AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-12-2011, 10:08   #1
Kullanıcı Adı
rikopasa
Standart Yeminden ‘Türk milleti’ ve ‘Türk evlatları’ çıktı
Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi Yasası’nda önemli bir değişikliğe gidiyor ..Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi Yasası’nda önemli bir değişikliğe giderek, yemin metninde yer alan “Türk milleti” ve “Türk evlatları” ifadelerini çıkardı.
07:55 | 12 Ocak 2011

TBMM Başkanlığı’na sunulan Anayasa Mahkemesi’nin yapısına ilişkin uyum yasa tasarısında, üyelerin göreve başlarken söylediği yemin metninde değişiklik yapıldı.

Daha önce üyeler göreve başlarken şu yemin metnini okuyordu: “Türk milleti tarafından demokrasiye âşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı koruyacağıma; görevimi doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde sadece vicdanımın emrine uyarak yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Üyeler bu kez şu yemini edecek: “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı koruyacağıma; görevimi doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, her türlü etki ve kaygıdan uzak olarak Anayasa’nın dayandığı temel ilkelere uygun hukuk anlayışı içinde, sadece vicdanımın emrine uyarak yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”
BİREYSEL BAŞVURU 2012’YE
Bu arada tasarının bireysel başvuru hakkını düzenleyen 45 ve 51.maddelerinin yürürlüğü 23 Eylül 2012 tarihine ertelendi. Bu süre içindemahkeme bireysel başvuru hakkı ile ilgili kurumsal yapısını oluşturacak. Tasarıya göre Anayasa Mahkemesi, Yüce Divan sıfatıyla Genelkurmay Başkanı ve Meclis Başkanı’nı da yargılayabilecek.

.
Kaynak Milliyet

rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-12-2011, 10:12   #2
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
Hoş geldin Rikopaşa bizde bir süredir görmüyorduk merak etmiştik nerelerdesin diye
siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-12-2011, 10:42   #3
Kullanıcı Adı
rikopasa
Selam siyah gül sıfır yedi ... elimden geldiğince takip ediyorum forumunuzu ama yorum yapamıyorum çünkü genelde cevap vermem gereken durumlar oluyor bende yoğunum girmiyim o toplara diyorum.
Seviyorum sizleri.
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-12-2011, 13:35   #4
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
İyiki varsınız bizde seviyoruz sizi
siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-12-2011, 13:38   #5
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Türk kavramının daha kapsayıcı şekilde dizayn edilmesi bizlere ne gibi getirisi veya götürüsü olacak göreceğiz. Bunların teleffuz şekli ile huzurumuz bozuluyorsa değişiklik ile huzur sağlanacakmı hep beraber göreceğiz.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-12-2011, 17:23   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Yerinde bir adım faşist kemalist diktatörlükten demokrasiye geçiyoruz işte ne var ...
Alt 01-13-2011, 02:25   #7
Kullanıcı Adı
ALmi´
Bence de doğru bir adım..
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2011, 02:28   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Bir ayıp daha son bulmuş ne güzel

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)