![]() |
#1 |
![]() ![]() ”Hangi sevgili size günde beş defa randevu verir?” İskender Pala
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() valla bi tane vardı..
dayanılcak gibi değildi.. yol verdim... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() O randevuya geç gelmek bir yana..
Ya hiç gitmeyenler..Ya hiç huzura çıkmayanlar: ( Fakat kıyametin ne zaman geleceği bilinmez. Belki de gönül kapılarımızı o saatlere kapatacak ömrümüz boyunca. Aslında "O" değil, biz kendimiz kapatıyoruz da farkında bile olmuyoruz.. Belki tüm insanlığın kıyameti, belki de kendi kıyametimiz.. İnşaAllah kendi kıyametimiz gelmeden, o randevulara saatinde, vaktinde gidebilip, layıkıyla icabet edebiliriz.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() İnşaAllah..
Her geçen gün amellerin hayatımızdan sıyrılması korku verici. İmandan sonra gelen en kuvvetli hakiketa karşı gereken hassasiyetleri gösteremiyoruz. Allah varmı diyorsun var deniliyor ama bakıyorsun yok gibi yaşanılıyor. Var ederek sana hayat bahşedenin ısrarla istediği bir ameli hayatın içindeki farklı insani ilişkiler ile tamamlayıp namaza alternatif kullanan zümrelerin varlığı yoğunluk kazanmakta. Cemaat şuurunu bir kenara bırakırsak vaktinde eda edilmesi gerekli namazlara karşı bile o kadar lakayt bir toplum oldukki rahmetin bizleri teyet geçmesi ruhani bunalımlar yaşanması kaçınılmaz. Hakkı ile sergilenen özüne hakim olunan namazlar bizleri terketmesin inşaAllah. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Ben de hep namazların bizi terketmesi hususunu savunuyorum. Yani bizim onu değil, onun (namazlarımızın) bizi terketmesi.. Değil bilerek kılmamak, lakayt bir şekilde gerekli özen itina gösterilmeden kılınan namazlar bile, o güzide ibadetimizin elimizden kayıp gitmesine sebep olabiliyor. Belki de farkında bile olamıyoruz.. Bu görüşü savunuyorum ben de.. Konu Feride tarafından (12-04-2010 Saat 11:21 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Her olumsuz şeye rağmen imanın canlı ve diri durmasına en kuvvetli pompalamayı sağlayan namazların tadili erkana göre tamamlanması adına siyer kültüründen kopmamak en mühimi cemaat kültüründen bize miras kalan ekstra lütüflar ile donanmak her tavrımızda sürekli rızayı gözetmek soluklamak namazdaki zirve hali bize kazandıracaktır. Hani sizinde ifade ettiğiniz gibi eksik namazlarımızı alışganlığımızdan ötürü terketme cesareti gösteremeyiz ama içinde doğru olana ulaşma azmi vesilesi ile onu bize monte eden Mevlamın namazın içinde yeniden doğarak onun her uzvumuza olan hükmünü tamamlayacak olmasına olan inancımız bizi şahlandıracaktır.Teşekkürler yorum için biraz uzattım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() her gün beş defa sevgilinin mabedinden çıkan seranadlara kulak tıkmak ne kadar büyük bir talihsizliktir...ya sevgiliyi ciddiye almıyoruz(hafizanAllah)..ya da dünya meşgalesi ve dağdası sevgilinin davetinden daha çok kabul görüyor..aslında daha çok şey yazmak isterim..ama yazacaklarım önce kendine çeki düzen ver diyen içimde ki ses yüzünden nakıs kalıyor..be hey hodgam nefsim sen kimsin ki yar ile yaran arasına giriyorsun...haddini bil...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Çok güzeldi üstat..
Senai Demircinin çok muhteşem bir sözü geliverdi aklıma; "Namazımız kabul olur mu? Bilemiyoruz ama biz namaza kabul olunduk." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|