AK Gençliğin Buluşma Noktası

Anketimiz: 2011 seçimlerinde başörtülü aday göstermeli mi?
Evet : Başörtüsü yasağına karşı,başörtülü aday 14 43.75%
Hayır : Buna gerek yok,zararı olur 4 12.50%
Bir sonraki seçim dönemine kadar beklenmeli 14 43.75%
Katılımcı sayısı: 32. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 03-07-2011, 21:58   #21
Kullanıcı Adı
Feyzanur
kesinlikle bi daha ki seçimler beklenmeli bu görüş korkaklıktan değil bence ülkeyi düşünmekten kaynaklanıyo olabilir sadece müslüman bi ülkede ne yazıkki böyle bir anket yapma gereği duyuyoruz ama şu an herşey biraz olsun durulmuşken böyle bi hadise ortaya çıkarılmamalı
Feyzanur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2011, 00:39   #22
Kullanıcı Adı
HaArP
''Bu benim Hakkım şu anda istiyorum..., Hemen istiyorum..., Şimdi istiyorum... ! (Malcolm X)
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2011, 00:56   #23
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
NûN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunun korkaklıkla cesaretlikle alakası yok ki. Korkaklık olsa lafını hiçbir şeyden esirgemeyen Arınç'ta olurdu.
Bunun akıllı davranmakla ilgisi var. Hazır değil ortam, %40 gibi büyük bir rakam buna karşı iken, geriye kalanların çoğunda da davada karar kılma derdi yokken - şuur eksikliği mevcut iken diretmek manasız, deli dumrul gibi hareket etmek mantıksız olur.
Zaten önce eğitim olayını çözsünler, önce kamu işini halletsinler. Adaylık şöyle bir dursun hele.
bunun tam tamına korkaklıkla alakası var...
önünde huhuki engel yok...
kamuoyu engeli yok
...
yüzde 40 karşıysa yüzde 60 razı
demokrasi çoğulculuk demektir çoğunluğun dediği olur...
Alt 03-08-2011, 15:43   #24
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Başörtülü vekillerin olması her Ak partili kardeşlerimiz kadar bir çok vatandaşımız için büyük anlam ifade eder. Şimdi ve öncesi içinde insan hakkı olan başörtü üzerindeki kirli ellerin kalkmasını ister .

Şimdi böyle bir karar için zemin uygunmudur dersek bir çok arkdaşımız hayır diyebileceği gibi evet uygundur diyenlerde olacaktır. Ne uygundur diyerek buna göre düzenleme isteyene nede zaman için beklenilmesi gerek diyene karşı uygunsuz tavır içinde olmamız gerekir. Her iki arzunun da samimi olduğunu bilmemiz lazım.

Bana kalırsa darbe geleneğinin tortuları ile uğraştığımız şu zamanda topyekün temizlik yapılmadan böyle bir adımın atılması uygun olmayacaktır. Zaten partimizin uzmanları bu arzuları dikkate alarak hareket ediyordur gerekli hassasiyetleri taşıyarak analizlerini yapıyordur. Uygun zemin bulunmuş olsa idi şimdiden böyle bir profili siyasete sürmüş olurlardı. İnşaAllah en kısa sürede bu vahşet son bulacaktır.

Akıncı kardeş demokrasi coğunluğun dediğinin olduğu yönetim tarzı değil. Coğunluğun baskılarına rağmen azınlığın haklarının korunma sanatıdır.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2011, 16:24   #25
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Akıncı kardeş demokrasi coğunluğun dediğinin olduğu yönetim tarzı değil. Coğunluğun baskılarına rağmen azınlığın haklarının korunma sanatıdır.
Sanırım Acizane Akıncı Kardeş

En kısa tabiriyle “Halkın İktidarı” demek. Yunanca “Demos”(Halk) ve “Kratos” (İktidar) sözcüklerinden oluşan Demokrasi halkın iktidarı anlamına geliyor.

Bu Anlamda yorum yapmış olmalı...

Eski Yunanlılar, çağdaşları doğu despotluklarına karşı kendi yönetimlerine bu adı vermişler. Onlara göre Demokrasi olabilmesi için kanunların herkes için aynı olması (İsonomia) site işlerine katılmada ve siyasal iktidara katılmada eşitlik (İsegoria ve İsokratia) olması gerekir.

