09-19-2007, 21:29 | #1 |
Turan-Türk birliği
Türk birliğine nasıl bakıyorsunuz?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-19-2007, 22:03 | #2 |
Turan-Türk birliği
ab yerine türk birliği mi demek istiyorsun yani bahçelinin dediği şey? bence olmaz neden derseniz biz ab ye niye grmek istiyoruz tamamen ekonomik ve sosyal sebepler müreffeh bir ülke için...biz zaten türki cımhuriyetler içinde en kalkınmışıyız...ayrıca icraat sadece birlik kurmakla olmuyor..bakın başbanımıza kaç ke zgitti türk devletlerine her seferinde de bir uçak dolusu iş adamıyla..en son ortak tv kurmanın temelleri atılımtı...diplomatik anlamda da onların yanında yer alıyoruz zaten...yani birlik kurmak sadece milli duygularımızı kabartacak gibi geliyor bana...
|
|
09-19-2007, 22:07 | #3 |
Turan-Türk birliği
Türk birliği bence Türkiye'ye ayakbağı olur.Diğer Türk devletleri bizden az gelişmiş ama bu demek değildir ki sırtımızı onlara dönelim. Önemli olan Türkiye cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların nasıl daha iyi bir yaşam sürerler çabasıdır. Demek istediğim bu konulara duygusal yaklaşmamalıyız. ;)
|
|
09-19-2007, 22:09 | #4 |
Turan-Türk birliği
bakmasina iyi bakiyoruzda bunun hayata gecirilmesi biraz zor gibi..ayrica bence öyle bir birlik olacaksa lafta olmamali arap birligi varda ne oluyor israil, filistine vuruyor kardesleri ancak kiniyor!..
su andaki sartlarda acikcasi ben biraz zor görüyorum, ab ye alternatif olacaginida sanmiyorum ama elimizdeki gücü arttirmak adina güzel bir bir gelisme olurdu.. Türk devletlerinde hala daha hissedilir bir rusya egemenenligi var önce onlarin bir silkelenmesi lazim.. |
|
09-19-2007, 23:51 | #5 |
Turan-Türk birliği
Biz Avrupa Birliği'yle zaten birlik filan oluşturamayız kültürel anlamda ve güç birliği anlamında.AB'yi ekonomik çıkarlarımız için istiyoduk ve oda zaten girmememize rağmen oldu görünüyor!
Avrupa ile yapmamız gerekeni yaptık ama onca Haçlı Seferinden sonra, bizim Avrupa'ya yaptığımız akınlardan sonra, Batılıların Çanakkale'ye saldırmalarından sonra zaten Batı ile bir kültürel dostluk ve güç birliği mümkün olamaz bana göre...! Bu bakımdan İslam dünyasının bir kısmı ve Türk Dünyasıyla ilişkiler kurulup güç birliği yapılabilir ve kültürel mirasımız arada köprü yapılabilir... Ayrıca ekonomk olarakta çok işimize gelir çünkü ; Türkmenistan dünyada doğalgazın toplam yüzde 35-40 gibi bir payına sahip ve aynı zamanda Petrol'de çıkarılıyor! Kazakistan ise Petrol konusunda dünyada inanılmaz derecede söz hakkınsa sahip ve yine oradan da doğalgaz hatrı sayılır derecede çıkıyor! Bunun haricinden buradaki halklar tam anlamıyla birbirleriyle bütünlük halinde değiller ve bir ''Abi''ye ihtiyaç duyuyorlar ama biz bütün enerjimizi Batıya sarfettiğimiz için abilik görevini Rusya üstlendi... Eğer istesek Türk Birliği fikriyle çok büyük bir devlet olabilir ve söz hakkına sahip olabilirz ama bunun için biraz sorumluluk ve çalışma gerekiyor! En önemliside Avrupa'ya bağımlı olduğumuz fikrinin kalkması gerekir... |
|
09-20-2007, 01:30 | #6 |
Turan-Türk birliği
kesinlile karşıyım turan anlayışı değilmiydi benim filisitnli kardeşimle, yemede gaardaşımla yrı koyan şisteme böyle öyle şey... ben bu ülkenin bayrağına bayrağım demiş toprağına vatan demiş bir kürt olarak ta istemem... allah resulü buyuruyor; her kim katı milliyetçilik yaparsa ( bi bakıma ırkçılı ) burnu ile bisliği karıştıran böcek gibidir.. demştir... ben de allah ve resulünün izinden giden ve ümetçiliği hiç bir şeye değişmeyen bir düşüncem var müslümanlar kardeştir... küfür tekmilletir...
|
|
09-20-2007, 12:14 | #7 | |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
Katı Milliyetçilik denmesinden sen Turanımı Anlıyorsun.TURAN dan korkma . |
||
09-20-2007, 15:51 | #8 |
Turan-Türk birliği
Gerçekten de bu ülkede Turancılık deyince yada Türk ile ilgili bşey geçince direk katı milliyetçilik yada faşizm olarak görülüyor ama değil...
|
|
09-20-2007, 17:08 | #9 | |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
||
09-20-2007, 19:17 | #10 |
Turan-Türk birliği
Ab ye seçenek ise türk birliğine bende karşıyım.Çünkü bize gerçekten ayakbağı olurlar.Ama son derece yakın ilişkiler kurma taraftarıyım.Özal zamanında Türk dünyasıyla ilişkilerimiz çok iyiydi.Hatta bütün türk cumhuriyetlerini tanıyan ilk ülke türkiye olmuştur.Ama Özaldan sonra bu siyaset unutuldu.Nitekin Türkmenbaşı, İsmail cem'e 'Yüzünüzü biraz da doğuya dönün' diye sitem ettiğini duymuştum.Biz kendi sorunlarımızla ilgilenirken bölgede rusya ve amerika etkin olmaya başladı
Şimdi ise yeniden Türkiye etkin olmaya başladı.Özal dan sonra Türk dünyası ile en çok ilgilenen iktidar biziz. ;) Türkiye ile Türkistan'ın ilişkileri geliştikçe, onlarda kalkındıkça, daha sıkı ticari,siyasi işbirliklerine girileceğine eminim. |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|