AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-07-2010, 17:15   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart Süleyman demirel hakkında
Saygı değer forum üyeleri Süleyman Demiler hakkında görüşlerini belirtmenizi rica ediyorum...Güzel bir tartışmaya ev sahipliği yapalım inşaALLAH.

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-07-2010, 17:39   #2
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
ülkemizin yıllarca kanını emen, beş para etmez, kalitesiz bir şahsiyetti.

ülkede benzin vardı da biz mi içtik diyen bir politikacı.

bir sitede kendisiyle ilgili yapılan yorumlardan birkaçı dikkatimi çekti, aktarıyorum:

kirikkale de patlayan cephane fabrikasi icin "kimin aklina gelir patlayacagi?" demesi ve erzurum depreminde muhendisligini yaptigi bina yikilinca "o bina 35 yil ayakta durdu diye kimse takdir etmiyor da, niye yikildi diye herkes elestiriyor?" demesiyle "bu adam nasil muhendis?" dedirten politikaci..

fikret kızılok vaktiyle "süleyman hep başbakan,başbakan süleyman" şarkısıyla ilgili olarak "ben çocuktum,süleyman demirel başbakandı,bu yaşıma geldim hala başımızda" demiş.fikret kızılok toprak oldu ama o hala yaşıyor..bizi de toprağa göndereceği konusunda ciddi şüphelerim var.

iki saat konusup hiç bisi soylememe ama buna ragmen kendini dinletebilme yetenegine sahip turkiye'nin ilk stand-up sanatcısı.

"memlekette benzin vardı da biz mi içtik?"
"üs yok tesis var"
"dün dündür, bugün bugündür"
"yollar yürümekle aşınmaz"
"demokrasilerde çareler tükenmez"
"açım diyene geber diyemezsiniz"
"mit gizli saklı işler yapan bir teşkilat değildir"
"elektriğin komünisti olur mu?"
"gap'ı gaptırmam"
gibi ardı arkası gelmeyen özlü sözleriyle halkı uyutmayı , senelerdir gidip gidip gelmeyi hüner edinmiş politikacımız. (tekrar geri dönecek diye çok korkuyorum)

"ege bir turk golu degildir, ege bir yunan golude degildir, binanaleyh ege bir gol degildir" gibi ucubik anlasilmaz insanin kafasini duvara vurmak isteticek cumlecikler kurabilme potansiyeli genis olan bir liderciktir.
17 agustosta deprem olduktan sonra sabah "binanaleyh turkiyenin alti curuktur, turkiyenin alti curuktur diye birakip gidecek degiliz, bununla yasamasini ogrenicez" gibisinden bir laf ederek olen onlarca turk yurttasinin kemiklerini sizlatmis, bir toplum onderinin sahlanarak acilara yara sarmak icin harekete gececegi ve gozleri dolu dolu yapacagi konusmalari duygusuz vicdansiz bir sekilde "devletimiz ortadadir gucludur" gibi gecistirmeye calismis, turkiyede lider olmaz sark kurnazi olunur sozunu hak eden, ispartali suludur kendileri.
anlasilmaz laflar etmede ve ipe sapa gelmeyecek mantiksiz ama uzun cumleler kurmakta guruluguda vardir.
uzucu olan taraf turk halkinin bu adami omuzlamasidir.
zaten finalide kendi yapmis "7 kere gittik 8 kere geldik, her geldigimizde gonderdiler bidaha geldik binanaleyh doyamadik siyasete" gibi bir lafla siyasi hayatini "siyaset ustu" bir mertebeye tasimis ve orada devam ettirmektedir

inanılmaz sözleri var. böyle bir adam ülkemizde 40 yıl kalıyorsa, neden geri kaldığımızı 3.sınıf ülke olmaktan kurtulamadığımız anlaşılmış oluyor.

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 17:57   #3
Kullanıcı Adı
El Emin
"binanaleyh" sözünü duyunca zaten aklıma süleyman demirel gelir her cümlede olmazsa olmaz kelimesidir.

Şahsım adına Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde Alparslan TÜRKEŞ'ten sonra hiç anlayamadığım ikinci siyasetçidir....Düşününce nasıl bu millet o fırsatı vermiş anlıyamıyorum...

Şahsen ben Süleyman Demirel'i sevmiyorum...Düşünüyorum bazen halk ona nasıl 12 yıl başbakanlık koltuğunu emanet etmiş onuda anlamıyorum...Bir Adnan MENDERES'in Bir Turgut ÖZAL'ın Bir Recep Tayyip ERDOĞAN'ın başbakan olması şaşılacak bir durum değil en azından bana öyle gelmiyor fakat onu nasıl başbakan yapmışlar onca yaşanana rağmen onu anlamış değilim....

Alt 07-07-2010, 17:59   #4
Kullanıcı Adı
TYH
Çok zeki,güçlü bir hafızaya sahip olan siyasetçidir kendisi.Ayrıca güzel ülkemin içine eden bir mason olduğu da başka bir ayrıntı..
Alt 07-07-2010, 19:26   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Aslında süleyman demireli anlamak için 1950 ye gitmek gerekir...
Ne oldu o dönemde chp faşizmi sona erdi ve ilk çok partili seçimde halk demokrat partiyi başa getirdi...
Ardından birdaha...
Ve Sonra bir daha...
chp ve arkasındakilerin bu işin artık seçimle olmayacağını ve halkın kendilerine güvenmediğini anladılar...
Ve 27 mayıs darbesiyle hükümeti devirdiler...

O dönemde bu darbeye bir komutan dur demişti adı ragıp gümüşpaladır.1960 yılında orgeneral rütbesinde 3 ncü ordu komutanı iken, 27 mayıs darbesi oldu. ankara'da darbe yapan milli birlik komitesi'ne liderlerinin kim olduğunu sordu ve eğer liderleri kendisinden daha kıdemli bir orgeneral değilse emrindeki 3. ordu ile ankara'ya yürüyüp isyana son vereceğini bildirdi. bunun üzerine, cuntacılar, o zamana kadar darbe'den haberi olmayan emekli orgeneral cemal gürsel'i askeri uçakla izmir'den ankara'ya getirip, darbenin en kıdemlisi olan korgeneral cemal madanoğlu'nun yerine lider gösterdiler. 6 haziran 1960 tarihinde genelkurmay başkanlığı'na atandı. 2 ağustos 1960 tarihinde, daha sonra emekli inkılap subaylar derneği'ni oluşturacak olan ve demokrasiye inanan diğer binlerce subayla birlikte milli birlik komitesi tarafından re'sen emekliye sevk edildi.

Ve Ragıp Gümüşpala Adalet Partisini kurmuştur..
İlk seçimlerde kaosun korkusundan halk chpye yönelsede yüzde 2 oy farkla ikinci parti olmuştur adalet parti..
Tabi ki bunda kaostan sonra kurulan partilerin önemide çoktur 2 yeni parti daha kurulmuştur o seçimlerden önce..

Neyse devam edelim ragıp gümüşpala hem menderesi asanlara karşı zamanında gösterdiği tutum hemde başarılı muhalefeti sayesinde adalet partisine güvenenleri yanıltmamıştır..

Ama 1965 seçimlerinden 1 yıl önce ne hikmetse bir otel odasında ölü bulunur kendisi...
Ve partinin başına süleyman demirel getirilir...
Olay çok açık yeni bir menderes istemeyen güçler gümüşpalayı bir şekilde ortadan kaldırarak yada ölmesini fırsat bilerek üzerinde kontrol kurabilecekleri demireli bu yükselişteki partinin başına getirmişlerdir...

Ve beklenen olmuştur..Adalet Partisi yüzde 52 ile başa gelmiştir...

En ciddi muhalif chp olunca 69 seçimlerinide kazanmıştır..

Normal şartlarda başa gelemeyen chp arkasındaki güçler sayesinde kanlı pazar ve 12 mart muhtırası sayesinde vede yeni kurulan sağ partilerin oy bölmesi sonucu görevi bülent ecevit başkanlığındaki chp ye kaptırır..

Ama bülent ecevit gerek basına gerekse mitinglerinde gladiodan kontrgerilladan bahsetmeye başlayınca ard arda suikastlere uğradı ve kanlı 1 mayıs vs. olaylarla devrildi..

Şimdi şurada şöyle bir sonuç ortaya çıktı 12 eylülden sonraki seçimlerde yine bir sağ parti başa geldi özal.. ve sonra yine...
Aynı güçler yine anladı ki sağ yine yükselişte gördü özalın cumhurbaşkanı olmasını fırsat bildiler ve önce anavatanın başına mesut yılmazı getirdiler ve daha sonra 1991 seçimlerinde demireli yine başbakan yaptılar...

Demirel başbakanlıkta hep özalı gölgesi arkasında kaldı ve özal şüpheli bir ölümle vefat etti..Cumhurbaşkanı kim oldu dersiniz?Yine süleyman demirel..

Uzun bir aradan sonra NEcmettin Erbakanla ülke biraz olsun kıpırdanmaya başladı ve 28 şubat temelinde kim var.Yine Süleyman demirel..

Solun güç kaybedip sağın iktidar olduğu her dönemde bir şekilde süleyman demirel başa gelmiş bakıldığında...
Şimdi birilerinin ölümü...
Birilerinin yıkımı...
hep ona fayda sağlamış...
nasıl görebilirim demireli?
33.dereceden mason olduğunu bilmeyen yok...

Ama şimdi bu yazdıklarımdan ötürü bende şüpheli bir ölüme kurban gitmeyeyimde...
Alt 07-07-2010, 19:28   #6
Kullanıcı Adı
redyellow
"güzel bir tartışmaya" demiş arkadaşımız.

Emin olun demirel hakkındaki görüşlerimi, içimden gelenleri tam olarak aktarırsam bu başlıkta hiç güzel şeyler okuyamazsınız!

Onun için içimdekileri tam olarak yazmadan sadece şunu söylüyorum:

Bin beter olsun!
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 19:40   #7
Kullanıcı Adı
El Emin
Yavuz tamamen sana katılıyorum...

Zaten 28 şubat postmodern darbesi döneminde YÖK başkanı olan gürüz'ü tekrar göreve getirmesinden onun nasıl bir kukla olduğunu anlayabiliriz..

Şimdi birileri YÖK başkanını tekrar atamasında ne sorun var diyebilirler eğer 28 şubat dönemini incelememişlerse demeleri de kaçınılmaz ben kısaca açıklayayım..

YÖK başkanı gürüz tamamen askeri bir kukladır ve o dönemde kadrolaşmanın en fahişçesini en mesnetsizcesini yapmıştır üniversitelerin rektörlerine kadar atadığı adamların hepsi bir kukla ve 28 şubat döneminde özel okul dershane gibi kuruluşlara göz açtırmamıştır ve 8 yıl kesintisiz eğitimi savunup orta okul imam hatibin kapatılmasında büyük rol oynamıştır yani muhafazakar kesime kan kusturmak için eğitim sahasında kullanılmış biri ve verilen işi başarı ile yerine getirmiştir...

2000'li yıllarda görev süresi bitmiş ve cumhurbaşkanıda süleyman demirel halk olsun basın olsun herkes gürüz'ün tekrar YÖK başına getirilmemesini istemiş fakat Süleyman demirel tüm herkesi yok sayıp askeri bir emir alıp tekrar YÖK başına getirmiştir zaten bu olay kendisinin tekrar cumhurbaşkanı olmasına engel olmuştur ve olamamıştır...

3'lü koalisyon dönemi gelmiştir akabinde bu dönemde cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer olmuştur ahmet necdet sezer'de direk onu koltuğundan indirmek yerine içten çökertmeye çalışmıştır fakat başarılı olamamıştır...
Alt 07-07-2010, 19:41   #8
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Emin olun demirel hakkındaki görüşlerimi, içimden gelenleri tam olarak aktarırsam bu başlıkta hiç güzel şeyler okuyamazsınız!

Bin beter olsun!

Yazın abim....Ben güzel derken sizin anladığınız güzeli kastetmedim...
Alt 07-07-2010, 19:41   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bin beter olsun!
Tam da bunu dicektim
Valla ben siyaset ağzıyla konuşamam,tartışma nedir bilmem aklımdan geçen ne varsa anında yazarım silmeyede üşenerim,şimdi yazsam banlanırım kesin
Sizler yazın bizler faydalanalım.
Alt 07-07-2010, 19:49   #10
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yazın abim....Ben güzel derken sizin anladığınız güzeli kastetmedim...

Ama forumdan atılırım içindeki tam olarak yazarsam!
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)