Sizde acizane bu manada anlam yüklediniz... Lakin Akıncı kardeşi haklı görmek icab eder ki ''İsonomia'' sonradan eklenen bir bakış açısıdır... Hoş günümüzde 'Isonomia' 'Demos'dan daha önemli bir görevdedir... Akıncı Kardeşimizi 'Doğu Despotluğu' ve 'Isegoria ve İsokratia' kavramlarını Eski yunanlılardan geldiğini hissetmiş olmalı ki o bölümleri dahil etmemiş ! Acizane bencede haklı !

Konu HaArP tarafından (03-08-2011 Saat 16:34 ) değiştirilmiştir..
Alt 03-08-2011, 17:19   #26
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Demokrasi denilen yönetim tarzı güçlü olanın dayatıları ile süslenirse demokrasinin içi boşaltılmış demektir.

Harp hocam mesela halkımız coğunluk olarak farklı bir yönetim tarzı ile yönetilmek isterse bunu demokrasinin kendilerine verdiği imkanları kullanabilirmi. Evrensel normlar ile bezenmiş demokrasi kavramının içinde farklı ideolojiyi tesis etmek istersek demokrasinin evrensel dürtüleri buna müsade edebilirmi.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2011, 17:36   #27
Kullanıcı Adı
duman
Bana görede daha zamanı var bu işin..Ama sonunda hayırlısı ile gerçekleşir inşallah...
duman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2011, 17:45   #28
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanırım Acizane Akıncı Kardeş

En kısa tabiriyle “Halkın İktidarı” demek. Yunanca “Demos”(Halk) ve “Kratos” (İktidar) sözcüklerinden oluşan Demokrasi halkın iktidarı anlamına geliyor.

Bu Anlamda yorum yapmış olmalı...

Eski Yunanlılar, çağdaşları doğu despotluklarına karşı kendi yönetimlerine bu adı vermişler. Onlara göre Demokrasi olabilmesi için kanunların herkes için aynı olması (İsonomia) site işlerine katılmada ve siyasal iktidara katılmada eşitlik (İsegoria ve İsokratia) olması gerekir.

Sizde acizane bu manada anlam yüklediniz... Lakin Akıncı kardeşi haklı görmek icab eder ki ''İsonomia'' sonradan eklenen bir bakış açısıdır... Hoş günümüzde 'Isonomia' 'Demos'dan daha önemli bir görevdedir... Akıncı Kardeşimizi 'Doğu Despotluğu' ve 'Isegoria ve İsokratia' kavramlarını Eski yunanlılardan geldiğini hissetmiş olmalı ki o bölümleri dahil etmemiş ! Acizane bencede haklı !
eyvAllah üstad...
Kısaca adam haklı beyler desenizde olurdu
Alt 03-08-2011, 17:49   #29
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Demokrasi denilen yönetim tarzı güçlü olanın dayatıları ile süslenirse demokrasinin içi boşaltılmış demektir.

Harp hocam mesela halkımız coğunluk olarak farklı bir yönetim tarzı ile yönetilmek isterse bunu demokrasinin kendilerine verdiği imkanları kullanabilirmi. Evrensel normlar ile bezenmiş demokrasi kavramının içinde farklı ideolojiyi tesis etmek istersek demokrasinin evrensel dürtüleri buna müsade edebilirmi.
laiklik elden gidiyor...Halk isterse tabi ki elden gidecek...
ben bunu söyleyen birisinin peşinden gidiyorum...
egemenlik kayıtsız şarstız milletindir diyenlerde var...
yani ne tarafından tutarsan tut çoğulculuktur önemli olan...
eğer ak parti başörtülü vekil koyarsa ve halk ak partiye yüzde 48 oy verirse çoğunluk buna karşı çıkmıyor demektir ve demokrasi için yeterlidir...
Alt 03-08-2011, 18:12   #30
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:

Ukba Hocam umarım analizim acizane sizi üzmemiştir... Analizim sosyoloji üzerine idi... Akıncı kardeşimizin hangi açıdan baktığını göstermeye çalıştım acizane... Elbette teknik manada Demokrasinin içi boşaltılmış olur... Azınlığın 'hak'lı olduğu bir alanda yönetim tarzının çoğunluğa göre olması aynı zamanda Adaletsizlik olur...! Evrensel Normlardaki Demokrasi kavramının içinde farklı bir ideoloji tesis etmek sıkıntılı olabilir... Ama çok zor değildir acizane kanaatime göre...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)