![]() |
#31 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
![]() Alıntı:
Valla üstad ben evlenmeye bile karşıydım kendim için ama biri benim kafamı fena düzeltti bu konuda bu seferde tutturdum evleneceğim.. Ortayı bulamadık velhasıl kelam.. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
![]() Alıntı:
Apartmanı hatta mahalleyi sarıyor kokusu... Ne hakkınız var deyip zayıf iradelimi ilan edeyim |
||
![]() |
![]() |
#34 |
![]() kimse karışamaz sigarama...
bugün üç paket içmişim... yarında bir o kadar içerim herhalde... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() Alıntı:
hatta sogan, sarimsak, balik gibi kokular dogal kokudur ama sigara, icki gibi kokular yapay kokulardir ve rahatsizligi daha fazladir.. mesela cok fazla sigara icen birisinin yaydigi koku, alkollü birinin yaydigi koku bana göre cok agirdir ve bu koku bilerek, istenerek yayilan bir kokudur yani tamamen iradeyle alakali bir durum.. balik, sogan, sarimsak dogal besin ürünleridir ama sigara ve icki lüksdür yani ikisinin yaydigi rahatsizlik tamamen farklidir!.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
![]() Alıntı:
Sigarayı savunmak gibi olmasın ama prartikte ikiside aynı kapıya çıkar... |
||
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Sigaranın yaptığı bağımlılığı düşününce hem cebe hem sağlığa verdiği zararda ortadayken irademi bu konuda sonuna kadar zorlamak ile mükellefimdir...
Helede o güzelim bebeleri ve çoçukları düşünmeden kendi zevki için her ortamda sigara içenlerin kendini sorgulaması lazım.. Biri sigara içer bünyesi sağlamdır hastalığa hemen yakalanmaz ama evladının bağışıklık siztemi zayıftır ve bu zehire karşı vucudu dirençsizdir...böyle bir durumun vebalinden Rabbime sığınırım... Feridecim paylaşım için teşekkürler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
![]() Alıntı:
eminim ki cogumuz gündüz agzimiz kokmasin diye döneri "sogansiz" yeriz oysaki sigara bir besin kaynagi degildir ve en basta bireyin kendisine zararlidir yani sigara, icki icmek bir lüksdür ve yaydigi kokuda bir lüksün ürünüdür o halde kisisel zevkimiz ugruna bu kokuyla cevremizi rahatsiz etmek ne kadar etik iste bu noktada ayri düsünebiliriz.. mesela sana bir sorum olacak diyelim bugün cuma camiye gideceksin yedigine dikkat edermisin sogan, sarimsak yermisin yada baska bir günden daha fazla corablarinin temiz olmasina özen gösterir misin? cevabin evetse sigarada fark nedir? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Soğan sarımsak temel besin maddeleri değillerdir ve sadece tek başlarına yendikleri zaman koku yaparlar. emeğin içindeki soğan sarımsak herhangi bir koku yapmaz...
|
|
![]() |
![]() |
#40 | |
![]() Alıntı:
malasefd sigara ve icki cok agir bir koku yayar heleki günde cok fazla tüketilir ve agiz temizligi yapilmazsa hem agizin kokmasina neden olur hemde dislerin cok cabuk sararmasinma bunun yani sira sigara giydigimiz kazaktan, cekede bazen günlerce kokusu siner balik, sogan, sarimsagin kokusu yarim bilemedin bir saat sonra gider cünkü dogal kokudur ve hemen dogaya adapte olur oysaki sigaranin kokusu yapaydir ve ancak yapay bir parfüm. sakiz, vb leriyle giderebilir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|