![]() |
#21 |
![]() ![]() Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pakistan'a 2 çadır hastane kurulacağının müjdesini verdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tarihinin en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalan Pakistan'a tam donanımlı çadır hastanelerin kurulacağını açıkladı. Akdağ ayrıca, ülkede bulaşıcı hastalıklardan zarar görecek vatandaşların ise gerekirse tedavi için Türkiye'ye getirilebileceğini bildirdi. Bakan Akdağ, Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Etkinlikleri alanını ziyaret etti. Akdağ'a ziyaret süresince, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan eşlik etti. Akdağ ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, sel felaketinin vurduğu Pakistan'a yapılacak yardımları sorması üzerine Akdağ, Pakistan'ın kardeş ülke olduğunu ve ülkeye hükümet olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Ülkeye 2 tam donanımlı çadır hastane kurulacağını aktaran Akdağ, "Pakistan bizim kardeş ülkemiz yardımlar sürecek. Hem hükümet olarak hem millet olarak Pakistan halkının acısını paylaşıyoruz. Büyük bir felaket yaşandı. Daha da önemlisi bu felaketin sonucunda Pakistan'da bir takım bulaşıcı hastalıkların gelişme riski var. Bakanlık olarak ciddi bir çalışma yaptık. 2 çadır hastane diyebileceğimiz ama bunlar çok modern hastaneler. İki çadır hastane hazırlamış bulunmaktayız, personeliyle ekipmanıyla her şeyi ile. Başbakanlık Acil Afet Genel Müdürlüğü ve Pakistan arasında görüşmeler var. Hadi gidiyoruz dendiği zaman ekiplerimiz bu hastanelerimiz Pakistan'a götürülmüş olacak" diye konuştu. Ülkeye gidecek personel sayısının henüz belli olmadığını kaydeden Bakan Akdağ, ihtiyaç olduğu takdirde hastaların Türkiye'ye götürülmesinin de söz konusu olabileceğini belirtti. Akdağ şunları söyledi: "2 çadır hastanenin hizmetini tamamen görecek hekimler ve sağlık çalışanları ama rakam henüz belli değil. İhtiyaç olursa onu da yapabiliriz. Ama önemli olan şartları değerlendirip orada tedavi yapmak. Çünkü çok sayıda insanda ağızdan bulaşan mide bağırsak enfeksiyonları, ishalleri en büyük risk şuan da. İçme suyu problemi var. Hükümet olarak her türlü desteği sağlayacağız." ÇOCUKLAR BAKANDAN JETON İSTEDİ Sağlık Bakanı gazetecilere yaptığı açıklama sonrası belediyenin hazırladığı etkinlik alanında yer alan stantları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği'nin açmış olduğu standın önünde, vatandaşlar tarafından sergilenen Atabarı oyununu ilgiyle izleyen Bakan Akdağ, daha sonra Erzurumlu ozanların atışmalarını dinledi. Bu sırada Sağlık Bakanı ve çocuklar arasında ilginç diyalogların yaşanması gözlerden kaçmadı. Çocukların etkinlik alanında bulunan lunapark için Bakan Akdağ'la jeton diyaloğuna girmeleri ilginç görüntüler oluşturdu. "BİRİLERİ VATANDAŞA GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM DİYORDU, BAKALIM VATANDAŞ ONLARA NE YAPACAK" Ziyaret sırasında Referandum sürecine de değinen Akdağ ilginç değerlendirmelerde bulundu. Referandumun, ülkenin geleceğini aydınlatan bir referandum olacağını aktaran Akdağ, "Hem heyecanlıyım hem çok mutluyum. TBMM görevini yaptı, yapabildi bütün engellemelere rağmen ve sandığı halkın önüne koydu. Elbette bu halk darbecilere dur diyecek, bu halk kendi bireysel haklarını genişletmek için evet diyecek. Elbette bu halk yargını tarafsızlığı için, halkın üzerindeki vesayetlerin halkın üzerindeki hükümranlığın kalkması için evet diyecek. Birileri vatandaşa, çobanın oyuyla profesörün oyu bir mi olacak diyordu, birileri vatandaşa bidon kafalı, göbeğini taşıyan adam diyordu. Dur bakalım göbeğini taşıyan adam ne yapacak onlara bu referandumda" diye sözlerini tamamladı. Dünya Bülteni / Haber Merkezi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() ![]() Diyanet İşleri Başkanlığı, Pakistan'daki sel felaketinde zarar görenler için camilerde yardım kampanyası başlattı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izniyle başlatılan yardım kampanyası Cuma hutbesi sırasında vatandaşlara duyuruldu. Hutbede Pakistan halkının zor günler geçirdiği belirtilerek, Ramazan ayının yardım ayı olduğu hatırlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çağrısı üzerine harekete geçen vatandaşlar Pakistan'a yardım için adeta sıraya girdi. Teşvikiye Camii'nde cemaate seslenen imam, Pakistan'ın dost ve kardeş ülkelerden birisi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Pakistan tarihi bağlarımızın çok kuvvetli olduğu bir ülkedir. Hükümetler üstü bir dostluk var ki o dostluğu tarih boyunca kimse silememiştir. Kurtuluş savaşımızda hanımlar dediler ki Osmanlı, Türk kardeşlerimiz kurtulsun yeter ki biz önemli değil dediler ve gerdanlıklarını, kollarındaki bilezikleri patır patır kopararak bize gönderdiler. Bu samimi içten din kardeşlerimizin şu an itibariyle hakikaten sıkıntıda olduklarını biliyoruz. Cani gönülden, riyasız, gösterişsiz, samimiyetle Allah için yardım edelim." Namaz sonrası camiden çıkan cemaat, yardım kutularını doldurdu. Tüm İstanbul genelinde toplanan yardımların önümüzdeki günlerde Pakistan'a gönderileceği öğrenildi. Dünya Bülteni / Haber Merkezi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() ![]() Dünyanın en büyük seline maruz kalan Pakistan'ın önemli kenti Karaçi'de bir parti lideri daha öldürüldü. Pakistan’ın Karaçi havalimanı yakınlarında önceki gün silahlı kişiler tarafından pusu kurularak yapıldığı saptanan saldırıda ANP partisinin eyalet lideri Ubeydullah Yusufzai ve arkadaşı öldürüldü. Olayın ardından şehir bir kez daha karıştı. Sel felaketler yüzünden ara verilen olaylar bu suikastle birlikte bir kere daha alevlendi. Kızgın taraftarlar ve bilinmeyen kişiler tarafından çıkarılan olaylarda 13 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı. Ayrıca, 14 araba, MQM partisinin bir ofisi ve bir de karakol ateşe verildi. Son gelen haberlere göre, bugün de çoğu bölgede gerginlik devam ederken olaylarda 6 kişi yaralandı. ANP liderinin naaşı memleketine gönderilirken ve Karaçi’de liderin gayben cenazesi kıldırılacak. Ubeyd ur Rahman - Dünya Bülteni / Lahor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Allah c.c. O kardeşlerimize sabır versin bizlerin elleriyle yardım etsin İnş... ! Her Müslüman duyarlı olmalıdır kanaatindeyim... Lakin Çevremizdeki Müslüman Kardeşlerimizin yapmak istedikleri yardımlarda ''güven duygusu'' noktasında sendeledikleri görülmektedir... Güvenli duyarlı reklamlara ihtiyaç var sanırım acizane...!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() ![]() Pakistan'da sel felaketinde hastalıklardan ölümler artmaya başladı, dünya dan gelen yardımlar yetersiz ve yavaş Pakistan'da uzun süredir sel felaketinin ardından şimdi de baraj ve denizlerin kabarması tehlikesi başgösterdi. Sind eyaletinde bulunan Guddu ve Sakhar barajlarından taşan sular Kotri barajına baskı yapıyor. Pakistan’ın hava durumlar kurumu (metoroloji) genel müdürü Kamaruzzaman Çohdri’nin basına verdiği bilgilere göre, Deniz’de High tied ve beklenen selden dolayı Thatha şehrinin durumu kötü olabilir. Çohdri, “23 Ağustos’ta denizde kabarma meydana gelebilir. Ayrıca gelecek haftaya da denizde büyük akıntılar bekleniyor” diye uyardı. Sind eyaletinin büyük şehirlerinden Racan Pur, Deyra Gazi Han ve Tonsa Şerif’in bir çok bölgeleri hala sel felaketiyle karşı karşıyadır. Diğer tarafta Beloçistan eyaletinde de sel felaketleri devam ediyor. Gandaha bölgesinde şu an 2 metreden yüksek sel akıntısı yaşanıyor. 10 bin kişi devlet kurumlarına sığınmış durumda. HASTALIKLARDAN ÖLÜMLER BAŞLADI Selden etkilenenlerde hastalıklar görülmeye başladı. Özellikle Gastro ve cilt hastalıkları hızlı bir şekilde yayılıyor. Sadece Sind eyaletinde Gastro hastalığından ölenlerin sayısı 30'u buldu. Kaşmur’da gastro hastlığından 800 kişi yerel hastanelere kaldırıldı. Selin üzerinden yaklaşık beş gün geçmesine rağmen bölgeye sağlık kuruluşlarından ulaşan olmadı. Diğer tarafta önceden öğır hasta olan örneğin kalp, tasyon ve şeker hastalar ne tedavi olabiliyorlar ne de ilaç buluyorlar. Pakistan metoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamada nehirlerden akan suların üç gün içinde normale dönmesi bile felaketin şiddetini düşürmeyecek. Açıklamada felaketin 10 gün daha devam edeceği belirtildi. ALİMLERDEN FETVA Diğer taraftan Pakistanlı alimler de yaşanan sel felaketinin izlerinin bir an önce silinmesi için fetvalar yayımladılar. Bunlardan biri de nafile hac ve umrelerin terk edilmesi ve oralara harcanacak paraların selzedelere harcanması istendi. YARDIM FAALİYETLERİ YAVAŞ İLERLİYOR Sel felaketi yaşayan Pakistan’a yardım yağarken, TOBB 1 milyon dolar tutarında yardım kararı aldı. Suudi Arabistan hükümeti de 105 milyon dolarlık yardım sözü verdi. Türkiye genelinde yardım seferberliği başlatıldı. ABD de yapacağı yardım miktarını artıracağını bildirdi. BM'DEN ÇAĞRI Birleşmiş Milletler (BM), yaklaşık 3 haftadır sel felaketi yaşayan Pakistan’da acil yardıma muhtaç insan sayısının 6 milyondan 8 milyona yükseldiğini açıkladı. BM insani yardım operasyonları sözcüsü Maurizio Giuliano “Zaman ilerledikçe durum daha da kötüleşiyor. Şu anki tahminlerimize göre acil insani yardıma ihtiyaç duyanların sayısı 8 milyon” dedi. Yine BM’nin belirlemelerine göre 4 milyonun üzerinde kişinin seller nedeniyle evsiz kaldığı Pakistan için yardım kampanyası başlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu, 1 milyon dolar tutarında nakdi yardım kararı aldı. TOBB ayrıca Halk Bankası’nda bir yardım hesabı açtı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sardar Tariq Azizuddin’in katılımıyla kampanyaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. SUUDİLERDEN 105 MİLYON DOLAR NEW York Times Gazetesi, sel felaketi yaşayan Pakistan’a en büyük yardımı 82 milyon dolarla ABD’nin sağladığını belirtirken ramazan ayı olmasına rağmen Müslüman ülkelerinden çok az yardım geldiğini, Türkiye’nin ise şu ana kadar 11 milyon dolar yardım yaptığını yazdı. Asya Kalkınma Bankası (ADB), sel felaketinin yaşandığı Pakistan için hazırladığı yardım paketini 2 milyar dolara çıkarırken, petrol zengini Suudi Arabistan daha önce vaatte bulunduğu 80 milyon dolarlık yardım miktarını 105 milyon dolara çıkardı. “TÜRKİYE EN ÖNDE OLACAK” Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, New-York’ta BM Genel Kurulu’nda konuştu, Pakistan’a yardımda Türkiye’nin en ön safhada yer alacağını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın Genel Kurul’a gönderdiği mesajı da okuyan Bağış, Türk Silahlı Kuvvetler’e ait iki nakliye uçağının Pakistan’a tıbbı malzeme götüreceğini söyledi. Toplantının açılışında konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki -moon da Pakistan’da 8 milyon insanın yiyeceğe, suya ve barınmaya ihtiyacı olduğunu belirtti, 14 milyon insanın da sağlık hizmetine gereksinim duyduğunu söyledi. KİM NE KADAR YARDIM YAPTI? (MİLYON DOLAR) Suudi Arabistan 105 ABD 96.81 İngiltere 40.86 Avustralya 31.62 BM-CERF 26.59 Norveç 14.81 Japonya 14.44 Türkiye 11.40 Danimarka 10.74 İspanya 5.51 Kuveyt 5 İsveç 4.57 Almanya 3.96 Ubeyd Rahman / Dünya Bülteni / İslamabad |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() ![]() Toplam 40 milyon kişiyi etkileyen sel felaketinin vurduğu Pakistan'a yardımlar 500 milyon dolara yaklaştı ama bu Pakistan'a yetmeyecek miktarda... Dünyanın en büyük sel felaketlerinden birisiyle mücadele eden Pakistan'a yardım miktarı düşündürüyor. Temmuz ayı ortalarında başlayan muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketi ile son 5 yılın (2005 depreminden sonra) en büyük doğal afetine maruz kalan Pakistan’da yapılan yardımlar açlık ve hastalığı engelleyecek düzeyde değil... 40 milyona yakın kişinin etkilendiği ve yaklaşık 2 bin kişinin kaybolduğu sel felaketinde ülkenin yüzde 70’inin sular altında kaldığı belirtildi. Birleşmiş Milletler’in Pakistan’a özel yardım ile ilgili toplantısının ardından, yapılan yardımlar 500 milyon dolara yaklaşırken, Pakistan'ın yaklaşık 15 milyar dolara ihtiyacı bulunuyor. Uzmanlar şu an Pakistan'a ulaşan yardımın Haiti'ye giden yardımın yüzde biri olduğunu açıkladı. Haiti depremi için ilk on günde toplanan para 575 milyon avro idi. ABD Pakistan'a sadece 70 milyon dolar yapacağını açıklarken İngiltere ise 48 milyon dolar yapacağını kaydetmişti. ABD Pakistan'a Taliban'la mücadele için 1 milyar dolar yardımda bulunmuştu. TÜRKİYE'DEN YARDIM SÜRÜYOR Muson yağmurlarının neden olduğu sellerin vurduğu Pakistan’a Türkiye’den aralıksız olarak yardım gönderilmeye devam ediliyor. Kızılay, Kimse Yok Mu Derneği, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Derneği ve İHH Pakistan’a yiyecek, giyecek ve ilaç ile birlikte, Ramazan dolayısıyla iftar çadırları ve parasal yardım ulaştırdı. Kızılay’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Pakistan’a 20 Ağustos’ta (önceki gün) DC-10 tipi kargo uçağıyla üç kez yardım gönderildi. Dün de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın koordinasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan 2 uçak daha Pakistan’a gönderildi. Uçaklarda 2 ton aşı, ilaç, tıbbi malzeme ve 2 tam donanımlı mobil hastane, 1 ambulans, 1 adet 4x4 UMKE aracının yer aldığı bildirildi. 42 kişilik sağlık ekibi de gönderildi. Başbakanlığın açtığı Pakistan’a Yardım Kampanyasında da 4 milyon 182 bin 419 TL 95 Kuruş, 208 bin 150 dolar, 152 bin 165 avronun toplandığı duyuruldu. Dünya Bülteni / Haber Merkezi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() ![]() Sel felaketi nedeniyle bir insanlık dramına sahne olan Pakistan'a yapılan ya da taahhüt edilen yardımların toplamının 800 milyon doları geçtiği bildirildi. Pakistan’a yardımlar 800 milyon doları aştı Sel felaketi nedeniyle bir insanlık dramına sahne olan Pakistan'a yapılan ya da taahhüt edilen yardımların toplamının 800 milyon doları geçtiği bildirildi. Son 80 yılın en büyük felaketini yaşayan Pakistan'da sel baskınları artarak devam ediyor. Ülke 4. haftaya yeni sel baskınlarıyla girdi. Dün 200 bin kişi daha evini terk etmek zorunda kaldı. Yapılan yardımlar 800 milyon doları buldu. Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, ülkenin karşı karşıya kaldığı en büyük felaketlerden birinin yaralarının sarılması için uluslararası toplum tarafından yapılan ya da taahhüt edilen 815.58 milyon dolar için minettarlığını ifade etti. 15 ÜLKEDEN 423 MİLYON DOLAR Sel felaketinin vurduğu Pakistan’a ABD’nin 102 milyon dolar, Suudi Arabistan’ın 65,3 milyon dolar, İngiltere’nin 64,76 milyon dolar, Avrupa Komisyonu’nun 54,15 milyon dolar yardımda bulunduğu ya da taahhüt ettiği belirtildi. İşte yardımda bulunan o 15 ülke ABD - 102 milyon dolar S. Arabistan - 65 milyon dolar İngiltere - 64 milyon dolar Avrupa Komisyonu - 54 milyon dolar Avustralya - 31 milyon dolar BM Acil Yardım F. - 16 milyon dolar Norveç - 14 milyon dolar Japonya - 14 milyon dolar Türkiye - 12 milyon dolar Almanya - 12 milyon dolar Danimarka - 11 milyon dolar İsveç - 9 milyon dolar Çin - 9 milyon dolar İspanya - 5.5 milyon dolar Finlandiya - 5 milyon dolar timetürk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() ![]() Sıcak, sağlık hizmeti götüren doktorları hasta ediyor. Yüksek nemden bunalan halk ise mikrop yuvası sularda serinliyor. Yeni sel dalgası nedeniyle Pakistan'ın güneyinde 200 bin kişi evine terk etmek zorunda kalırken, yapılan ya da taahhüt edilen yardımlar 815 milyon dolara ulaştı. Ancak uzun vadede Pakistan’a çok daha fazlası gerekiyor. Bu arada sıcağın etkisiyle sağlık hizmeti götüren doktorlar da hastalanmaya başladı. Yüksek nemden bunalan halkın mikrop yuvası sularda serinlemeye çalıştığını söyleyen Yeryüzü Doktorları’ndan Dr. Kadir Keklik, büyük salgının kapıda olduğunu söyledi. Alman DW'nin haberine göre Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, tüm dünyadan gelen yardımlar nedeniyle memnuniyet duyduklarını belirterek uluslararası toplumun duyarlılığının etkileyici olduğunu söyledi. Kureyşi, uluslararası toplum tarafından 815 milyon euro tutarında yardım yapıldığını ya da taahhüt edildiğini açıkladı. UZUN VADEDE ARTMASI BEKLENİYOR Birleşmiş Milletler (BM), afetzedeler için 360 milyon euro acil yardım gerektiği çağrısında bulunmuştu. Yapılan yardım miktarı ise BM'nin belirlediği rakamın da üzerine çıkmış oldu. Ancak sel felaketinden büyük zarar gören Pakistan'ın uzun vadede çok daha fazla mali desteği ihtiyacı var. Sel felaketinin vurduğu Pakistan'a ABD'nin 102 milyon dolar, Suudi Arabistan'ın 65,3 milyon dolar, İngiltere'nin 64,76 milyon dolar, Avrupa Birliği Komisyonu'nun 54,15 milyon dolar yardımda bulunduğu ya da taahhüt ettiği belirtildi. Türkiye de yaklaşık 10 milyon dolar yardımda bulundu. IMF İLE TOPLANTI Uluslararası Para Fonu (IMF) da bugün Pakistanlı yetkililer ile birlikte bundan sonraki yardımlar için görüşmelerde bulunacak. Washington'daki görüşmede, sel felaketinin ülke ekonomisine verdiği zararın ele alınacağı bildirildi. Pakistan hükümetinin tahminlerine göre, yeniden imar çalışmaları için yaklaşık 15 milyar dolar gerekiyor. GÜNEYDE SEL TEHLİKESİ Diğer yandan Pakistan'ın kuzeyinde sel suları çekilmeye başlarken, güneyde ise hafta sonu yağışlar nedeniyle nehir suları yükseldi. Yaklaşık 200 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı bölgede tehlikenin devam ettiği belirtiliyor. Yeryüzü Doktorları Pakistan temsilcisi Abdulwahab Marwat'ın yaptığı belirlemelere göre kuru gıda, ilaç ve sağlık hizmeti ile içilebilir temiz su öncelikli ihtiyaçlar olarak bildiriliyor. Bölgede sağlık hizmetlerinin sağlanması için şu an Pakistan hükümetiyle koordinasyon içerisinde BM'ye bağlı kuruluşlar ile Kızılay ve Kızılhaç Federasyonları çalışıyor. Fakat milyonlarca insan için ne kadar süreceği bilinmeyen bir acil durumda yeterli sağlık çalışanı ve özellikle de ilaç kaynağı olmadığı öncelikli tespitler arasında yer alıyor. Yeryüzü Doktorları bundan önce de Pakistan'da birçok insani ve tıbbi yardım faaliyetinde bulunmuştu. En son geçtiğimiz yıl haziran ayında Swat Vadisi'nde yaşanan