan hakları ihlalleri gibi bir dizi bölgesel konuyu da görüştü. El Şara ve Laricani görüşmede, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın tamamen kaldırılması ve birçok Türk vatandaşının şehit düştüğü özgürlük filosuna yönelik korsanlığından dolayı İsrail'in cezalandırılmasının gereği vurgulandı.

Yapılan görüşmede ayrıca Irak konusuna da değinildi. Irak ile ilgili olarak, Irak halkının tüm kesimlerinin isteklerini karşılayacak ulusal bir hükümetin kurulması ve bunun Irak'a ilaveten bölge istikrarına katkı sağlayacağı konusunda iki tarafın mutabık olduğu belirtildi. Görüşmeye Suriye'nin Tahran Büyükelçisi Hamit Hasan, İran Şura Meclisi Üyesi Muhammed Kerim Abidi ve İran'ın Şam Büyükelçisi Ahmet Musevi katıldı.

Öte yandan El Şara dün İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinajad tarafından kabul edilmişti. Görüşmede İsrail İsrail'in Gazze ablukasını kaldırması ve İsrail'e uluslar arası bir soruşturmanın açılması gereğine işaret edilmişti.

El Şara aynı zamanda İran Milli Güvenlik Müsteşarı Sait Celili ile uluslararası ve bölgesel bir dizi konuyu ele almıştı. El Şara ve Celili arasında gerçekleşen görüşmede, İran'ın nükleer dosyasının barışçıl yollarla çözümü önünde kapıları açan Türkiye ve Brezilya'nın katkılarıyla imzalanan üçlü anlaşmanın önemi konusunda görüş birliğinde oldukları kaydedilmişti.

Cihan

 

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi