![]() |
#11 |
![]() Demokrasi murat 134,şeriat ferraridir...
ferrari istenir ama ferrari alınamıyor diye eldeki murattanda vazgeçilmez,hor kullanılmaz... |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
mısırda rejim değişikliği şeriatı getirmez. islam hukukundan bazı kaideleri gelip anayasaya yerleştirirler en fazla. rejim değişikliği İsrail'in alanını daraltır. hamas olsun hizbullah olsun türkiye iran ve suriye'ye ek olarak mısırda değişen rejim İsraili zora sokabilir. bu ülkelerin İslami bir anlayışla yönetilip/yönetilmediğinden ziyade İsrailin bölgede rahat olup/olamayacağını belirtmek istedim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Ürdün'ün de bir devrime ihtiyacı var orası da tıpkı Mısır gibi...
Biz yapabilsek devrimimizi onların ki daha kolay olacak ![]() Kaç kayışı kopuk bu Murat134'ün çok ses çıkartıyor giderken (: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() türkiye demokratik bir islam devleti olma yolunda hizla ilerliyor.. yada buna ilimli islam mi deniliyordu!...
demokrasiyle, islam bir arada olur mu acaba! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Alıntı:
İslam bu kadar ucuz değil.Belki şu uykulu ve yarın işe gidecek yorgun beynim size ne düşündüğümü tam olarak anlatamayacak ama deneyeyim dedim. İslam ve siyaset..İslam ve yönetim şekli.. bunları konuşalım.. Gerek pakistan gerek iran gibi islam devleti olacağına türkiye gibi laik ülke ol daha evla. islam devleti kavramı kulağa hoş gelebilir.fakat benim kafama uymuyor.islam öyle bir kavramdır ki sınırlandırılamaz.birinci değil bir gibi bir şey.. Önüne arkasına insan kafasından çıkmış düşünce veya yönetim sistemleri getirilince bu çakma bir şey oluyor. islam hakikat ayrı bir kenarda ..devlet sistem rejim ayrı bir kenarda. bana sorarsanız Allahın şu sistemle yönetin ve yönetilin hükmünün olmaması - en azından açık kesin bir hüküm - bazı konuları dünya ehlinin tasarrufuna bırakması kuralına bir örnek.. falan..uykum geldi ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Kurbağayı haşlayacaksanız hemen kaynar suya atmayın..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
Benim de merak ettiğim husus , israilin emelleri demokrasi ile sonlanabilirmi ki yada islami hassasiyetler ile yönetilen bir hukuk mu bu mağduriyeti bitirir. İslam devletlerinin hangi birinde şerri hükümler var da israilin oyunlarından uzak diyebiliriz. Bizim ülkemiz demokrasi yolunda adım adım ilerliyor bildiğiniz üzere. Rejimimiz islami olmasada israile karşı yaptırım mevzusunda bir haylide etkiliyiz, adımlarımız dünya kamuyounda ses getiriyor. İleride dize bile getirebiliriz bu siyonist ülkeyi. Şimdi azınlıkta olan bir düşüncede olsa ülkemizin yönetim bicimini kanlı bir devrim ile şerri hukuka oturturmaya çalışsak bence bu konumda israilin ülkemiz üzerinde ki etksini artırmış ve kan kaybetmiş oluruz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Sorun rejimin kalbinde değil.
Müslümanların kalp rejiminde! Her yere şeriat gelsin değişen bir şey olmaz,Gönüllere gelmedikçe. Şeriat'ın %99 'u kişide bitiyor demişti din hocamız ve ona katılıyorum. Bence biz sistemle uğraşmayı bırakılım. Gönül devletleri için çalışalım.Zaten ipin başını tutup çektim gerisi su gibi gelir sen istemesen de. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|