mülteci krizi üzerine, mülteci kamplarında mobil klinikleriyle sağlık hizmeti veren Yeryüzü Doktorları, 2005 yılında Keşmir'de yaşanan depremin ardından da bölgede acil sağlık hizmeti vermişti. Acil yardımların yanında Pakistan sağlık altyapısının gelişimi için kalkınma yardımlarında da bulunan Yeryüzü Doktorları, 2006 yılında Muzafferabad yakınlarındaki Komikot şehrinde bir sağlık ocağı kurmuş ve 2010 yılı içerisinde ise, sel felaketinin yaşandığı Khyber Pakhtoonkhwa eyaletinde bulunan Balakot şehrinde bir çocuk hastanesinin inşaatına başlamıştı. YARDIM GÖREVLİSİ DE HASTA Sıcağın etkisiyle sağlık hizmeti götüren doktorlar da hastalanmaya başladı. Yüksek nemden bunalan halkın mikrop yuvası sularda serinlemeye çalıştığını söyleyen Yeryüzü Doktorları’ndan Dr. Kadir Keklik, büyük salgının kapıda olduğunu söyledi. Kendisinin de dizanteriye yakalandığını belirten Dr. Keklik, “Tedavi ettiğimiz kişi kalacak yeri olmadığından yine hastalanıyor. Temiz su sorunu çözülmezse çocuklar ve hamile kadınlar hayatını kaybedecek dedi. Dünya Bülteni / Haber Merkezi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() ![]() Pakistan'daki selzedelerin imdadına yetişecek İyilik Treni bugün saat 14.00'da yola çıkıyor Pakistan'a yardım götürmek üzere hazırlanan "İyilik Treni", Ankara Gar'da düzenlenecek törenle uğurlanacak. "İyilik Treni", Pakistan'a 11 günde ulaşacak. Pakistan'da meydana gelen sel felaketinde zarar görenlere yardım götürmek için TCDD başta olmak üzere, Türk Kızılayı ve Sabah Gazetesi işbirliğiyle hazırlanan "İyilik Treni", yarın yola çıkıyor. Türkiye ile Pakistan arasında ticareti geliştirmek üzere iki ülke arasında işletilmeye başlanan ve bu defa da "İyilik Treni" adıyla yola çıkacak Konteyner Treninde; Mevlana evleri, çadır, konteyner barınma evleri, mutfak seti ve ekipman sandığından oluşan insani yardım malzemeleri bulunuyor. Dünya Bülteni / Haber Merkezi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() ![]() Pakistan dünyanın en büyük sel felaketlerinden birisiyle uğraşırken bir yandan da darbecilerle mücadele ediyor. Pakistan sel felaketlerle boğuşurken ülke siyasetinde yeni bir oyun ortaya çıktı. Ülkeye askeri ihtilal yoluyla sıkıyönetim getirilmeye çalışıldığı iddia edildi. Pakistan ordusuna yakın duran Pakistan’ın milliyetçi Partisi MQM lideri İltaf Hüseyin’in, askere ülkede sıkıyönetim getirmesi yönünde açıklama yapması ülkeyi sarstı. İktidar partisi başta olmak üzere bütün siyasi partiler ve örgütler MQM lideri İltaf Hüseyin’i kınarken Pakistan’ın Tehrik-ı İnsaf Partisi ise orduyu sıkıyönetim oluşturması yönünde destekleyeceğini açıkladı. Pakistan’ın Tehrik-ı İnsaf Partisi Parti başkanı İmran Han, 'Ülkenin savunması ve güçlenmesi için ordu başa gelirse bu durumu destekleyeceğiz' dedi. Muslim Lig Partisi (Functional grubu) başkanı Pir Sahib Pagara ise “Vatansever generallerin yönettiği sıkıyönetim gibi bir öneriyi tamamen destekliyorum. Şu anda ülkenin buhrandan çıkması için başka çare yok” dedi. Diğer tarafta muhalefet grubu başkanı Navaz Şerif, İltaf Hüseyin'i kınarken, 'İltaf Hüseyin, generalleri sevindirmek için sıkıyönetim getirilmesini istiyor' dedi. Cemaat-i İslami Genel Başkanı Munavvar Hasan ise, “sıkıyönetim ABD’nin isteğidir. ABD ülkemizde daha çok anarşi ve huzursuz meydana getirerek, kendi amaçlarına ulaşmak istiyor. Böylelikle iktidara ortak bir parti başkanının siyasetçilere karşı sıkı yönetimi destekleyeceğiz’ diyerek açıklama yapması kesinlikle yakışmaz” şeklinde konuştu. Ubeyd Rahman - Dünya Bülteni / Lahor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|